روبات های ناسا به دوربین های گوگل مجهز می شوند

محققان ناسا با همکاری گوگل نسل جدیدی از روبات ها را تولید می کنند که با استفاده از موتور های کوچک مونو اکسید کربن در فضا و شرایط بی وزنی حرکت می کنند. گوگل و ناسا در جریان ساخت نسل جدیدی از روبات های کروی فضاپیما همکاری می کنند. روبات های ناسا به دوربین های گوگل مجهز می شوند

این روبات ها که با عنوان Sphere شناخته می شوند، تقریبا به اندازه یک توپ بولینگ هستند و اولین نمونه آن ها در سال ۲۰۰۶ توسط ناسا به ایستگاه فضایی بین المللی ارسال شد. در آن زمان روبات ها تنها قابلیت جابه جایی از یک نقطه به نقطه دیگر را داشتند. اما اکنون قرار است گوگل برای افزایش قابلیت های پیشرفته به این روبات ها و تولید نسل جدیدی از آن ها با ناسا همکاری کند.

این همکاری که با عنوان پروژه تانگو شناخته می شود، شامل یک پروژه تحقیقاتی با هدف ایجاد یک مکانیزم دید سه بعدی است که قابلیت نصب بر روی تجهیزات سیار را دارد. این مکانیزم که اکنون در گوشی های هوشمند گوگل موسوم به تانگو کاربرد دارد، به زودی به چشمان روبات های کروی ناسا بدل خواهد شد.

تجهیزاتی که با استفاده از فناوری پروژه تانگو تولید می شوند به حسگر های مادون قرمز و دوربین های تشخیص حرکت مجهز هستند که امکان تهیه یک نقشه سه بعدی از محیط اطراف را توسط یک کامپیوتر فراهم می کنند. این قابلیت ها امکان حرکت روبات های کروی را با سرعت ۲.۵ سانتیمتر بر ثانیه در ایستگاه فضایی بین المللی و تهیه تصاویر سه بعدی از محیط آن فراهم می کنند.

در ماه آوریل سال جاری نمونه اولیه روبات جدید ناسا با موفقیت مورد آزمایش قرار گرفت و محققان سازمان فضایی آمریکا امیدوارند ازاین روبات ها به عنوان دستیار فضانوردان استفاده کنند.

منبع:ایرنا