تصویر فضایی از خشک شدن یکی از چهار دریاچه بزرگ دنیا

آرال یکی از چهار دریاچه بزرگ دنیا محسوب می شود که در سال های اخیر وضعیت مناسبی نداشته و تصاویر فضایی ناسا از خشک شدن کامل آن در آینده ای نه چندان دور خبر می دهد. تصویر فضایی از خشک شدن یکی از چهار دریاچه بزرگ دنیا

به گزارش خبرگزاری مهر، دریاچه آرال، دریاچه آب شوری است که در آسیای میانه و بین ازبکستان و قزاقستان قرار گرفته است. آرال، یکی از چهار دریاچه بزرگ دنیا است که ۶۸ هزار کیلومتر مربع وسعت داشت اما از دهه ۱۹۶۰ میلادی که دولت روسیه (شوروی سابق) انحراف مسیر دو رودخانه را آغاز کرد، این دریاچه به مرور زمان به خشک شدن نزدیک شد.

به طوری که در سال ۲۰۰۰ میلادی، مساحت آن به ۲۵ درصد مساحت اصلی کاهش یافته و درصد شوری آب آن نیز ۵ برابر شد. اما اکنون تصاویر فضایی ناسا حقایق دیگری را رونمایی می کند. آیا تصویری که مشاهده می شود متعلق به چهارمین دریاچه بزرگ دنیا است؟ باور این موضوع کمی سخت است که در این مکان و در گذشته دریاچه پهناوری وجود داشته است. در تصویر گرفته شده توسط کاوشگرهای ناسا، تغییرات در مدت ۱۴ سال یعنی از سال ۲۰۰۰ تا ۲۰۱۴ میلادی به خوبی دیده می شود.

فیلیپ میکین، یکی از کارشناسان این حوزه می گوید: "این اولین باری است که دریاچه ای در این مدت کوتاه خشک می شود. وی در ادامه افزود: دلایل بسیاری را می توان برای این موضوع ذکر کرد از جمله منحرف شدن مسیر رودخانه توسط انسان ها، خشکسالی و ... اما خشک شدن این دریاچه تاثیرات به سزایی را در منطقه خواهد داشت که از آن جمله می توان به مواردی مانند تغییر آب و هوا، آسیب به مزارع و محصولات کشاورزی، نابودی شغل هایی مانند ماهیگیری، کشاورزی و ... اشاره کرد.

در سال های اخیر، تلاش های بسیاری از سوی دولتمردان قزاقستانی برای احیای این دریاچه صورت گرفته اما تلاش ها موفقیت آمیز نبوده است.

روبات روسی به فضا می رود روبات روسی به فضا می رود روسیه روبات ویژه ای را طراحی می کند تا برای انجام ماموریت های تعریف شده در ایستگاه فضایی بین المللی بکار گرفته شود.

فعال‌سازی دوباره سه ماهواره مرموز توسط روسیه فعال‌سازی دوباره سه ماهواره مرموز توسط روسیه ماهواره‌های روسی که در سال ۲۰۱۳ به مدار پایینی زمین پرتاب شدند، باری دیگر فعال شدند درحالی که هنوز هیچ‌کس خبر ندارد کاربری این ماهواره‌ها چیست .

ماموریت اضطراری؛فضانوردان رایانه خراب را در فضا تعویض می کنند ماموریت اضطراری؛فضانوردان رایانه خراب را در فضا تعویض می کنند فردا دو فضانورد در فضای خارجی ایستگاه فضایی بین المللی ماموریتی اضطراری انجام خواهند داد تا یک رایانه خراب را جایگزین کنند.

اسپیس ایکس مأموریتی متفاوت برای موشک فالکون ۹ در نظر دارد اسپیس ایکس مأموریتی متفاوت برای موشک فالکون ۹ در نظر دارد مأموریت‌های فضایی فراوانی در سالیان گذشته انجام شده است؛ اما به‌تازگی برنامه‌ای متفاوت توسطاسپیس ایکسو شرکت الیزیوم در حال انجام است.

سرنوشت ما و جهان هستی در پایان دنیا چه خواهد بود؟ سرنوشت ما و جهان هستی در پایان دنیا چه خواهد بود؟ پایان دنیا همواره یکی از چالش‌برانگیزترین موضوعات مورد بحث در فیزیک بوده وبه‌تازگی ارتباطی میان این موضوع و سیاه‌چاله‌ها کشف شده است.

شناسایی قمر سومین سیاره کوتوله منظومه شمسی شناسایی قمر سومین سیاره کوتوله منظومه شمسی دانشمندان با استفاده از آرشیوه تصاویر تلسکوپ فضایی هابل موفق به شناسایی قمر سومین سیاره کوتوله منظومه شمسی شدند.