برنامه های هفته جهانی فضا اعلام شد

سازمان فضایی ایران همزمان با هفته جهانی فضا - ۴ تا ۱۰ اکتبر - طرح ها و ایده های جدید در امور فضایی را به نمایش می گذارد. برنامه های هفته جهانی فضا اعلام شد

به گزارش خبرنگار مهر، مراسم هفته جهانی فضا از ۱۲ تا ۱۸ مهرماه جاری توسط سازمان فضایی ایران در سطح کشور برگزار خواهد شد.

سازمان ملل متحد بنا بر پیشنهاد جمهوری اسلامی ایران، روزهای ۴ تا ۱۰ اکتبر هر سال مقارن با ۱۲ تا ۱۸ مهرماه را به عنوان هفته جهانی فضا نامگذاری کرده است.

دلیل تعیین این تاریخ، بزرگداشت دو نقطه عطف در حوزه دسترسی به فضا است. ۴ اکتبر ۱۹۵۷، تاریخ پرتاب اولین ماهواره ساخت بشر به فضا و روز ۱۰ اکتبر ۱۹۶۷ نیز تاریخ امضای قوانین مربوط به چگونگی فعالیت کشورها در حوزه کشف و بهره برداری صلح آمیز از فضای ماورای جو از جمله ماه و سایر اجرام آسمانی است.

از این رو در برنامه های این هفته، نقش فضا و کاربردهای فناوری فضایی در زندگی انسانها ، آموزش مردم راجع به فواید حاصل از فضا، رونق استفاده از فناوری فضایی در توسعه اقتصادی پایدار، جلب حمایتهای عمومی برای برنامه های فضایی و تشویق کودکان برای فراگیری علوم فضایی مورد توجه قرار می گیرد.

با توجه به شعار امسال هفته جهانی فضا از سوی سازمان ملل متحد " فضا، راهنمای راه" که اشاره به کاربردهای فناوری فضایی دارد سازمان فضایی ایران برنامه هایی در حوزه کاربرد و برنامه های قابل استفاده برای عامه مردم مدنظر قرار داده است.

از جمله این برنامه ها بازدید از آسمان نما، برگزاری نمایشگاه هایی در زمینه فضا در مدارس ، مسابقه نقاشی و مقاله نویسی، طراحی و ساخت ماکت، طرح ها و ایده های جدید در امور فضایی، جنگ فضا، مسابقه اعجاز قرآن و توزیع محصولات فرهنگی سازمان فضایی خواهد بود.

روبات روسی به فضا می رود روبات روسی به فضا می رود روسیه روبات ویژه ای را طراحی می کند تا برای انجام ماموریت های تعریف شده در ایستگاه فضایی بین المللی بکار گرفته شود.

فعال‌سازی دوباره سه ماهواره مرموز توسط روسیه فعال‌سازی دوباره سه ماهواره مرموز توسط روسیه ماهواره‌های روسی که در سال ۲۰۱۳ به مدار پایینی زمین پرتاب شدند، باری دیگر فعال شدند درحالی که هنوز هیچ‌کس خبر ندارد کاربری این ماهواره‌ها چیست .

ماموریت اضطراری؛فضانوردان رایانه خراب را در فضا تعویض می کنند ماموریت اضطراری؛فضانوردان رایانه خراب را در فضا تعویض می کنند فردا دو فضانورد در فضای خارجی ایستگاه فضایی بین المللی ماموریتی اضطراری انجام خواهند داد تا یک رایانه خراب را جایگزین کنند.

اسپیس ایکس مأموریتی متفاوت برای موشک فالکون ۹ در نظر دارد اسپیس ایکس مأموریتی متفاوت برای موشک فالکون ۹ در نظر دارد مأموریت‌های فضایی فراوانی در سالیان گذشته انجام شده است؛ اما به‌تازگی برنامه‌ای متفاوت توسطاسپیس ایکسو شرکت الیزیوم در حال انجام است.

سرنوشت ما و جهان هستی در پایان دنیا چه خواهد بود؟ سرنوشت ما و جهان هستی در پایان دنیا چه خواهد بود؟ پایان دنیا همواره یکی از چالش‌برانگیزترین موضوعات مورد بحث در فیزیک بوده وبه‌تازگی ارتباطی میان این موضوع و سیاه‌چاله‌ها کشف شده است.

شناسایی قمر سومین سیاره کوتوله منظومه شمسی شناسایی قمر سومین سیاره کوتوله منظومه شمسی دانشمندان با استفاده از آرشیوه تصاویر تلسکوپ فضایی هابل موفق به شناسایی قمر سومین سیاره کوتوله منظومه شمسی شدند.