پرتاب کاوشگر ونرا با هدف کارهای تحقیقاتی در سیاره ناهید

۴۹ سال پیش در چنین روزی سازمان فضایی اتحاد جماهیر شوروی اقدام به پرتاب کاوشگر ونرا ۳ به سوی سیاره ناهید کرد. این کاوشگر با هدف بررسی سطح سیاره ناهید طراحی شده بود و در زمان خود از پیشرفته‌ترین تکنولوژی‌های روز دنیا، بهره می‌برد. پرتاب کاوشگر ونرا با هدف کارهای تحقیقاتی در سیاره ناهید

۴۹ سال پیش در چنین روزی یعنی ۱۶ نووامبر سال ۱۹۶۵ کاوشگر ونرا ۳ ساخت اتحاد جماهیر شوروی از پایگاه فضایی بایکانور قزاقستان به فضا پرتاب شد. این کاوشگر در آن زمان با هدف بررسی و مطالعه سطح سیاره ناهید به فضا پرتاب شد.

با شروع مسابقه فضایی آمریکا و شوروی در خلال جنگ سرد پروژه‌های بسیاری برای کشف دنیای خارج از سیاره خاکی توسط این دو ابرقدرت به اجرا درآمد که بعضی از آنها موفقیت آمیز بودند، بعضی دیگر با شکست روبرو شدند. سیاره ناهید دومین سیاره سامانه خورشیدی است که میان زمین و تیر (عطارد) قرار گرفته‌ است. این سیاره نزدیک‌ترین سیاره به زمین است و بعد از ماه، درخشان‌ترین جرم آسمانی طبیعی به شمار می‌رود که به هنگام شب از زمین رویت می‌شود. ناهید داغ‌ترین سیاره در سامانه خورشیدی است. جو ضخیم و غلیظ آن موجب می‌شود که دیدن سطح آن از طریق رصد، دشوار باشد. تفکر دستیابی به فضای خارج از سایره خاکی و تصاحب آن توسط این دو ابر قدرت در خلال جنگ سرد، شوروی را ترغیب کرد تا اطلاعات بیشتری در خصوص ناهید کسب کند. خصوصیات جوی و فیزیکی این سیاره باعث می‌شد که دانشمندان نتوانند اطلاعات زیادی از سطح ناهید کسب کنند و به همین دلیل نیز شوروی پروژه ونرا ۳ را طراحی و اجرا کرد.

سیاره ناهید بدون ماه است و از بسیاری دیدگاه‌ها چون اندازه، جرم، گرانش و ترکیبات ساختاری به زمین شباهت دارد و به همین دلیل به آن  لقب خواهرِ زمین را نیز داده‌اند. همچنین بعضی از دانشمندان اعتقاد دارند که در چند میلیون سال پیش سیاره ناهید، همانند زمین بوده و از شرایط زندگی برخوردار بود است که همین موضوع نیز انگیزه شوروی را برای انجام کارهای تحقیقاتی بر روی این سیاره افزایش داد. فاصله سیاره ناهید با زمین ۴۲ میلیون کیلومتر در نزدیک‌ترین فاصله  و در دورترین حالت ۲۵۷ میلیون کیلومتر است؛ این سیاره در مدت ۲۲۵ روز زمینی بدور خورشید گردش می‌کند و برخلاف جو زمین بیشترین گاز تشکیل دهنده این سیاره را دی اکسید کربن تشکیل می‌دهد.

کاوشگر ونرا قبل از این که بتواند به جو این سیاره نزدیک شود، ارتباط با زمین را از دست داد و در حدود ۱ مارچ سال ۱۹۶۶ بر روی سطح این سیاره بدون اینکه بتواند اطلاعات خاصی را مخابره کند سقوط کرد. دمای بالای این سیاره و شرایط جوی آن کار را برای ارسال کاوشگرهای تحقیقاتی بسیار سخت کرده است.

سفینه مارینر ۲ در دسامبر سال ۱۹۶۲ از فاصله ۳۵,۰۰۰ کیلومتری سیاره ناهید عبور کرد و مشاهدات این سفینه مشخص کرد که این سیاره توسط ابرهای سفید مایل به زرد پوشیده شده است. سفینه مارینر ۱۰ در سال ۱۹۷۴ از ارتفاع حدود ۶,۵۰۰ کیلومتری توانست بررسی دقیقتری را انجام دهد و مشخص شد که این ابرها با سرعتی بیش از ۲۴۰ کیلومتر در ساعت بدور سیاره در گردش هستند. اما سرانجام دانشمندان شوروی موفق شدند تا اولین کاوشگر را بر سطح این سیاره مرموز فرود بیاورند. در تاریخ ۲۲ اکتبر سال ۱۹۷۵ وسیله ای از سفینه ونرا ۹ بر روی سطح این سیاره فرود آمد و با وجود شرایط سخت جوی و دمای بسیار بالای سیاره‌ی ناهید توانست حدود ۲ ساعت قبل از خرابی مقاومت کند و عکس‌هایی را از سطح سیاره ناهید به زمین مخابره کند که این عکس‌ها اولین تصاویر گرفته شده از سطح این سیاره هستند.

