موشک آریان ۵ ، دو ماهواره مخابراتی در مدار زمین قرار داد

موشک آریان پنج شامگاه پنجشنبه دو ماهواره مخابراتی را با موفقیت در مدار زمین قرار داد. موشک آریان ۵ ، دو ماهواره مخابراتی در مدار زمین قرار داد

این پنجمین پرتاب موفقیت آمیزی است که موشک آریان پنج در سال ۲۰۱۴ به ثبت رساند.

موشک آریان پنج ساعت ۱۸ و ۴۳ دقیقه به وقت محلی (ساعت ۲۱ و ۴۳ دقیقه به وقت گرینویچ) ابتدا ماهواره اینتل ست ۳۰ ، ساخت شرکت آمریکایی اسپیس سیستمز لورال (SSL) را در مدار زمین ایست ور (ژئواستیشنری) قرار داد. این ماهواره قرار است خدمات تلویزیونی مستقیم و پشتیبانی و بازیابی داده های دیجیتالی را برای قاره آمریکا ارائه کند. طول عمر این ماهواره حداقل ۱۵ سال است.

موشک آریان پنج سپس ماهواره آرست-یک (ARSAT-۱) را برای اپراتور آرژانتینی آرست در مدار ژئواستیشنری قرار داد. نخستین ماهواره ثابت ساخت آرژانتین قرار است مدت ۱۵ سال برای آرژانتین و کشورهای همسایه، خدمات مخابراتی همچون تلویزیون مستقیم و دسترسی به اینترنت و انتقال داده ها و ارتباطات تلفنی ارائه کند.

به گزارش خبرگزاری رویترز از کورو (گویان) ، این دویست و بیستمین مأموریت موشک آریان و هفتاد و ششمین مأموریت موشک آریان پنج بود که با موفقیت انجام گرفت.

نجات والو بالقاسم، وزیر آموزش و پرورش ملی، آموزش عالی و تحقیقات فرانسه که در این مراسم حضور داشت، گفت دولت فرانسه از برنامه آریان شش که دوم دسامبر آینده توسط کشورهای عضو آژانس فضایی اروپا در لوگزامبورگ به بحث گذاشته می شود، حمایت خواهد کرد.

وی گفت : « ما به دنبال آن هستیم که خود را با رقابتی که بیش از پیش سخت تر می شود، تطبیق دهیم. اروپا دیگر در این زمینه تنها نیست... بنابراین باید بتونیم چیزی بهتر از آریان پنج اختراع کنیم. به همین علت است که فرانسه از طرح آریان شش حمایت می کند.»