بررسی برنامه ملی فضایی در ستاد نقشه جامع علمی کشور

برنامه راهبردی پیشنهادی حوزه فضایی کشور در جلسه کارگروه مشورتی ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور مورد بررسی قرار گرفت. بررسی برنامه ملی فضایی در ستاد نقشه جامع علمی کشور

در جلسه ۱۲۴ کارگروه مشورتی ستاد نقشه جامع علمی که به ریاست دکتر منصور کبگانیان در محل دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی برگزار شد، برنامه راهبردی پیشنهادی حوزه فضایی کشور که توسط سازمان فضایی کشور تهیه شده است، ارائه شد.

سازمان فضایی کشور برنامه راهبردی خود را در راستای اجرایی سازی تبصره ۳ فصل ۶ سند جامع توسعه هوافضای کشور تنظیم و ارائه کرده است.

در این تبصره مقرر شده است دستگاه های متولی سه حوزه ( فضایی، هوایی و هوانوردی و دفاعی هوافضا) طی مدت یک سال از ابلاغ سند هوافضا، اسناد عملیاتی حوزه خود را تدوین و پس از تصویب در مراجع ذی صلاح، به ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور تقدیم کنند.

سند جامع توسعه هوافضای کشور که از اسناد ملی ذیل نقشه جامع علمی کشور است، اواخر سال ۱۳۹۱ پس از تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی ابلاغ شد.

در گزارش سازمان فضایی کشور، برنامه راهبردی پیشنهادی حوزه فضایی به سه محور کلی اعزام انسان به فضا، ماهواره مخابراتی و ماهواره سنجش از دور تقسیم شده است.

همچنین پیش از دستور جلسه کارگروه مشورتی ستاد نقشه جامع علمی کشور، فرازهایی از فرمایشات رهبر معظم انقلاب «مدظله العالی» در دیدار اخیر اساتید، محققان و پژوهشگران دانشگاه ها با معظم له مورد بازخوانی قرار گرفت.

تأکید بر اهمیت تداوم جدی، پرشتاب و همه جانبه نهضت علمی، متوقف کردن حرکت علمی کشور به عنوان یکی از نقشه های اصلی دشمن، بی اثر کردن تحریم ها با پیشرفت علمی، تبدیل شدن دانشگاه ها به باشگاه های سیاسی سمّی مهلک برای حرکت علمی کشور و تعیین سهم دانشگاه های مختلف در اجرای جامع علمی براساس مزیت ها و ظرفیت های هر دانشگاه، بخش هایی از فرمایشات مقام معظم رهبری «مدظله العالی» بود که در این جلسه مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

منبع:ایرنا

ارسال نخستین کاوشگر به سیاره پروکسیما بی تا سال ۲۰۴۰ ارسال نخستین کاوشگر به سیاره پروکسیما بی تا سال ۲۰۴۰ پروکسیما بی، یک سیاره فرا خورشیدی است که شباهت‌های بسیاری به زمین دارد.

پرتاب بعدی اسپیس‌ ایکس، آغاز عصری جدید پرتاب بعدی اسپیس‌ ایکس، آغاز عصری جدید وزارت دفاع آمریکا برای نخستین بار ازاسپیس‌ایکسبرای یک مأموریت استفاده خواهد کرد. در این مأموریت، اسپیس‌ایکس یک ماهواره‌ی جاسوسی دولتی را برایدفتر ملی شناسایی (NRO) در مدار قرار خواهد داد.

آغاز مأموریت خودکشی فضاپیمای «کاسینی» آغاز مأموریت خودکشی فضاپیمای «کاسینی» ناسا فضاپیمای «کاسینی» را برای انجام آخرین مأموریت آن و سقوط بر روی زحل، به سمت این سیاره پرتاب کرد.

دو کهکشان‌ مارپیچی دوردست دو کهکشان‌ مارپیچی دوردست ناسا تصویری از دو کهکشان مارپیچی در حال چرخش در فاصله ۵۵ میلیون سال نوری از زمین منتشر کرده است.

رویترز: تیم فضایی روسی – آمریکایی به ایستگاه فضایی بین المللی رسید رویترز: تیم فضایی روسی – آمریکایی به ایستگاه فضایی بین المللی رسید دو فضانورد روسی و آمریکایی که امروز با پرتاب موشک سایوز راهی ایستگاه فضایی بین المللی شده بودند، دقایقی پیش به مقصد رسیدند .

اولین فضاپیمای بدون سرنشین چین به فضا پرتاب شد اولین فضاپیمای بدون سرنشین چین به فضا پرتاب شد چین نخستین فضاپیمای بدون سرنشین خود را با استفاده از موشک مارس ۷ به فضا پرتاب کرد .

چین و روسیه دو فضاپیما پرتاب کردند چین و روسیه دو فضاپیما پرتاب کردند منابع خبری از پرتاب موفقیت آمیز دو فضاپیمای مجزا توسط چین و روسیه خبر دادند. فضاپیمای روسیه عازم ایستگاه فضایی بین‌المللی و فضاپیمای چین عازم ایستگاه فضایی این کشور شد.

بیابان ها و مریخ مسکونی می شوند! بیابان ها و مریخ مسکونی می شوند! یکی از موسسان شرکت اپل پیش بینی های جالبی درباره آینده فناوری مطرح کرده است بر اساس این پیش بینی ها زندگی شهری در بیابانها امکانپذیر می شود.

پیشرفت فناوری تهیه اولین عکس از یک سیاه چاله را ممکن کرد پیشرفت فناوری تهیه اولین عکس از یک سیاه چاله را ممکن کرد فضانوردان با استفاده از یک تلسکوپ پیشرفته موسوم به Event Horizon توانسته‌اند عکسی تهیه کنند که به احتمال زیاد مربوط به یک سیاه چاله فضایی است.

حرکت بیش از ۲ میلیون ستاره در کهکشان حرکت بیش از ۲ میلیون ستاره در کهکشان ​آژانس فضایی اروپا فیلمی از حرکت بیش از دو میلیون ستاره در کهکشان منتشر کرده است.

تاخیر در آغاز ماموریت های اولیه مریخ نورد ناسا تاخیر در آغاز ماموریت های اولیه مریخ نورد ناسا به نظر می‌رسد مأموریت‌های فضایی ناسا در پروژه‌ی فتح مریخ با چالش‌های متعددی همراه شده است.

ترامپ به دنبال حفر معدن و استخراج منابع کره ماه ترامپ به دنبال حفر معدن و استخراج منابع کره ماه اگرچه در بودجه پیشنهادی دولت ترامپ برای سال ۲۰۱۸ از سهم وزارت انرژی و برخی نهادهای دیگر کاسته شده، اما بودجه ناسا تنها یک درصد کمتر شده است .