برنامه پرتاب ۱۲۰ ماهواره چینی به فضا

چین در راستای برنامه های بلندپروازانه خود در فضا اعلام کرد که قصد دارد ۱۲۰ ماهواره به فضا پرتاب کند. برنامه پرتاب ۱۲۰ ماهواره چینی به فضا

به گزارش ایرنا، این خبر را خبرگزاری شینهوا به نقل از یکی از مسوولان شرکت هوافضای چین اعلام کرد و گفت پرتاب این ماهواره ها در چارچوب برنامه ریزی های بلندمدت علمی این کشور در عرصه فضا صورت می گیرد. وی گفت: این برنامه به منظور تامین نیازهای اقتصادی، علمی و آموزشی کشور صورت می گیرد و چین در این رابطه برنامه های متعددی در دست اجرا دارد.

این مقام شرکت هوافضای چین که شینهوا نامی از وی نبرده، بدون اشاره به زمان دقیق پرتاب ماهواره ها به فضا، هدف از این کار را برآورده کردن نیازهایی دانست که ضرورت آن هر روز برای کشور بیشتر احساس می شود. وی همچنین اکتشافات جدید در اطراف کره زمین، ارائه خدمات به سازمان های علمی، جغرافیایی و هواشناسی کشور و کمک به سیستم ناوبری را از دیگر اهداف پرتاب این ماهواره ها عنوان کرد.

وی افزود: چین به دنبال ثبت رکوردهای جدید در عرصه های مختلف به ویژه در زمینه های علمی است و پرتاب ماهوارهای یاد شده به فضا نیز در راستای همین اهداف صورت می گیرد. چین که از عقب ماندن در زمینه فناوری های فضایی شکایت دارد، برنامه فضایی پرهزینه خود را نماد ظهور خود در بین قدرت های جهان تلقی می کند. سال گذشته میلادی، چین کاوشگر «خرگوش یشمی» را به آرامی بر سطح ماه فرود آورد.

این فرود نرم روی سطح ماه، دستاوردی بود که تا پیش از آن فقط آمریکا و اتحاد جماهیر شوروی به آن دست یافته بودند و از بیش از ۳۷ سال پیش مورد استفاده قرار نگرفته بود. در برنامه فضایی چین که ارتش بر آن نظارت دارد، همچنین استقرار پایگاهی دائمی در مدار پیش از سال ۲۰۲۰ میلادی برای فرستادن انسان به ماه پیش بینی شده است.

رسانه های رسمی چین پیشتر اعلام کرده بودند که کارشناسان فضایی این کشور قصد دارند تا پیش از سال ۲۰۳۰ نمونه هایی را از کره مریخ به زمین منتقل کنند. چین همچنین هفته گذشته موفق شده بود، موشک بدون سرنشین خود را که پس از ۴۰ سال تلاش به کره ماه فرستاده بود، به زمین بازگرداند.

پرتاب این موشک توسط چینی ها به فضا در حالی صورت گرفت که این کشور یکی از کاوشگرهای فضایی خود موسوم به «جید ربیت Jade Rabbit» را در حال حاضر در سطح کره ماه قرار داده است.