پرتاب موشک فالکون بازهم به تعویق افتاد

شرکت اسپیس‌ایکس از لغو برنامه پرتاب موشک فالکون برای انتقال ماهواره مخابراتی هنگ‌کنگ تا دو هفته آینده خبر داد. پرتاب موشک فالکون بازهم به تعویق افتاد

مسئولان شرکت خصوصی اسپیس‌ایکس روز یکشنبه ۲۵ اوت (سوم شهریور) اعلام کردند که برای جمع‌آوری اطلاعات و کنترل عملکرد فالکون، برنامه پرتاب این موشک حامل ماهواره مخابراتی AsiaSat۶ به روز سه‌شنبه ۲۶ اوت (چهارم شهریور) موکول می‌شود.

اما برنامه این پرتاب بدلیل حادثه روز جمعه و انفجار موشک فالکون دست‌کم تا دو هفته دیگر به تعویق افتاد.

نسخه سه موتوره موشک فالکون ۹R مجهز به سیستم فرود آزمایشی است که امکان بازگشت به سایت پرتاب برای بازسازی و استفاده مجدد را فراهم می‌کند.

اسپیس‌ایکس در تاریخ ۲۲ اوت (۳۱ مرداد) موشک فالکون ۹R را در مرکز فضایی مک‌گرگور در تگزاس آزمایش کرد، اما موشک ۱۷ ثانیه پس از پرتاب در آسمان منفجر شد.

تا زمان مشخص شدن علت وقوع انفجار و به منظور برای پیشگیری از حادثه مشابه، برنامه پرتاب موشک فالکون به تعویق افتاد.

تاکنون موشک فالکون ۹ در ۱۱ مأموریت راهی فضا شده است که جدیدترین مأموریت در تاریخ پنجم اوت (۱۴ مرداد) برای انتقال نخستین ماهواره مخابراتی AsiaSat انجام شد؛ از این موشک برای انتقال کپسول باری دراگون به فضا نیز استفاده می‌شود.

شرکت خصوصی اسپیس‌ایکس در قالب قراردادی به ارزش ۱.۶ میلیارد دلار با ناسا، انتقال تجهیزات مورد نیاز فضانوردان به ایستگاه فضایی بین‌المللی (ISS) را با استفاده از کپسول باری دراگون برعهده گرفته است.

منبع:ایسنا