کپسول فضایی اوریون به سکوی پرتاب منتقل شد

کپسول فضایی جدید ناسا برای انجام نخستین آزمایش پرواز به ایستگاه نیروی هوایی کیپ کاناورال در در فلوریدا منتقل شد. کپسول فضایی اوریون به سکوی پرتاب منتقل شد

به گزارش سرویس فناوری ایسنا، کپسول فضایی اوریون ناسا توسط شرکت لاکهید مارتین ساخته شده و برای انتقال فضانوردان به ماه، مریخ و سایر مقاصد فراتر از ایستگاه فضایی بین‌المللی (ISS) مورد استفاده قرار خواهد گرفت.

«باب کابانا» مدیر مرکز فضایی کندی تأکید کرد: این نخستین گام برای تحقق سفر سرنشین‌دار به مریخ محسوب می‌شود.

کپسول اوریون با انتقال به سکوی پرتاب ۳۷ در پایگاه نیروی هوایی کیپ کاناورال، آماده نخستین آزمایش پرواز بدون سرنشین می‌شود؛ بر اساس برنامه‌ریزی صورت گرفته، اوریون بر روی موشک سنگین دلتا- ۴ قرار گرفته و در تاریخ چهارم دسامبر (۱۳ آذر) به فضا پرتاب خواهد شد.

در این پرواز آزمایشی، عملکرد رایانه‌ها، سپر حرارتی، چترهای نجات و سایر تجهیزات مورد بررسی قرار خواهند گرفت؛ کپسول فضایی پس از رسیدن به ارتفاع ۵۸۰۰ کیلومتری، با سرعت بالغ بر ۳۲ هزار کیلومتر در ساعت به جو زمین بازمی‌گردد که در این شرایط حرارت به ۲۲۰ درجه سانتیگراد خواهد رسید.

پس از حدود پنج ساعت از پرتاب، عملیات فرود با چتر نجات در اقیانوس آرام انجام خواهد شد.

ناسا برای انجام این آزمایش ۳۷۵ میلیون دلار هزینه کرده است که شامل هزینه ساخت کپسول اوریون نمی‌شود؛ بودجه اصلی پروژه هشت میلیارد دلار است که احتمالا به ۱۵ میلیارد افزایش خواهد یافت.

انتقال کپسول اوریون به فضا در نهایت توسط سیستم پرتاب فضایی (SLS) ناسا انجام خواهد شد که این سیستم با بودجه ۱۵ میلیارد دلاری در حال طراحی است.

آزمایش کپسول اوریون با سیستم پرتاب فضایی (SLS) برای نوامبر ۲۰۱۸ برنامه‌ریزی شده است.