اعداد و ارقام دیوانه‌کننده کاوشگر فضایی «رزتا»

این کاوشگر فضایی درمارس ۲۰۱۴ ده سال و هشت ماه پس از پرتاب، سرانجام به مقصد خود رسید. این نخستین بار در تاریخ بشر است که یک فضاپیما وارد مدار یک ستاره دنباله دارد می شود. اعداد و ارقام دیوانه‌کننده کاوشگر فضایی «رزتا»

اعداد و ارقام دیوانه‌کننده کاوشگر فضایی «رزتا»گروه اقتصادی، «رزتا» یک کاوشگر فضایی رباتیک است که توسط سازمان فضایی اروپا برای مطالعه دقیق ستاره دنباله دار ۶۷پی/چوربوموف – گراسیمنکو(ملقب به «چوری») ساخت و راه اندازی شده است.

به گزارش بولتن نیوز به نقل از بازارخبر، این نخستین بار در تاریخ بشر است که یک فضاپیما وارد مدار یک ستاره دنباله دارد می شود.

همچنین این سفینه کوچک فضایی برای اولین بار فرایند تبدیل صخره‌ای یخ‌زده به کوهی جوشان را لحظه به لحظه تعقیب خواهد کرد و سطح‌نشین رزتا،  اولین تجربه بشر در فرود بر سطح هسته یک دنباله‌دار است.

رزتا از دو قسمت مدارگرد به وزن ۱۶۵ کیلوگرم  و سطح‌نشین به وزن ۱۰۰ کیلوگرم تشکیل شده است.

مابقی وزن سفینه را سوخت، مخازن، موتورهای کنترلی و صفحات خورشیدی تشکیل می‌دهند.

هدف از این ماموریت، که از سازمان فضایی اروپا در آلمان هدایت می شود، مشاهده و بررسی ستاره دنباله دارد «چوری» از فاصله ۱۰۰ کیلومتری است.

در ادامه با ده رقم کلیدی در مورد این کاوشگر فضایی و همچنین سفینه «فیلی» آشنا خواهید شد.

۱۰سال و ۸ ماه: این عدد نشانگر تمام زمانی است که «رزتا» برای پیمودن فاصله میان زمین و «چوری» پیموده است. شایان ذکر است که تاریخ ورود این کاوشگر به مدار ستاره دنباله دار چوری دسامبر ۲۰۱۵ برآورد شده بود.

۱۸ کیلومتر بر ثانیه: نشانگر سرعت «رزتا» در مدار چوری است. سفینه «فیلی» نیز سرعتی معادل ۱متر بر ثانیه دارد یعنی ۶۴۸۰۰ کیلومتر در ساعت.

۲۲.۵ کیلومتر: فاصله ای «رزتا» تا مرکز ستاره دنباله دارد «چوری» است.

۷ ساعت: زمانی است که «رزتا» سفینه کاوشگر «فیلی» را به مقصد مرکز ستاره «چوری» پرتاب کرده است.

۲۸ دقیقه و ۲۰ ثانیه: نشان دهنده تاخیر زمانی برای ایجاد ارتباط میان «رزتا» و زمین است.

۲.۵ متر: دوابزار حفاری که کاوشگر «فیلی» به آن مجهز است می تواند تا عمق ۲.۵ متر مرکز «چوری» را حفر نماید.

۲۵ سانتی‌متر: کاوشگر «فیلی» علاوه بر دو ابزار حفاری که می تواند تا ۲.۵ متر از خاک «چوری» را حفر کنند، به ۱۰ ابزار دیگر حفاری مجهر است که توانایی حفر تا ۲۵ سانتی متری عمق خاک چوری را دارند. این ۱۰ ابزار نمونه های حفاری شده را بلافاصله پس از استخراج مورد مطالعه و تجزیه قرار می دهند ونتایج به دست آمده را به دیگر ابزار سفینه ارسال می نمایند.

۱۸۵.۹ کیلومتر: حداقل فاصله میان «چوری» وخورشید است. «رزتا» نیز ۲۷۰ میلیون کیلومتر از زمین فاصله دارد.

۶.۵ میلیارد: کاوشگر «رزتا» ۶.۵ میلیارد کیلومتر را تا به امروز در فضا پیموده است.

۱.۳ میلیارد یورو: ماموریت «رزتا» درطول ۲۰ سال ۱.۳ میلیارد یورو برای سازمان فضایی اروژا هزینه خواهد داشت.

روبات روسی به فضا می رود روبات روسی به فضا می رود روسیه روبات ویژه ای را طراحی می کند تا برای انجام ماموریت های تعریف شده در ایستگاه فضایی بین المللی بکار گرفته شود.

فعال‌سازی دوباره سه ماهواره مرموز توسط روسیه فعال‌سازی دوباره سه ماهواره مرموز توسط روسیه ماهواره‌های روسی که در سال ۲۰۱۳ به مدار پایینی زمین پرتاب شدند، باری دیگر فعال شدند درحالی که هنوز هیچ‌کس خبر ندارد کاربری این ماهواره‌ها چیست .

ماموریت اضطراری؛فضانوردان رایانه خراب را در فضا تعویض می کنند ماموریت اضطراری؛فضانوردان رایانه خراب را در فضا تعویض می کنند فردا دو فضانورد در فضای خارجی ایستگاه فضایی بین المللی ماموریتی اضطراری انجام خواهند داد تا یک رایانه خراب را جایگزین کنند.

اسپیس ایکس مأموریتی متفاوت برای موشک فالکون ۹ در نظر دارد اسپیس ایکس مأموریتی متفاوت برای موشک فالکون ۹ در نظر دارد مأموریت‌های فضایی فراوانی در سالیان گذشته انجام شده است؛ اما به‌تازگی برنامه‌ای متفاوت توسطاسپیس ایکسو شرکت الیزیوم در حال انجام است.

سرنوشت ما و جهان هستی در پایان دنیا چه خواهد بود؟ سرنوشت ما و جهان هستی در پایان دنیا چه خواهد بود؟ پایان دنیا همواره یکی از چالش‌برانگیزترین موضوعات مورد بحث در فیزیک بوده وبه‌تازگی ارتباطی میان این موضوع و سیاه‌چاله‌ها کشف شده است.

شناسایی قمر سومین سیاره کوتوله منظومه شمسی شناسایی قمر سومین سیاره کوتوله منظومه شمسی دانشمندان با استفاده از آرشیوه تصاویر تلسکوپ فضایی هابل موفق به شناسایی قمر سومین سیاره کوتوله منظومه شمسی شدند.