کشف خاک ‌شبه‌زمینی در مریخ

اک موجود در عمق یک دهانه برخوردی ۳.۷ میلیاردساله نشان می‌دهد مریخ زمانی گرم‌تر و مرطوب‌تر از زمان حال بوده‌ است. کشف خاک ‌شبه‌زمینی در مریخ

به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، «گرگوری رتالاک» زمین‌شناس دانشگاه اورگون، بر اساس تصاویر و داده‌های دریافتی از کاوشگر کنجکاوی این ادعا را مطرح کرده است.

تصاویر کنجکاوی از دهانه برخوردی گیل نمونه‌های خاک زمین‌مانند را با سطوح ترک‌برداشته‌ای نشان می‌دهد که مملو از سولفات، حفره‌های بیضوی و تراکمات سولفات بوده و با خاک‌های «دره‌های خشک» قاره قطب جنوب و بیابان آتاکامای شیلی قابل‌مقایسه است.

رتالاک، نویسنده ارشد این مقاله، داده‌های شیمیایی و معدنی موجود در مقالات منتشرشده مرتبط با کنجکاوی را بررسی کرد. به گفته این دانشمند، این داده‌ها و تصاویر کنجکاوی روند هوازدگی شیمیایی و انباشت خاک را مانند خاک‌های زمین نشان می‌دهد. تخلیه فسفر در این نمونه‌ها بسیار قابل‌توجه است زیرا این پدیده روی زمین به فعالیت میکروبی نسبت داده می‌شود.

به گفته رتالاک، این خاک باستانی ثابت نمی‌کند سیاره سرخ زمانی حاوی حیات بوده اما بیش از پیش نشان می‌دهد مریخ اولیه گرم‌تر و مرطوب‌تر بوده و نسبت به سه میلیارد سال اخیر زیست‌پذیرتر بوده است.

کنجکاوی هم‌اکنون در حال کنکاش لایه‌های جوان‌تر موجود در درون دهانه گیل است، جایی که خاک کمتر به ظهور حیات منجر می‌شود.

جزئیات این مطالعه در مجله Geology منتشر شد.

انتشار اولین عکس‌های کاسینی از قلب حلقه‌های زحل انتشار اولین عکس‌های کاسینی از قلب حلقه‌های زحل کاوشگر کاسینی اولین بخش از داده‌های گردآوری شده طی اولین شیرجه‌اش در میان اتمسفر سیاره زحل را به زمین ارسال کرد.

قرار گرفتن شش فضانورد در مدار مریخ تا سال ۲۰۲۸ قرار گرفتن شش فضانورد در مدار مریخ تا سال ۲۰۲۸ اقدام ویژه ناسا برای سکونت در بیرون از کره خاکی اعلام شد.

تاریخچه اکتشافات مهم نجوم تاریخچه اکتشافات مهم نجوم نجوم مطالعه مواد و مقدمه‌ای است درباره فرآیند بوجود آمدن آنچه در آنسوی جو زمین بوده و آسمان و کهکشان‌ها را شامل می‌شود.

ارسال نخستین کاوشگر به سیاره پروکسیما بی تا سال ۲۰۴۰ ارسال نخستین کاوشگر به سیاره پروکسیما بی تا سال ۲۰۴۰ پروکسیما بی، یک سیاره فرا خورشیدی است که شباهت‌های بسیاری به زمین دارد.

اولین فضاپیمای باری چین در آزمایشگاه فضایی این کشور پهلو گرفت اولین فضاپیمای باری چین در آزمایشگاه فضایی این کشور پهلو گرفت مرکز کنترل هوافضای پکن اعلام کرد: اولین فضاپیمای باری چین موفق شد در اولین آزمایشگاه فضایی در حال چرخش این کشور پهلو بگیرد.

پرتاب بعدی اسپیس‌ ایکس، آغاز عصری جدید پرتاب بعدی اسپیس‌ ایکس، آغاز عصری جدید وزارت دفاع آمریکا برای نخستین بار ازاسپیس‌ایکسبرای یک مأموریت استفاده خواهد کرد. در این مأموریت، اسپیس‌ایکس یک ماهواره‌ی جاسوسی دولتی را برایدفتر ملی شناسایی (NRO) در مدار قرار خواهد داد.

آغاز مأموریت خودکشی فضاپیمای «کاسینی» آغاز مأموریت خودکشی فضاپیمای «کاسینی» ناسا فضاپیمای «کاسینی» را برای انجام آخرین مأموریت آن و سقوط بر روی زحل، به سمت این سیاره پرتاب کرد.

دو کهکشان‌ مارپیچی دوردست دو کهکشان‌ مارپیچی دوردست ناسا تصویری از دو کهکشان مارپیچی در حال چرخش در فاصله ۵۵ میلیون سال نوری از زمین منتشر کرده است.

رویترز: تیم فضایی روسی – آمریکایی به ایستگاه فضایی بین المللی رسید رویترز: تیم فضایی روسی – آمریکایی به ایستگاه فضایی بین المللی رسید دو فضانورد روسی و آمریکایی که امروز با پرتاب موشک سایوز راهی ایستگاه فضایی بین المللی شده بودند، دقایقی پیش به مقصد رسیدند .

اولین فضاپیمای بدون سرنشین چین به فضا پرتاب شد اولین فضاپیمای بدون سرنشین چین به فضا پرتاب شد چین نخستین فضاپیمای بدون سرنشین خود را با استفاده از موشک مارس ۷ به فضا پرتاب کرد .

چین و روسیه دو فضاپیما پرتاب کردند چین و روسیه دو فضاپیما پرتاب کردند منابع خبری از پرتاب موفقیت آمیز دو فضاپیمای مجزا توسط چین و روسیه خبر دادند. فضاپیمای روسیه عازم ایستگاه فضایی بین‌المللی و فضاپیمای چین عازم ایستگاه فضایی این کشور شد.

بیابان ها و مریخ مسکونی می شوند! بیابان ها و مریخ مسکونی می شوند! یکی از موسسان شرکت اپل پیش بینی های جالبی درباره آینده فناوری مطرح کرده است بر اساس این پیش بینی ها زندگی شهری در بیابانها امکانپذیر می شود.