محل مخفی تمرین فضانوردان

در اعماق یک جنگل در ۴۸ کیلومتری مسکو شهر کوچکی واقع شده است که روسیه از آن بعنوان مرکز آموزش فضانوردان استفاده می‌کند. محل مخفی تمرین فضانوردان

به گزارش سرویس علمی ایسنا، شهر ستاره (Star City) در سال ۱۹۶۰ میلادی تأسیس شد؛ در این مرکز کیهان‌نوردان شوروی سابق، روسیه و حدود ۴۰۰ فضانورد از ۳۰ کشور مختلف دنیا دوره‌های آموزشی سفر به فضا را سپری کرده‌اند.

در دوره شوروی سابق از این مرکز مخفی در اعماق جنگل برای آموزش «یوری گاگارین» نخستین مسافر فضا استفاده شده بود.

«شهر ستاره» که در کنار یک شهر کوچک واقع شده است، از سال ۲۰۰۸ از حالت منطقه نظامی خارج شد، اما همچنان دسترسی به آن دشوار است.

این محل که توسط آژانس فضایی فدرال روسیه – روس‌کاسموس- اداره می‌شود، مرکز اصلی تمرینات فضایی برای فضانوردان بین‌المللی و مسافران آینده ایستگاه فضایی (ISS) و مرکز برنامه فضایی روسیه محسوب می‌شود.

این مرکز شبه‌امنیتی بر روی هیچ نقشه‌ای معرفی نشده و علامتی در جاده بسمت آن دیده نمی‌شود؛ دسترسی به این منطقه تنها برای فضانوردانی که قصد سپری کردن دوره آموزشی را دارند و همچنین ساکنان شهر مجاور امکانپذیر است.

ساکنان شهر مجاور نیز خانواده کارمندان فعال در برنامه فضایی اتحاد جماهیر شوروی سابق و روسیه هستند.

تاکنون تعداد کمی از افراد موفق به بازدید از این مرکز شده‌اند، اما یک عکاس انگلیسی مجوز ورود به قلب برنامه فضایی روسیه - «شهر ستاره» - را کسب کرده و تصاویری از این محل تهیه کرده است.

«میچ کاروناراتن» عکاس اهل لندن تأکید می‌کند که باوجود داشتن مجوز، اجازه حضور در تمام بخش‌ها و عکسبرداری از همه امکانات آموزشی را نداشته است.

در این مرکز امکانات آموزشی مختلفی از جمله استخرهای شنای عمیق، به همراه ماژول‌های ایستگاه فضایی بین‌المللی (ISS) برای آموزش فضانوردان در نظر گرفته شده است.

لباس فضانوردی Sokol که نخستین‌بار در سال ۱۹۷۳ رونمایی شد و همچنان توسط کیهان‌نوردان روس در سفر به فضا مورد استفاده قرار می‌گیرد؛ مجسمه «یوری گاگارین» در یکی از طبقات، به همراه نقاشی‌هایی از دستاوردهای فضایی شوروی سابق و روسیه بر روی دیوارها، در «شهر ستاره» قابل مشاهده است.

محل مخفی تمرین فضانوردان

تاریخچه مختصر سفرهای فضایی انسان:

۱۲ آوریل ۱۹۶۱ – «یوری گاگارین» نخستین مسافر فضا

۵ می ۱۹۶۱ – «آلن شپرد» نخستین فضانورد آمریکایی

۱۵ ژوئن ۱۹۶۳ – «والنتینا ترشکوا» نخستین فضانورد زن

۲۱ ژوئیه ۱۹۶۹ – «نیل آرمسترانگ» گام نهادن نخستین انسان بر سطح ماه

۷ ژوئن ۱۹۷۱ – نخستین ایستگاه فضایی سرنشین‌دار Salyut ۱

۱۲ آوریل ۱۹۸۱ – آغاز برنامه شاتل فضایی (STS-۱)

۲۰ نوامبر ۱۹۹۸ – آغاز ساخت ایستگاه فضایی بین‌المللی (ISS) برای اقامت فضانوردان

۱۵ اکتبر ۲۰۰۳ – «یانگ لی‌وای» نخستین فضانورد چین

عکس روز ناسا / کهکشانی بزرگتر از راه شیری عکس روز ناسا / کهکشانی بزرگتر از راه شیری عکس روز نشنال جئوگرافی به کهکشانی بزرگتر از راه شیری به نام NGC ۶۷۴۴ اختصاص یافته است.

تسلط ابرهای طوفانی بر تسلط ابرهای طوفانی بر "مشتری" + عکس تصاویری که اخیرا از سوی ناسا منتشر شده است، حکایت از وقوع طوفانی عظیم و وسیع در سیاره مشتری دارد.

پرتاب موفقیت آمیز موشک ماهواره بر در نیوزیلند پرتاب موفقیت آمیز موشک ماهواره بر در نیوزیلند نیوزیلند پس از چند بار تاخیر با پرتاب موفقیت آمیز موشک ماهواره بر 'الکترون' به باشگاه انحصاری رقابت فضایی پیوست.

دنیای آهن و نیکل سرگردان در فضا؛ناسا این سیارک را به زمین نمی آورد دنیای آهن و نیکل سرگردان در فضا؛ناسا این سیارک را به زمین نمی آورد ناسا بررسی دقیقی سیارکی را دنبال می کند که اگر روزی به زمین منتقل شود اقتصاد دنیا سقوط می کند.

رونمایی از مریخ‌نورد جدید ناسا رونمایی از مریخ‌نورد جدید ناسا ناسا طرح‌ها و تصاویر مفهومی از نسل آینده مریخ نوردها را به نمایش گذاشت. نسل جدید این ربات‌ها فوق‌العاده به نظر می‌رسند و این ربات جدید "مریخ‌نورد ۲۰۲۰" نام خواهد داشت.

روسیه ماهواره نظامی به فضا فرستاد روسیه ماهواره نظامی به فضا فرستاد روسیه در چارچوب برنامه های گسترش توان دفاعی و نظارت ماهواره ای این کشور یک دستگاه ماهواره پیشرفته نظامی به فضا فرستاد.

با پرتابگر اپسکو؛ماهواره مکعب دانشجویی به فضا پرتاب می شود با پرتابگر اپسکو؛ماهواره مکعب دانشجویی به فضا پرتاب می شود رئیس سازمان فضایی ایران از موافقت سازمان همکاریهای فضایی آسیا و اقیانوسیه (اپسکو) برای پرتاب ماهواره دانشجویی مکعب ایرانی به فضا خبر داد.

ماموریت اضطراری در ایستگاه فضایی انجام شد؛راهپیمایی ۲ ساعت و ۴۶ دقیقه‌ای در فضا ماموریت اضطراری در ایستگاه فضایی انجام شد؛راهپیمایی ۲ ساعت و ۴۶ دقیقه‌ای در فضا فضانوردان مستقر در ایستگاه فضایی بین‌المللی موفق شدند ماموریت اضطراری خود را با موفقیت انجام دهند.

قزاقستان موشک فضاپیما می‌سازد قزاقستان موشک فضاپیما می‌سازد قزاقستان که همکاری‌های گسترده فضایی با روسیه دارد در آینده‌ای نزدیک همراه این کشور برای ساخت یک موشک فضاپیما با تازه ترین فناوری‌ها اقدام می‌کند.