"روزتا" یک موفقیت عظیم علمی است

کمتر از ۴۰ ساعت تا به ثمر نشستن یکی از تاریخی ترین مأموریتهای فضایی آژانس فضانوردی اروپا و ناسا فاصله داریم. "روزتا" یک موفقیت عظیم علمی است

به گزارش خبرنگار مهر، کاوشگر "روزتا" درحالی در ساعات آینده روبات "فیله" را از دل خود به سمت دنباله دار P۶۷ رها می کند که امید می رود بدین ترتیب درک ما از منظومه شمسی افزایش یابد.

دکتر مارتین هیلن باخ، عضو ارشد تیم دانشمندان مأموریت روزتا از انستیتو ماکس پلانک آلمان در گفتگوی اختصاصی با خبرگزاری مهر از آنچه در ذهنش در این ساعات می گذرد، صحبت می کند.

* پروژه روزتا یکی از مهمترین برنامه های اکتشافاتی بشر در فضا به شمار می آید. چقدر فکر می کنید این مأموریت مهم است؟

- مأموریتی که از ۱۰ سال پیش آغاز شده و اکنون به مرحله ثمردهی رسیده است یک موفقیت عظیم علمی به شمار می آید. این مأموریت اهمیت بسیار زیادی برای ما دارد.

* همه می دانیم که مدت هاست روزتا با سرعت حدود ۵۵ هزار کیلومتر در تعقیب ستاره دنباله دار P۶۷ است. در روزهای گذشته این کاوشگر در چه شرایطی بوده و چه کارهایی انجام داده است؟

-در دو هفته گذشته و همزمان با نزدیک شدن به ستاره دنباله دار P۶۷ شاهد عملیات مانوردهی روزتا در فاصله ۸ کیلومتری این دنباله دار بوده ایم. اکنون که با شما صحبت می کنم روبات کاشف روزتا یعنی فیله در فاصله زمانی کمتر از ۴۰ ساعت با دنباله دار P۶۷ قرار دارد.

* چه نکته ای در این ستاره دنباله دار بیش از هر چیز برایتان عجیب و جالب توجه به نظر می رسد؟

- ستاره دنباله دار P۶۷ تنها متشکل از صخره نیست. درحقیقت به واسطه بر هم کنش های صخره ای موجود در این دنباله دار با جرم فضایی روبرو هستیم که همواره در حال حرکت و تحول است.

"روزتا" یک موفقیت عظیم علمی است

* رسیدن روزتا به ستاره دنباله دار تنها نیمی از راه است. پس از نشستن روبات فیله بر روی آن چه کارهایی انجام می شود؟

- همه چیز از قبل برنامه ریزی شده است. پس از انجام عملیات نشستن بر سطح دنباله دار برنامه ها به صورت خودکار آغاز می شود. توپوگرافی هسته با امواج رادیویی و اندازه گیری میدان مغناطیسی و پلاسمای دنباله دار از مهمترین اقداماتی است که در مراحل اول انجام می شود.

* فکر می کنید می توان مأموریت روزتا را با سایر اکتشافات فضایی سرنشین دار بشر در دهه های گذشته مقایسه کرد؟

- به نظر من شاید بهتر باشد چنین مقایسه ای انجام نشود. قیاس روزتا با مأموریتهایی نظیر کاسینی یا وویجرهای ۱ و ۲ نگرش بهتری به این مساله است.

ماموریت اضطراری در ایستگاه فضایی انجام شد؛راهپیمایی ۲ ساعت و ۴۶ دقیقه‌ای در فضا ماموریت اضطراری در ایستگاه فضایی انجام شد؛راهپیمایی ۲ ساعت و ۴۶ دقیقه‌ای در فضا فضانوردان مستقر در ایستگاه فضایی بین‌المللی موفق شدند ماموریت اضطراری خود را با موفقیت انجام دهند.

قزاقستان موشک فضاپیما می‌سازد قزاقستان موشک فضاپیما می‌سازد قزاقستان که همکاری‌های گسترده فضایی با روسیه دارد در آینده‌ای نزدیک همراه این کشور برای ساخت یک موشک فضاپیما با تازه ترین فناوری‌ها اقدام می‌کند.

روبات روسی به فضا می رود روبات روسی به فضا می رود روسیه روبات ویژه ای را طراحی می کند تا برای انجام ماموریت های تعریف شده در ایستگاه فضایی بین المللی بکار گرفته شود.

فعال‌سازی دوباره سه ماهواره مرموز توسط روسیه فعال‌سازی دوباره سه ماهواره مرموز توسط روسیه ماهواره‌های روسی که در سال ۲۰۱۳ به مدار پایینی زمین پرتاب شدند، باری دیگر فعال شدند درحالی که هنوز هیچ‌کس خبر ندارد کاربری این ماهواره‌ها چیست .

ماموریت اضطراری؛فضانوردان رایانه خراب را در فضا تعویض می کنند ماموریت اضطراری؛فضانوردان رایانه خراب را در فضا تعویض می کنند فردا دو فضانورد در فضای خارجی ایستگاه فضایی بین المللی ماموریتی اضطراری انجام خواهند داد تا یک رایانه خراب را جایگزین کنند.

اسپیس ایکس مأموریتی متفاوت برای موشک فالکون ۹ در نظر دارد اسپیس ایکس مأموریتی متفاوت برای موشک فالکون ۹ در نظر دارد مأموریت‌های فضایی فراوانی در سالیان گذشته انجام شده است؛ اما به‌تازگی برنامه‌ای متفاوت توسطاسپیس ایکسو شرکت الیزیوم در حال انجام است.