هابل در تعقیب دوردست‌ترین هاله یک کهکشان با دقتی بی‌سابقه

دانشمندان با استفاده از تلسکوپ فضایی هابل دوردست‌ترین هاله کهکشان بیضوی قنطورس A را بررسی کردند. هابل در تعقیب دوردست‌ترین هاله یک کهکشان با دقتی بی‌سابقه

به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، در این مطالعه، مشخص شد هاله ستاره‌های این کهکشان بسیار بیش از حد انتظار از مرکز آن بسط یافته‌ و این که چنین ستاره‌هایی به صورت تعجب‌آوری مملو از عناصر سنگین هستند. این دورترین بخش یک کهکشان بیضوی است که تاکنون کاوش شده است.

هاله‌های بسط‌یافته، مهم‌ترین اجزای یک کهکشان به شمار می‌آیند و هاله کهکشان راه شیری حاوی اطلاعاتی درباره شکل‌گیری و تکامل آن است. با این حال، اطلاعات منجمان درباره هاله‌های کهکشان‌های فراتر از راه شیری اندک است زیرا ماهیت گسترده و کم‌نور آن‌ها کاوش این اجرام را دشوار می‌سازد. دانشمندان تاکنون موفق به کشف هاله‌های ستاره‌ای معدودی در اطراف دیگر کهکشان‌ها شده‌اند.

هم‌اکنون با استفاده از مکان فضامحور تلکسوپ هابل و دوربین پیشرفته آن، تیمی از منجمان هاله احاطه‌کننده کهکشان عظیم و بیضوی قنطورس A را که NGC ۵۱۲۸ نیز نامیده می‌شود، تا فواصل بی‌سابقه بررسی کرده‌اند. آن‌ها دریافته‌اند هاله این کهکشان بیش از حد انتظار در فضا بسط یافته و این انبساط دارای شکلی غیرمنتظره است.

قطر هاله بررسی‌شده توسط تیم علمی معادل هشت برابر عرض ظاهری ماه گزارش شده و علاوه بر توزیع غیرمنتظره، گازهای تشکیل‌دهنده ستارگان آن دارای عناصر سنگین‌تر از هیدروژن و هلیم هستند. تعداد عناصر سنگین موجود در ستارگان هاله‌های کهکشان راه شیری و دیگر بازوهای مجاور معدود است اما ستارگان موجود در هاله کهکشان قنطورس A حتی در دوردست‌ترین نقاط آن، مملو از عناصر سنگین هستند.

جزئیات این دستاورد علمی در Astrophysical Journal منتشر شد.

ارسال نخستین کاوشگر به سیاره پروکسیما بی تا سال ۲۰۴۰ ارسال نخستین کاوشگر به سیاره پروکسیما بی تا سال ۲۰۴۰ پروکسیما بی، یک سیاره فرا خورشیدی است که شباهت‌های بسیاری به زمین دارد.

پرتاب بعدی اسپیس‌ ایکس، آغاز عصری جدید پرتاب بعدی اسپیس‌ ایکس، آغاز عصری جدید وزارت دفاع آمریکا برای نخستین بار ازاسپیس‌ایکسبرای یک مأموریت استفاده خواهد کرد. در این مأموریت، اسپیس‌ایکس یک ماهواره‌ی جاسوسی دولتی را برایدفتر ملی شناسایی (NRO) در مدار قرار خواهد داد.

آغاز مأموریت خودکشی فضاپیمای «کاسینی» آغاز مأموریت خودکشی فضاپیمای «کاسینی» ناسا فضاپیمای «کاسینی» را برای انجام آخرین مأموریت آن و سقوط بر روی زحل، به سمت این سیاره پرتاب کرد.

دو کهکشان‌ مارپیچی دوردست دو کهکشان‌ مارپیچی دوردست ناسا تصویری از دو کهکشان مارپیچی در حال چرخش در فاصله ۵۵ میلیون سال نوری از زمین منتشر کرده است.

رویترز: تیم فضایی روسی – آمریکایی به ایستگاه فضایی بین المللی رسید رویترز: تیم فضایی روسی – آمریکایی به ایستگاه فضایی بین المللی رسید دو فضانورد روسی و آمریکایی که امروز با پرتاب موشک سایوز راهی ایستگاه فضایی بین المللی شده بودند، دقایقی پیش به مقصد رسیدند .

اولین فضاپیمای بدون سرنشین چین به فضا پرتاب شد اولین فضاپیمای بدون سرنشین چین به فضا پرتاب شد چین نخستین فضاپیمای بدون سرنشین خود را با استفاده از موشک مارس ۷ به فضا پرتاب کرد .

چین و روسیه دو فضاپیما پرتاب کردند چین و روسیه دو فضاپیما پرتاب کردند منابع خبری از پرتاب موفقیت آمیز دو فضاپیمای مجزا توسط چین و روسیه خبر دادند. فضاپیمای روسیه عازم ایستگاه فضایی بین‌المللی و فضاپیمای چین عازم ایستگاه فضایی این کشور شد.

بیابان ها و مریخ مسکونی می شوند! بیابان ها و مریخ مسکونی می شوند! یکی از موسسان شرکت اپل پیش بینی های جالبی درباره آینده فناوری مطرح کرده است بر اساس این پیش بینی ها زندگی شهری در بیابانها امکانپذیر می شود.

پیشرفت فناوری تهیه اولین عکس از یک سیاه چاله را ممکن کرد پیشرفت فناوری تهیه اولین عکس از یک سیاه چاله را ممکن کرد فضانوردان با استفاده از یک تلسکوپ پیشرفته موسوم به Event Horizon توانسته‌اند عکسی تهیه کنند که به احتمال زیاد مربوط به یک سیاه چاله فضایی است.

حرکت بیش از ۲ میلیون ستاره در کهکشان حرکت بیش از ۲ میلیون ستاره در کهکشان ​آژانس فضایی اروپا فیلمی از حرکت بیش از دو میلیون ستاره در کهکشان منتشر کرده است.

تاخیر در آغاز ماموریت های اولیه مریخ نورد ناسا تاخیر در آغاز ماموریت های اولیه مریخ نورد ناسا به نظر می‌رسد مأموریت‌های فضایی ناسا در پروژه‌ی فتح مریخ با چالش‌های متعددی همراه شده است.

ترامپ به دنبال حفر معدن و استخراج منابع کره ماه ترامپ به دنبال حفر معدن و استخراج منابع کره ماه اگرچه در بودجه پیشنهادی دولت ترامپ برای سال ۲۰۱۸ از سهم وزارت انرژی و برخی نهادهای دیگر کاسته شده، اما بودجه ناسا تنها یک درصد کمتر شده است .