سومین زن فضانورد اروپایی به فضا خواهد رفت

سرنشینان ناو کیهانی سایوز تی.ام.آ-۱۵ ام آماده می شوند تا ماموریت خود را در چارچوب چهل و سومین گروه اعزامی به ایستگاه فضایی بین المللی به انجام برسانند. سومین زن فضانورد اروپایی به فضا خواهد رفت

به گزارش ایسنا، اعضای این گروه عبارتند ازفضانورد روس کاسموس آنتون اشکاپلروف و فضانورد ناسا تری ویرتز و سامانتا کریستوفور تی، نخستین زن فضانورد ایتالیا.

آنها در ۲۳ نوامبر۲۰۱۴ بر عرشه ناو کیهانی سایوز تی.ام.آ-۱۵ ام سکوی پرتاب شماره ۱ مرکز فضایی بایکونور واقع در قزاقستان را برای انجام ماموریتی شش ماهه به مقصد ایستگاه فضایی بین المللی ترک خواهند کرد. این پرواز، یکصد و بیست و چهارمین ماموریت سرنشیندار ناو کیهانی سایوز از سال ۱۹۶۷ میلادی است. این سفینه کهنسال البته طی مدت نزدیک به نیم قرنی خود مرتبا به روز شده و نمونه فعلی در حقیقت پنجمین نسل ناوهای سرنشیندار سایوز به شمار می رود.

فرماندهی این ناو با آنتون اشکاپلروف سرهنگ نیروی هوایی روسیه است. او در ۲۰ فوریه ۱۹۷۲ در شهر سواستوپول به دنیا آمد. پس ازپایان دبیرستان سواستوپول درسال ۱۹۸۹ وارد مدرسه خلبان نیروی هوایی کاچینسک شد و درسال ۱۹۹۴ به عنوان خلبان - مهندس فارغ التحصیل شد. سپس برای ادامه تحصیل به آکادمی نیروی هوایی ژوکوفسکی روی آورد و آن را درسال ۱۹۹۷ با درجه مهندسی هوایی به پایان رساند. بعد ازفارغ التحصیلی از آکادمی به عنوان یک خلبان مربی ارشد نیروی هوایی روسیه خدمت کرد. او متخصص پرواز با سه نوع هواپیمای مختلف یاک ۵۲، میگ -۲۹ و ال-۲۹ است.همچنین به عنوان مربی چتربازی، بیش از ۳۰۰ پرش با چترنجات در پرونده خود دارد.

اشکاپلروف به عنوان نامزد آزمون فضانوردی ازژوئن ۲۰۰۳ تا ژوئن ۲۰۰۵ در مرکزآموزش فضانوردان روسیه دوره ویژه را طی کرد و موفق به دریافت گواهینامه برای پرواز های فضایی شد.نخستین پرواز مداری خود را با ناو کیهانی سایوز تی.ام.آ-۲۲ انجام داد که در جریان این ماموریت سفری چند ماهه بر عرشه ایستگاه فضایی بین المللی داشت.

تری ویرتز، فضانورد دیگر این سفینه در اول دسامبر ۱۹۶۷ در شهر بالتیمور ایالت مریلند آمریکا به دنیا آمد. درسال ۱۹۸۹ ازدبیرستان اوکلند میلز درشهر کلمبیا دیپلم گرفت و درسال ۱۹۸۵ مدرک لیسانس خود را در رشته علوم ریاضی از آکادمی نیروی هوایی آمریکا به دست آورد. وی همچنین فارغ التحصیل کارشناسی ارشد در رشته علوم هوانوردی از دانشگاه امبری درسال ۱۹۹۷ است. سپس در نیروی هوایی آمریکا به کار پرداخت.

او تا ورود به جرگه فضانوردان ناسا در سال ۲۰۰۰ حدود سه هزار ساعت پرواز با بیش از ۴۰ نوع هواپیمای مختلف در پرونده خود داشت. ویرتز در سال ۲۰۱۰ و در چارچوب برنامه شاتل فضایی سفری به مدار زمین داشت که حدود ۱۴ شبانه روز طول کشید.

