تاکسی‌ فضایی بوئینگ جایگزین شاتل فضایی می‌شود

«سامانه حمل و نقل فضایی خدمه» (CST-۱۰۰) بوئینگ برای پرواز به مدار و جانشینی شاتل فضایی طراحی شده است. تاکسی‌ فضایی بوئینگ جایگزین شاتل فضایی می‌شود

این سیستم هفت فضانورد را به ایستگاه بین‌المللی فضایی و مقاصد دیگر می‌برد. تاکسی فضایی CST-۱۰۰ یکی از سه وسیله‌نقلیه‌ای است که برای جایگزینی شاتل فضایی توسط ناسا از لحاظ مالی پشتیبانی می‌شود. انتظار می‌رود این سامانه سال ۲۰۱۷ و همزمان با رقبایش پروازهای آزمایشی‌اش را آغاز کند.

با ارائه طرح‌های تاکسی فضایی، بوئینگ ماجراجویی تجاری جدیدی را برای پروازدادن فضانوردان به ایستگاه بین‌المللی فضایی آغاز کرده است. این شرکت در رقابت با شرکتهای اسپیس‌ایکس، سیرا نوادا و چند شرکت دیگر برای ارائه تاکسی‌های فضایی تجاری قرار دارد تا فضانوردان را به فضا ببرد و آمریکا برای انتقال آن‌ها به ایستگاه بین‌المللی فضایی به روسیه متکی نباشند.

گفته می‌شود این شرکت برای توسعه طرح خود با چالش‌های جدی مواجه شده اما بازخورد بسیار خوبی از ناسا دریافت کرده است. بوئینگ اطمینان دارد طرح خود را برای پروازهای آزمایشی تا سال ۲۰۱۷ تکمیل کند. سامانه طراحی‌شده این شرکت با استفاده از موشک «اطلس ۵» به فضا پرتاب خواهد شد و این موشک از موتور RD-۱۸۰ ساخت روسیه استفاده می‌کند.

از زمان بازنشستگی شاتل فضایی در ژوئیه سال ۲۰۱۱، آمریکا برای اعزام فضانوردانش به مدار به روسیه متکی بوده است.

منبع:ایسنا