بررسی برنامه ملی فضایی در ستاد نقشه جامع علمی کشور

برنامه راهبردی پیشنهادی حوزه فضایی کشور در جلسه کارگروه مشورتی ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور مورد بررسی قرار گرفت. بررسی برنامه ملی فضایی در ستاد نقشه جامع علمی کشور

در جلسه ۱۲۴ کارگروه مشورتی ستاد نقشه جامع علمی که به ریاست دکتر منصور کبگانیان در محل دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی برگزار شد، برنامه راهبردی پیشنهادی حوزه فضایی کشور که توسط سازمان فضایی کشور تهیه شده است، ارائه شد.

سازمان فضایی کشور برنامه راهبردی خود را در راستای اجرایی سازی تبصره ۳ فصل ۶ سند جامع توسعه هوافضای کشور تنظیم و ارائه کرده است.

در این تبصره مقرر شده است دستگاه های متولی سه حوزه ( فضایی، هوایی و هوانوردی و دفاعی هوافضا) طی مدت یک سال از ابلاغ سند هوافضا، اسناد عملیاتی حوزه خود را تدوین و پس از تصویب در مراجع ذی صلاح، به ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور تقدیم کنند.

سند جامع توسعه هوافضای کشور که از اسناد ملی ذیل نقشه جامع علمی کشور است، اواخر سال ۱۳۹۱ پس از تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی ابلاغ شد.

در گزارش سازمان فضایی کشور، برنامه راهبردی پیشنهادی حوزه فضایی به سه محور کلی اعزام انسان به فضا، ماهواره مخابراتی و ماهواره سنجش از دور تقسیم شده است.

همچنین پیش از دستور جلسه کارگروه مشورتی ستاد نقشه جامع علمی کشور، فرازهایی از فرمایشات رهبر معظم انقلاب «مدظله العالی» در دیدار اخیر اساتید، محققان و پژوهشگران دانشگاه ها با معظم له مورد بازخوانی قرار گرفت.

تأکید بر اهمیت تداوم جدی، پرشتاب و همه جانبه نهضت علمی، متوقف کردن حرکت علمی کشور به عنوان یکی از نقشه های اصلی دشمن، بی اثر کردن تحریم ها با پیشرفت علمی، تبدیل شدن دانشگاه ها به باشگاه های سیاسی سمّی مهلک برای حرکت علمی کشور و تعیین سهم دانشگاه های مختلف در اجرای جامع علمی براساس مزیت ها و ظرفیت های هر دانشگاه، بخش هایی از فرمایشات مقام معظم رهبری «مدظله العالی» بود که در این جلسه مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

منبع:ایرنا