تصاویر ماهواره‌ای ناسا از شروع فصل پاییز

ناسا در تصاویر ماهواره‌ای خود، شروع فصل پاییز و تغییر رنگ‌ درختان در مناطقی از آمریکای شمالی را به نمایش گذاشته است. تصاویر ماهواره‌ای ناسا از شروع فصل پاییز

به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، با کاهش دما و کمرنگ شدن نور خورشید در عرض‌های جغرافیایی بالاتر، فرآیند تغییر رنگ‌های پاییزی از شمال تا جنوب آمریکای شمالی از اواسط سپتامبر (شهریور ماه) تا اواسط نوامبر (آبان ماه) آغاز می‌شود.

در اواخر تابستان و شروع پاییز، درختان و گیاهان کلروفیل – رنگدانه سبز – کمتری تولید می‌کنند.

تغییر رنگ برگ‌ها در جنگل های معتدل تحت تأثیر عوامل مختلفی هستند، اما نور خورشید و گرما عوامل غالب محسوب می‌شوند.

کلروفیل به سایر ترکیبات شیمیایی در برگ‌ها از جمله کاروتنوئیدها و فلاونوئیدها این اجازه را می‌دهد که در فصل تابستان رنگ سبز ایجاد کنند؛ مجموعه دیگری از مواد شیمیایی به نام آنتوسیانین‌ها مسئول ذخیره‌سازی قند بوده و رنگ بنفش و قرمز را در برگ‌ها ایجاد می‌کنند.

رنگ برگ‌های هر گونه گیاهی یا درختی در فصل پاییز متفاوت است؛ بطورمثال برگ‌های بلوط به رنگ‌های قرمز، قهوه‌ای یا حنایی، برگ‌های درخت گردو به رنگ برنز طلایی، صنوبر به رنگ زرد روشن، افرای سرخ به رنگ قرمز پرتغالی و زرد درخشان تغییر شکل می‌دهند.

وضعیت آب و هوا بر شدت رنگ برگ‌ها تأثیر می‌گذارد؛ درصورتیکه دما بالای انجماد باشد، آنتوسیانین‌ها راحت‌تر تشکیل می‌شوند و هوای خشک باعث افزایش تولید آنتوسیانین می‌شود که این مسئله ایجاد رنگ‌های درخشان‌تر را در پی دارد.

در حالیکه تنها چند روزی از شروع فصل پاییز در نیمکره شمالی زمین نمی‌گذرد، اما تغییر رنگ برگ درختان و گیاهان حتی از فضا نیز قابل مشاهده است.

ناسا با استفاده از ابزار اسپکترورادیومتر تصویربرداری با وضوح متوسط (MODIS) بر روی ماهواره «ترا»، تغییر رنگ پاییزی در اطراف دریاچه‌های بزرگ (Great Lakes) در مرز کانادا و آمریکا و منطقه نیوانگلند را به تصویر کشیده است.

سایه‌های قهوه‌ای و نارنجی رنگی در شبه‌جزیره میشیگان بالا، شمال ویسکانسین، نیویورک، نیوهمشایر، ورمونت، مین و جنوب کبک و انتاریو دیده می‌شوند.

مطالعه صورت گرفته توسط محققان دانشگاه پرینستون نشان می‌دهد، تغییرات آب و هوایی به مرور زمان، باعث به تأخیر افتادن تغییر رنگ برگ‌ برخی گونه‌های گیاهی در فصل پاییز خواهد شد.

تصاویر ماهواره‌ای ناسا از تغییر رنگ‌های پاییزی در آمریکای شمالی
    تصاویر ماهواره‌ای ناسا از شروع فصل پاییز
    تغییر رنگ پاییزی در اطراف دریاچه‌های بزرگ (Great Lakes)

ارسال نخستین کاوشگر به سیاره پروکسیما بی تا سال ۲۰۴۰ ارسال نخستین کاوشگر به سیاره پروکسیما بی تا سال ۲۰۴۰ پروکسیما بی، یک سیاره فرا خورشیدی است که شباهت‌های بسیاری به زمین دارد.