اما جالب‌ترین سرنشین ناو کیهانی سایوز تی.ام.آ-۱۵ ام خانمی ایتالیایی است با نام سامانتا کریستوفورتی. وی در روز۲۶ آوریل ۱۹۷۷ در میلان ایتالیا به دنیا آمد. او که درسال ۱۹۹۶ ازدبیرستان علمی و فنی ترنتو فارغ التحصیل شده، کلکسیونی از مدارک تحصیلی بالا را در رشته های مختلف دارد. درسال ۲۰۰۱ دانشگاه فنی مونیخ را با درجه کارشناسی ارشد درمهندسی مکانیک و دوره های آموزشی تحصیلات تکمیلی هوانوردی و فضا را در دانشکده ملی هوانوردی تولوز به پایان رساند. همچنین در دانشگاه فنآوری شیمی مندلیف در مسکو هم دوره آموزشی مخصوصی را گذرانده است.

در سال ۲۰۰۵ مدرک مهندسی خود را در رشته هوافضا از دانشگاه فدریک دوم در ناپل دریافت کرد. درسال ۲۰۰۱ وارد دانشکده نظامی حمل و نقل هوایی از نیروی هوایی ایتالیا شد و درسال ۲۰۰۵ آن را با درجه مهندسی علوم تخصصی هوانوردی و دریافت مدال به پایان رساند. کریستوفورتی همچنین دارای مدرک کارشناسی ارشد مکاتبه ای در حمل و نقل هوایی از دانشگاه ایمبرلی شهر دایتونای فلوریدا است. وی به زبان های ایتالیایی، آلمانی، انگلیسی، فرانسه و روسی تسلط دارد.

وی مدتی هم به عنوان خلبان جنگنده نیروی هوایی ایتالیا در برنامه آموزش مشترک خلبانان کشورهای عضو ناتو در پایگاه هوایی شپرد در تگزاس آموزش دید. پس از اتمام آموزش به اسکادران ۱۳۲ بمب افکن هنگ هوایی ۵۱ ایتالیا پیوست. درسال ۲۰۰۷ به اسکادران ۲۱۲ هنگ ۶۱ آموزشی ایتالیا منتقل شد که درآن به آموزش پرداخت. بین سال های ۲۰۰۷ - ۲۰۰۸ به عنوان یک خلبان و معاون فرمانده هنگ بمب افکن ۵۱ هوایی درشهرایسترانای ایتالیا فعالیت داشت.

در سال ۲۰۰۸ به اسکادران بمب افکن۱۰۱ هنگ ۳۲ هوایی مستقردرپایگاه هوایی بگرام دربخش شرقی استان فوجا منتقل شد. وی در حال حاضر سروان نیروی هوایی ایتالیا است. کریستوفورتی در ۲۰ مه ۲۰۰۹ به عنوان فضانورد توسط سازمان فضایی اروپا انتخاب شد. بعد از اتمام دوره آموزش فضای عمومی طی مراسمی رسمی که در ۲۲ نوامبر ۲۰۱۰ درمرکز آموزشی فضانوردان اروپا در شهرکلن آلمان برگزارشد، موفق به دریافت گواهی نامه فضانوردی از سازمان فضایی اروپا شد.

وی در ۱۳ سپتامبر ۲۰۱۰ به مرکزآموزش فضانوردی یوری گاگارین واقع در حومه مسکو اعزام شد. دوره اول کارآموزی که تا نوامبر ۲۰۱۰ به طول انجامید، شامل آموزش زبان روسی، آشنایی با بخش روسی ایستگاه فضایی بین المللی، آشنایی با ناو کیهانی سایوز، آشنایی با لباس فضایی نوع سوکول، پرواز درهواپیمای ویژه توو-۱۳۴ برای مشاهدات بصری و آشنایی با سامانه های مورد نیاز در سفر مداری بود.

در ژوئن ۲۰۱۲ به عنوان یکی از سه سرنشین ناو کیهانی سایوز تی.ام.آ- ۱۵ ام انتخاب شد. او تا چند روز دیگر به فضا سفر خواهد کرد و نام خود را به عنوان نخستین زن فضانورد ایتالیا، سومین زن فضانورد اروپا و پنجاه و نهمین فضانورد زن جهان به ثبت خواهد رساند.