۴ مرداد: اولین اصابت موشک V۲ به خاک انگلستان

۷۰ سال پیش در چنین روزی شاهکار نظامی مهندسی آلمان نازی یعنی موشک پیشرفته وی-۲ برای نخستین بار به خاک انگلستان اصابت کرد. این موشک پیشرفته اولین موشک بالستیک ساخته بشر به حساب می‌آید که قادر بود از جو زمین خارج شود و بدون استفاده از سوخت با قوانین بالستیکی به مسیر خود ادامه دهد و سپس با ورود مجدد به جو زمین به سمت هدف خود ادامه مسیر دهد. ۴ مرداد: اولین اصابت موشک V۲ به خاک انگلستان

۷۰ سال پیش در چنین روزی یعنی ۲۶ جولای ۱۹۴۴ موشک وی-۲ آلمان به خاک انگلستان اصابت کرد. موشک وی-۲ در زمان خود شاهکار مهندسی به حساب می‌آمد و به جرات می‌توان گفت که تکنولوژی بکار رفته در طراحی این موشک بسیار فراتر دانش زمان خود بود. آلمان در برنامه‌های سِری خود دستور ساخت سلاح‌های دوربرد برای از بین بردن زیرساخت‌های استراتژیک دشمن را از سال ۱۹۳۹ بصورت جدی پی گرفته بود و با طولانی شدن جنگ در یک جبهه گسترده که شامل شمال آفریقا، جبه شرق در مبارزه با شوروی و جبه غرب در مبارزه با انگلستان و متحدانش بود لزوم این نوع سلاح‌ها را برای آلمانی‌ها بعد از سال ۱۹۴۲ بیشتر کرده بود. با این هدف آلمان‌ها نخست موفق به ساخت موشک وی-۱ شدند. موشک وی-۱ بیشتر شبیه یک هواپیمای جت بدون سرنشین بود که در ارتفاع پایین پرواز می‌کرد و به هدف خود اصابت می‌کرد. این موشک قادر به حمل ۸۵۰ کیلوگرم مواد منفجره بود ولی مشکل اصلی آن سرو صدای زیاد و ارتفاع پایین آن بود که باعث می‌شد هدف قرار گرفتن آن توسط هواپیما‌ها و توپ‌های ضد هوایی دشمن امکان پذیر شود.

04.05.1393_07_01.jpg

موشک وی-۱ با وجود این موضوع که خود یک سلاح جنگی پشرفته بود که ترس به اندام متفقین انداخته بود ولی نمی‌توانست انتظارات آلمان بخاطر محدودیت‌هایش برآورده کند. در کنار طراحی موشک وی-۱ آلمان‌ها به کمک دانشمند موشکی خود فن براون که یکی از اعضای ارشد اس‌اس نیز بود موشک سری وی-۲ خود را نیز در کنار طراحی وی-۱ پیش بردند. در سال ۱۹۴۲ اولین آزمایش موفق از موشک وی-۲ ثبت گردید. جاسوسان انگلیسی و آمریکایی به سرعت گزارشات خود را به لندن ارسال کردند و غرب متوجه وجود سلاح فوق سری شد که قادر بود از خاک آلمان اهداف دور از دسترس و دور برد را هدف قرار دهد. متفقین بعد از اطلاع از وجود این نوع سلاح از سال ۱۹۴۳ تا ۱۹۴۵ بمباران شدیدی را در مناطقی که فکر می‌کردند آلمان‌ها در آنجا اقدام به ساخت این سلاح می‌کنند، انجام دادند تا روند ساخت این سلاح را با وقفه روبرو کنند.

04.05.1393_07_02.jpg

آلمانی‌ها حدود ۶٫۰۰۰ موشک وی-۲ را ساختند ولی تنها توانستند از نیمی از آنها برای اهدافی در انگلستان، هلند و فرانسه استفاده کنند. شاید این موشک بدلیل این موضوع که دیر آماده بهره برداری گردید، نتوانست به آلمان‌ها در خلال جنگ جهانی دوم کمک بزرگی کند ولی بعد از جنگ زمانی که طرح‌ها و نمونه‌های این موشک در اختیار نیروهای شوروی و آمریکایی قرار گرفت فصل جدیدی را آغاز کرد. فون براون دانشمند موشکی آلمان که این موشک‌ها حاصل نبوغ مهندسی او به حساب می‌آید بعد از شکست آلمان‌ها به همراه تمام تجهیزات و طرح های موشک‌ وی-۲ به آمریکا منتقل شد و تبدیل به دانشمند موشکی آن‌ها شد.

