کشف خاک ‌شبه‌زمینی در مریخ

اک موجود در عمق یک دهانه برخوردی ۳.۷ میلیاردساله نشان می‌دهد مریخ زمانی گرم‌تر و مرطوب‌تر از زمان حال بوده‌ است. کشف خاک ‌شبه‌زمینی در مریخ

به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، «گرگوری رتالاک» زمین‌شناس دانشگاه اورگون، بر اساس تصاویر و داده‌های دریافتی از کاوشگر کنجکاوی این ادعا را مطرح کرده است.

تصاویر کنجکاوی از دهانه برخوردی گیل نمونه‌های خاک زمین‌مانند را با سطوح ترک‌برداشته‌ای نشان می‌دهد که مملو از سولفات، حفره‌های بیضوی و تراکمات سولفات بوده و با خاک‌های «دره‌های خشک» قاره قطب جنوب و بیابان آتاکامای شیلی قابل‌مقایسه است.

رتالاک، نویسنده ارشد این مقاله، داده‌های شیمیایی و معدنی موجود در مقالات منتشرشده مرتبط با کنجکاوی را بررسی کرد. به گفته این دانشمند، این داده‌ها و تصاویر کنجکاوی روند هوازدگی شیمیایی و انباشت خاک را مانند خاک‌های زمین نشان می‌دهد. تخلیه فسفر در این نمونه‌ها بسیار قابل‌توجه است زیرا این پدیده روی زمین به فعالیت میکروبی نسبت داده می‌شود.

به گفته رتالاک، این خاک باستانی ثابت نمی‌کند سیاره سرخ زمانی حاوی حیات بوده اما بیش از پیش نشان می‌دهد مریخ اولیه گرم‌تر و مرطوب‌تر بوده و نسبت به سه میلیارد سال اخیر زیست‌پذیرتر بوده است.

کنجکاوی هم‌اکنون در حال کنکاش لایه‌های جوان‌تر موجود در درون دهانه گیل است، جایی که خاک کمتر به ظهور حیات منجر می‌شود.

جزئیات این مطالعه در مجله Geology منتشر شد.