تصاویر ماهواره‌ای ناسا از شروع فصل پاییز

ناسا در تصاویر ماهواره‌ای خود، شروع فصل پاییز و تغییر رنگ‌ درختان در مناطقی از آمریکای شمالی را به نمایش گذاشته است. تصاویر ماهواره‌ای ناسا از شروع فصل پاییز

به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، با کاهش دما و کمرنگ شدن نور خورشید در عرض‌های جغرافیایی بالاتر، فرآیند تغییر رنگ‌های پاییزی از شمال تا جنوب آمریکای شمالی از اواسط سپتامبر (شهریور ماه) تا اواسط نوامبر (آبان ماه) آغاز می‌شود.

در اواخر تابستان و شروع پاییز، درختان و گیاهان کلروفیل – رنگدانه سبز – کمتری تولید می‌کنند.

تغییر رنگ برگ‌ها در جنگل های معتدل تحت تأثیر عوامل مختلفی هستند، اما نور خورشید و گرما عوامل غالب محسوب می‌شوند.

کلروفیل به سایر ترکیبات شیمیایی در برگ‌ها از جمله کاروتنوئیدها و فلاونوئیدها این اجازه را می‌دهد که در فصل تابستان رنگ سبز ایجاد کنند؛ مجموعه دیگری از مواد شیمیایی به نام آنتوسیانین‌ها مسئول ذخیره‌سازی قند بوده و رنگ بنفش و قرمز را در برگ‌ها ایجاد می‌کنند.

رنگ برگ‌های هر گونه گیاهی یا درختی در فصل پاییز متفاوت است؛ بطورمثال برگ‌های بلوط به رنگ‌های قرمز، قهوه‌ای یا حنایی، برگ‌های درخت گردو به رنگ برنز طلایی، صنوبر به رنگ زرد روشن، افرای سرخ به رنگ قرمز پرتغالی و زرد درخشان تغییر شکل می‌دهند.

وضعیت آب و هوا بر شدت رنگ برگ‌ها تأثیر می‌گذارد؛ درصورتیکه دما بالای انجماد باشد، آنتوسیانین‌ها راحت‌تر تشکیل می‌شوند و هوای خشک باعث افزایش تولید آنتوسیانین می‌شود که این مسئله ایجاد رنگ‌های درخشان‌تر را در پی دارد.

در حالیکه تنها چند روزی از شروع فصل پاییز در نیمکره شمالی زمین نمی‌گذرد، اما تغییر رنگ برگ درختان و گیاهان حتی از فضا نیز قابل مشاهده است.

ناسا با استفاده از ابزار اسپکترورادیومتر تصویربرداری با وضوح متوسط (MODIS) بر روی ماهواره «ترا»، تغییر رنگ پاییزی در اطراف دریاچه‌های بزرگ (Great Lakes) در مرز کانادا و آمریکا و منطقه نیوانگلند را به تصویر کشیده است.

سایه‌های قهوه‌ای و نارنجی رنگی در شبه‌جزیره میشیگان بالا، شمال ویسکانسین، نیویورک، نیوهمشایر، ورمونت، مین و جنوب کبک و انتاریو دیده می‌شوند.

مطالعه صورت گرفته توسط محققان دانشگاه پرینستون نشان می‌دهد، تغییرات آب و هوایی به مرور زمان، باعث به تأخیر افتادن تغییر رنگ برگ‌ برخی گونه‌های گیاهی در فصل پاییز خواهد شد.

تصاویر ماهواره‌ای ناسا از تغییر رنگ‌های پاییزی در آمریکای شمالی
    تصاویر ماهواره‌ای ناسا از شروع فصل پاییز
    تغییر رنگ پاییزی در اطراف دریاچه‌های بزرگ (Great Lakes)

عکس روز ناسا / کهکشانی بزرگتر از راه شیری عکس روز ناسا / کهکشانی بزرگتر از راه شیری عکس روز نشنال جئوگرافی به کهکشانی بزرگتر از راه شیری به نام NGC ۶۷۴۴ اختصاص یافته است.

تسلط ابرهای طوفانی بر تسلط ابرهای طوفانی بر "مشتری" + عکس تصاویری که اخیرا از سوی ناسا منتشر شده است، حکایت از وقوع طوفانی عظیم و وسیع در سیاره مشتری دارد.

پرتاب موفقیت آمیز موشک ماهواره بر در نیوزیلند پرتاب موفقیت آمیز موشک ماهواره بر در نیوزیلند نیوزیلند پس از چند بار تاخیر با پرتاب موفقیت آمیز موشک ماهواره بر 'الکترون' به باشگاه انحصاری رقابت فضایی پیوست.

دنیای آهن و نیکل سرگردان در فضا؛ناسا این سیارک را به زمین نمی آورد دنیای آهن و نیکل سرگردان در فضا؛ناسا این سیارک را به زمین نمی آورد ناسا بررسی دقیقی سیارکی را دنبال می کند که اگر روزی به زمین منتقل شود اقتصاد دنیا سقوط می کند.

رونمایی از مریخ‌نورد جدید ناسا رونمایی از مریخ‌نورد جدید ناسا ناسا طرح‌ها و تصاویر مفهومی از نسل آینده مریخ نوردها را به نمایش گذاشت. نسل جدید این ربات‌ها فوق‌العاده به نظر می‌رسند و این ربات جدید "مریخ‌نورد ۲۰۲۰" نام خواهد داشت.

روسیه ماهواره نظامی به فضا فرستاد روسیه ماهواره نظامی به فضا فرستاد روسیه در چارچوب برنامه های گسترش توان دفاعی و نظارت ماهواره ای این کشور یک دستگاه ماهواره پیشرفته نظامی به فضا فرستاد.

با پرتابگر اپسکو؛ماهواره مکعب دانشجویی به فضا پرتاب می شود با پرتابگر اپسکو؛ماهواره مکعب دانشجویی به فضا پرتاب می شود رئیس سازمان فضایی ایران از موافقت سازمان همکاریهای فضایی آسیا و اقیانوسیه (اپسکو) برای پرتاب ماهواره دانشجویی مکعب ایرانی به فضا خبر داد.

ماموریت اضطراری در ایستگاه فضایی انجام شد؛راهپیمایی ۲ ساعت و ۴۶ دقیقه‌ای در فضا ماموریت اضطراری در ایستگاه فضایی انجام شد؛راهپیمایی ۲ ساعت و ۴۶ دقیقه‌ای در فضا فضانوردان مستقر در ایستگاه فضایی بین‌المللی موفق شدند ماموریت اضطراری خود را با موفقیت انجام دهند.

قزاقستان موشک فضاپیما می‌سازد قزاقستان موشک فضاپیما می‌سازد قزاقستان که همکاری‌های گسترده فضایی با روسیه دارد در آینده‌ای نزدیک همراه این کشور برای ساخت یک موشک فضاپیما با تازه ترین فناوری‌ها اقدام می‌کند.