04.05.1393_07_03.jpg

افسانه اکتشاف فضا با همین موشک تبدیل به واقعیت شد، جایی که آمریکایی‌ها اولین عکس‌های خود را از فضا در سال ۱۹۴۶ با موشک وی-۲ آلمان که به فضا ارسال شده بود، گرفتند که این مهم حدود ۱۱ سال قبل از اسپوتنیک که در سال ۱۹۵۷ توسط مهندسان روسی به عنوان اولین ماهواره ساخته بشر به فضا ارسال شد انجام گردید. موشک وی-۲ با وجود اینکه با اهداف نظامی ساخته شد ولی بیشتر از آنکه در خدمت اهداف نظامی در جنگ جهانی دوم قرار بگیرد به شروع و گسترش دانش فضایی کمک کرد چرا که راه را برای خروج از جو برای بشر باز کرده بود و نقطه عطفی بود که درآن افسانه‌ای بوی واقعیت می‌گرفت.

منبع:زومیت

انتشار اولین عکس‌های کاسینی از قلب حلقه‌های زحل انتشار اولین عکس‌های کاسینی از قلب حلقه‌های زحل کاوشگر کاسینی اولین بخش از داده‌های گردآوری شده طی اولین شیرجه‌اش در میان اتمسفر سیاره زحل را به زمین ارسال کرد.

قرار گرفتن شش فضانورد در مدار مریخ تا سال ۲۰۲۸ قرار گرفتن شش فضانورد در مدار مریخ تا سال ۲۰۲۸ اقدام ویژه ناسا برای سکونت در بیرون از کره خاکی اعلام شد.

تاریخچه اکتشافات مهم نجوم تاریخچه اکتشافات مهم نجوم نجوم مطالعه مواد و مقدمه‌ای است درباره فرآیند بوجود آمدن آنچه در آنسوی جو زمین بوده و آسمان و کهکشان‌ها را شامل می‌شود.

ارسال نخستین کاوشگر به سیاره پروکسیما بی تا سال ۲۰۴۰ ارسال نخستین کاوشگر به سیاره پروکسیما بی تا سال ۲۰۴۰ پروکسیما بی، یک سیاره فرا خورشیدی است که شباهت‌های بسیاری به زمین دارد.

اولین فضاپیمای باری چین در آزمایشگاه فضایی این کشور پهلو گرفت اولین فضاپیمای باری چین در آزمایشگاه فضایی این کشور پهلو گرفت مرکز کنترل هوافضای پکن اعلام کرد: اولین فضاپیمای باری چین موفق شد در اولین آزمایشگاه فضایی در حال چرخش این کشور پهلو بگیرد.

پرتاب بعدی اسپیس‌ ایکس، آغاز عصری جدید پرتاب بعدی اسپیس‌ ایکس، آغاز عصری جدید وزارت دفاع آمریکا برای نخستین بار ازاسپیس‌ایکسبرای یک مأموریت استفاده خواهد کرد. در این مأموریت، اسپیس‌ایکس یک ماهواره‌ی جاسوسی دولتی را برایدفتر ملی شناسایی (NRO) در مدار قرار خواهد داد.

آغاز مأموریت خودکشی فضاپیمای «کاسینی» آغاز مأموریت خودکشی فضاپیمای «کاسینی» ناسا فضاپیمای «کاسینی» را برای انجام آخرین مأموریت آن و سقوط بر روی زحل، به سمت این سیاره پرتاب کرد.

دو کهکشان‌ مارپیچی دوردست دو کهکشان‌ مارپیچی دوردست ناسا تصویری از دو کهکشان مارپیچی در حال چرخش در فاصله ۵۵ میلیون سال نوری از زمین منتشر کرده است.

رویترز: تیم فضایی روسی – آمریکایی به ایستگاه فضایی بین المللی رسید رویترز: تیم فضایی روسی – آمریکایی به ایستگاه فضایی بین المللی رسید دو فضانورد روسی و آمریکایی که امروز با پرتاب موشک سایوز راهی ایستگاه فضایی بین المللی شده بودند، دقایقی پیش به مقصد رسیدند .

اولین فضاپیمای بدون سرنشین چین به فضا پرتاب شد اولین فضاپیمای بدون سرنشین چین به فضا پرتاب شد چین نخستین فضاپیمای بدون سرنشین خود را با استفاده از موشک مارس ۷ به فضا پرتاب کرد .

چین و روسیه دو فضاپیما پرتاب کردند چین و روسیه دو فضاپیما پرتاب کردند منابع خبری از پرتاب موفقیت آمیز دو فضاپیمای مجزا توسط چین و روسیه خبر دادند. فضاپیمای روسیه عازم ایستگاه فضایی بین‌المللی و فضاپیمای چین عازم ایستگاه فضایی این کشور شد.

بیابان ها و مریخ مسکونی می شوند! بیابان ها و مریخ مسکونی می شوند! یکی از موسسان شرکت اپل پیش بینی های جالبی درباره آینده فناوری مطرح کرده است بر اساس این پیش بینی ها زندگی شهری در بیابانها امکانپذیر می شود.