منبع:زومیت

ارسال نخستین کاوشگر به سیاره پروکسیما بی تا سال ۲۰۴۰ ارسال نخستین کاوشگر به سیاره پروکسیما بی تا سال ۲۰۴۰ پروکسیما بی، یک سیاره فرا خورشیدی است که شباهت‌های بسیاری به زمین دارد.

پرتاب بعدی اسپیس‌ ایکس، آغاز عصری جدید پرتاب بعدی اسپیس‌ ایکس، آغاز عصری جدید وزارت دفاع آمریکا برای نخستین بار ازاسپیس‌ایکسبرای یک مأموریت استفاده خواهد کرد. در این مأموریت، اسپیس‌ایکس یک ماهواره‌ی جاسوسی دولتی را برایدفتر ملی شناسایی (NRO) در مدار قرار خواهد داد.

آغاز مأموریت خودکشی فضاپیمای «کاسینی» آغاز مأموریت خودکشی فضاپیمای «کاسینی» ناسا فضاپیمای «کاسینی» را برای انجام آخرین مأموریت آن و سقوط بر روی زحل، به سمت این سیاره پرتاب کرد.

دو کهکشان‌ مارپیچی دوردست دو کهکشان‌ مارپیچی دوردست ناسا تصویری از دو کهکشان مارپیچی در حال چرخش در فاصله ۵۵ میلیون سال نوری از زمین منتشر کرده است.

رویترز: تیم فضایی روسی – آمریکایی به ایستگاه فضایی بین المللی رسید رویترز: تیم فضایی روسی – آمریکایی به ایستگاه فضایی بین المللی رسید دو فضانورد روسی و آمریکایی که امروز با پرتاب موشک سایوز راهی ایستگاه فضایی بین المللی شده بودند، دقایقی پیش به مقصد رسیدند .

اولین فضاپیمای بدون سرنشین چین به فضا پرتاب شد اولین فضاپیمای بدون سرنشین چین به فضا پرتاب شد چین نخستین فضاپیمای بدون سرنشین خود را با استفاده از موشک مارس ۷ به فضا پرتاب کرد .

چین و روسیه دو فضاپیما پرتاب کردند چین و روسیه دو فضاپیما پرتاب کردند منابع خبری از پرتاب موفقیت آمیز دو فضاپیمای مجزا توسط چین و روسیه خبر دادند. فضاپیمای روسیه عازم ایستگاه فضایی بین‌المللی و فضاپیمای چین عازم ایستگاه فضایی این کشور شد.

بیابان ها و مریخ مسکونی می شوند! بیابان ها و مریخ مسکونی می شوند! یکی از موسسان شرکت اپل پیش بینی های جالبی درباره آینده فناوری مطرح کرده است بر اساس این پیش بینی ها زندگی شهری در بیابانها امکانپذیر می شود.

پیشرفت فناوری تهیه اولین عکس از یک سیاه چاله را ممکن کرد پیشرفت فناوری تهیه اولین عکس از یک سیاه چاله را ممکن کرد فضانوردان با استفاده از یک تلسکوپ پیشرفته موسوم به Event Horizon توانسته‌اند عکسی تهیه کنند که به احتمال زیاد مربوط به یک سیاه چاله فضایی است.

حرکت بیش از ۲ میلیون ستاره در کهکشان حرکت بیش از ۲ میلیون ستاره در کهکشان ​آژانس فضایی اروپا فیلمی از حرکت بیش از دو میلیون ستاره در کهکشان منتشر کرده است.

تاخیر در آغاز ماموریت های اولیه مریخ نورد ناسا تاخیر در آغاز ماموریت های اولیه مریخ نورد ناسا به نظر می‌رسد مأموریت‌های فضایی ناسا در پروژه‌ی فتح مریخ با چالش‌های متعددی همراه شده است.

ترامپ به دنبال حفر معدن و استخراج منابع کره ماه ترامپ به دنبال حفر معدن و استخراج منابع کره ماه اگرچه در بودجه پیشنهادی دولت ترامپ برای سال ۲۰۱۸ از سهم وزارت انرژی و برخی نهادهای دیگر کاسته شده، اما بودجه ناسا تنها یک درصد کمتر شده است .