چین بدنبال ساخت سیستم جامع رصدگر زمین

چین قصد دارد با استفاده از فناوری‌های زمینی، هوایی و فضایی طی ۱۰ سال آینده یک سیستم جامع رصدگر زمین ایجاد کند. چین بدنبال ساخت سیستم جامع رصدگر زمین

به گزارش سرویس فناوری خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، چین در حال حاضر مشغول ساخت شبکه‌ای از ماهواره‌ها و سایر امکانات برای رصد زمین با هدف پیگیری برنامه فضایی این کشور از جمله سیستم ناوبری فضایی سرنشین‌دار، کاوشگر ماه و سیستم ناوبری موقعیت‌یاب جهانی بایدو (Beidou) است.

شبکه موقعیت‌یاب بایدو که از دسامبر ۲۰۱۱ در چین عملیاتی شد، دارای ۱۶ ماهواره ناوبری برای ارائه خدمات جی‌پی‌اس در سراسر منطقه آسیا و اقیانوسیه است.

تعداد ماهواره‌ها و کیفیت تصاویر تهیه شده توسط آنها بطور قابل ملاحظه‌ای ارتقاء یافته است و چین قصد دارد تا سال ۲۰۲۰ تعداد ماهواره‌های این سیستم را به ۳۰ ماهواره افزایش دهد تا یک سیستم جی‌پی‌اس جامع برای کل منطقه بویژه هند ایجاد کند.

به گفته «ژو داژه» رئیس اداره علوم، فناوری و صنایع دفاعی ملی چین، سنجش از راه دور از طریق ماهواره‌ها و سایر فناوری ها نقش مهمی در اقتصاد ملی و توسعه اجتماعی ایفا می کند؛ به همین علت دولت بدنبال ساخت یک سیستم رصدگر زمین (EBS) و زیرساخت داده های فضایی است.

در ساخت سیستم جامع رصدگر زمین (EBS) از فناوری هواپیماهای بدون سرنشین، ماهواره ها و سیستم موقعیت‌یاب جهانی استفاده خواهد شد.

پیشرفته‌ترین ماهواره رصدگر زمین به نام Geofen-۲ که ماه گذشته به فضا پرتاب شد، قادر به ارائه تصویر واضح از یک جسم یک متری از فضا در رنگ‌های کامل است.

بر اساس اعلام آکادمی مهندسی چین، Geofen-۲ دومین ماهواره از مجموع هفت ماهواره‌ای است که در قالب پروژه رصد زمین تا پیش از ۲۰۲۰ به فضا پرتاب خواهند شد.

پرتاب دو ماهواره Geofen-۱ و Geofen-۲ به معنای ورود چین به دوره جدیدی از توسعه مستقل ماهواره‌های رصدگر زمین با وضوح تصویری بسیار بالا است.

ارسال نخستین کاوشگر به سیاره پروکسیما بی تا سال ۲۰۴۰ ارسال نخستین کاوشگر به سیاره پروکسیما بی تا سال ۲۰۴۰ پروکسیما بی، یک سیاره فرا خورشیدی است که شباهت‌های بسیاری به زمین دارد.

پرتاب بعدی اسپیس‌ ایکس، آغاز عصری جدید پرتاب بعدی اسپیس‌ ایکس، آغاز عصری جدید وزارت دفاع آمریکا برای نخستین بار ازاسپیس‌ایکسبرای یک مأموریت استفاده خواهد کرد. در این مأموریت، اسپیس‌ایکس یک ماهواره‌ی جاسوسی دولتی را برایدفتر ملی شناسایی (NRO) در مدار قرار خواهد داد.

آغاز مأموریت خودکشی فضاپیمای «کاسینی» آغاز مأموریت خودکشی فضاپیمای «کاسینی» ناسا فضاپیمای «کاسینی» را برای انجام آخرین مأموریت آن و سقوط بر روی زحل، به سمت این سیاره پرتاب کرد.

دو کهکشان‌ مارپیچی دوردست دو کهکشان‌ مارپیچی دوردست ناسا تصویری از دو کهکشان مارپیچی در حال چرخش در فاصله ۵۵ میلیون سال نوری از زمین منتشر کرده است.

رویترز: تیم فضایی روسی – آمریکایی به ایستگاه فضایی بین المللی رسید رویترز: تیم فضایی روسی – آمریکایی به ایستگاه فضایی بین المللی رسید دو فضانورد روسی و آمریکایی که امروز با پرتاب موشک سایوز راهی ایستگاه فضایی بین المللی شده بودند، دقایقی پیش به مقصد رسیدند .

اولین فضاپیمای بدون سرنشین چین به فضا پرتاب شد اولین فضاپیمای بدون سرنشین چین به فضا پرتاب شد چین نخستین فضاپیمای بدون سرنشین خود را با استفاده از موشک مارس ۷ به فضا پرتاب کرد .

چین و روسیه دو فضاپیما پرتاب کردند چین و روسیه دو فضاپیما پرتاب کردند منابع خبری از پرتاب موفقیت آمیز دو فضاپیمای مجزا توسط چین و روسیه خبر دادند. فضاپیمای روسیه عازم ایستگاه فضایی بین‌المللی و فضاپیمای چین عازم ایستگاه فضایی این کشور شد.

بیابان ها و مریخ مسکونی می شوند! بیابان ها و مریخ مسکونی می شوند! یکی از موسسان شرکت اپل پیش بینی های جالبی درباره آینده فناوری مطرح کرده است بر اساس این پیش بینی ها زندگی شهری در بیابانها امکانپذیر می شود.

پیشرفت فناوری تهیه اولین عکس از یک سیاه چاله را ممکن کرد پیشرفت فناوری تهیه اولین عکس از یک سیاه چاله را ممکن کرد فضانوردان با استفاده از یک تلسکوپ پیشرفته موسوم به Event Horizon توانسته‌اند عکسی تهیه کنند که به احتمال زیاد مربوط به یک سیاه چاله فضایی است.

حرکت بیش از ۲ میلیون ستاره در کهکشان حرکت بیش از ۲ میلیون ستاره در کهکشان ​آژانس فضایی اروپا فیلمی از حرکت بیش از دو میلیون ستاره در کهکشان منتشر کرده است.

تاخیر در آغاز ماموریت های اولیه مریخ نورد ناسا تاخیر در آغاز ماموریت های اولیه مریخ نورد ناسا به نظر می‌رسد مأموریت‌های فضایی ناسا در پروژه‌ی فتح مریخ با چالش‌های متعددی همراه شده است.

ترامپ به دنبال حفر معدن و استخراج منابع کره ماه ترامپ به دنبال حفر معدن و استخراج منابع کره ماه اگرچه در بودجه پیشنهادی دولت ترامپ برای سال ۲۰۱۸ از سهم وزارت انرژی و برخی نهادهای دیگر کاسته شده، اما بودجه ناسا تنها یک درصد کمتر شده است .