پرتاب بعدی اسپیس‌ ایکس، آغاز عصری جدید پرتاب بعدی اسپیس‌ ایکس، آغاز عصری جدید وزارت دفاع آمریکا برای نخستین بار ازاسپیس‌ایکسبرای یک مأموریت استفاده خواهد کرد. در این مأموریت، اسپیس‌ایکس یک ماهواره‌ی جاسوسی دولتی را برایدفتر ملی شناسایی (NRO) در مدار قرار خواهد داد.

آغاز مأموریت خودکشی فضاپیمای «کاسینی» آغاز مأموریت خودکشی فضاپیمای «کاسینی» ناسا فضاپیمای «کاسینی» را برای انجام آخرین مأموریت آن و سقوط بر روی زحل، به سمت این سیاره پرتاب کرد.

دو کهکشان‌ مارپیچی دوردست دو کهکشان‌ مارپیچی دوردست ناسا تصویری از دو کهکشان مارپیچی در حال چرخش در فاصله ۵۵ میلیون سال نوری از زمین منتشر کرده است.

رویترز: تیم فضایی روسی – آمریکایی به ایستگاه فضایی بین المللی رسید رویترز: تیم فضایی روسی – آمریکایی به ایستگاه فضایی بین المللی رسید دو فضانورد روسی و آمریکایی که امروز با پرتاب موشک سایوز راهی ایستگاه فضایی بین المللی شده بودند، دقایقی پیش به مقصد رسیدند .

اولین فضاپیمای بدون سرنشین چین به فضا پرتاب شد اولین فضاپیمای بدون سرنشین چین به فضا پرتاب شد چین نخستین فضاپیمای بدون سرنشین خود را با استفاده از موشک مارس ۷ به فضا پرتاب کرد .

چین و روسیه دو فضاپیما پرتاب کردند چین و روسیه دو فضاپیما پرتاب کردند منابع خبری از پرتاب موفقیت آمیز دو فضاپیمای مجزا توسط چین و روسیه خبر دادند. فضاپیمای روسیه عازم ایستگاه فضایی بین‌المللی و فضاپیمای چین عازم ایستگاه فضایی این کشور شد.

بیابان ها و مریخ مسکونی می شوند! بیابان ها و مریخ مسکونی می شوند! یکی از موسسان شرکت اپل پیش بینی های جالبی درباره آینده فناوری مطرح کرده است بر اساس این پیش بینی ها زندگی شهری در بیابانها امکانپذیر می شود.

پیشرفت فناوری تهیه اولین عکس از یک سیاه چاله را ممکن کرد پیشرفت فناوری تهیه اولین عکس از یک سیاه چاله را ممکن کرد فضانوردان با استفاده از یک تلسکوپ پیشرفته موسوم به Event Horizon توانسته‌اند عکسی تهیه کنند که به احتمال زیاد مربوط به یک سیاه چاله فضایی است.

حرکت بیش از ۲ میلیون ستاره در کهکشان حرکت بیش از ۲ میلیون ستاره در کهکشان ​آژانس فضایی اروپا فیلمی از حرکت بیش از دو میلیون ستاره در کهکشان منتشر کرده است.

تاخیر در آغاز ماموریت های اولیه مریخ نورد ناسا تاخیر در آغاز ماموریت های اولیه مریخ نورد ناسا به نظر می‌رسد مأموریت‌های فضایی ناسا در پروژه‌ی فتح مریخ با چالش‌های متعددی همراه شده است.

ترامپ به دنبال حفر معدن و استخراج منابع کره ماه ترامپ به دنبال حفر معدن و استخراج منابع کره ماه اگرچه در بودجه پیشنهادی دولت ترامپ برای سال ۲۰۱۸ از سهم وزارت انرژی و برخی نهادهای دیگر کاسته شده، اما بودجه ناسا تنها یک درصد کمتر شده است .