تصاویر خارق‌العاده از نمایش باشکوه کهکشانی در رقابت عکاسان نجومی ۲۰۱۴

مسیر حرکت ستارگان بر فراز Giant’s Causeway در ایرلند شمالی، ابرهای غبار که توسط تابشهای کیهانی با فاصله هزاران سال نوری به اشکال عظیم‌الجثه تبدیل شده‌اند و بارش‌های درخشان شهاب‌سنگ در آسمان دود گرفته اندونزی بر فراز کوه برومو، تنها برخی از تصاویر خارق‌العاده‌ای هستند که در رقابت سالانه عکاسان نجومی ۲۰۱۴ شرکت کرده‌اند. تصاویر خارق‌العاده از نمایش باشکوه کهکشانی در رقابت عکاسان نجومی ۲۰۱۴

به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، این رقابت که توسط رصدخانه سلطنتی گرینویچ با همکاری مجله آسمان شب بی‌بی‌سی برگزار می‌شود، امسال ششمین سال خود را گذراند که در آن بیش از ۲۵۰۰ عکاس آماتور و حرفه‌ای از سراسر جهان ثبت‌نام کرده‌اند.

فهرست تصاویر منتخب بیش از ۱۲۰ مورد هستند که در آن میان می‌توان به نمایش باشکوه رقص شفق قطبی بر فراز ابرها از پنجره یک پرواز فراآتلانتیکی بین لندن و نیویورک و صحنه زیبای بازتاب کهکشان راه شیری در رود مار در پارک ملی گراند تتون وایومینگ اشاره کرد.

یک تصویر دیگر به نمایش جمعیتی از تماشاچیان وحشت‌زده پرداخته که از میان بخارهای آبفشان Old Faithful در پارک ملی یلواستون در حال مشاهده نمایش جذاب خورشید گرفتگی هستند.

این عکاسان همچنین تصاویری را از منظومه شمسی، کهکشان و حتی ورای آن ثبت کرده‌اند.

در میان این تصاویر یک صحنه نادر از سیاره مشتری در طول روز وجود دارد که پیش از آنکه طی همترازی نجومی در پشت ماه قرار بگیرد، ثبت شده است. گرمای سوزان سحابی هلال در گردابی به رنگ آبی و قرمز و مهد کودک بزرگ ستاره‌ای سحابی اوریون در فاصله ۱۳۵۰ سال نوری که خانه ستارگان در مراحل مختلف زندگی خود هستند، از دیگر موارد ثبت شده در این رقابت به شمار می‌روند.

داوران این رقابت شامل دکتر مگی آدرین پوکوک، دانشمند فضا و مجری تلویزیون، کریس بریملی، سردبیر مجله آسمان شب و دکتر مارک کوکوالا، ستاره‌شناس عمومی رصدخانه سلطنتی هستند.

برندگان چهار گروه و سه جایزه ویژه در روز ۱۷ سپتامبر (۲۶ شهریور) اعلام شده و نمایشگاهی از تصاویر برنده در روز بعد در رصدخانه سلطنتی افتتاح خواهد شد.

تصویر «مرکز سحابی قلب» اثر ایوان ادر، از لهستان

تصویر «عجب!» از شفق قطبی روی ساحلSteinsvik اثر تامی ریچاردسن از نروژ

تصویر «تماشای دنباله‌دار پن استارز توسط پدر و پسر» اثر کریس کوک از آمریکا

تصویر «خورشیدگرفتگی و Old Faithful» اثر رابرت هوول از آمریکا

تصویر «اختفاء سیاره مشتری» اثر سباستین گویلرماز از آرژانتین

تصویر «غاری با پنجره سقفی شفق قطبی» اثر اینگولفور بجارگموندسون از ایسلند

تصویر «بارش شهابی اتا دلوی بر روی کوه برومو» اثر جاستین نگ از سنگاپور

تصویر «سحابی اوریون» اثر آنا موریس از آمریکا

تصویر شفقهای قطبی با عنوان «تفریح در زمان پرواز» اثر پل ویلیامز از انگلستان

تصاویر خارق‌العاده از نمایش باشکوه کهکشانی در رقابت عکاسان نجومی ۲۰۱۴

تصویر « قلب متلاطم عقرب» از سیستم چند ستاره‌ای رو مارافسای اثر رالف وال اولسن از نیوزلند

تصویر «سه ستاره در تقارن» اثر لوراند فنیز از لهستان

تصویر «رقص سماو ی» اثر کلوس پوسبرگ از آلمان

تصویر «بارش شهابی جوزایی» اثر پاتریک کولیس از آمریکا

تصاویر خارق‌العاده از نمایش باشکوه کهکشانی در رقابت عکاسان نجومی ۲۰۱۴

تصویر بازتاب کهکشان راه شیری در رود مار با عنوان «بازتاب Oxbow Bend » اثر دیوید کینگهام از آمریکا

«مسیر ستارگان در ساحل» اثر سباستین گویلزماز از آرژانتین

تصویر «مخلوق» اثر کریستین سالومونسن از نروژ

گرمای سوزان سحابی در تصویر «NGC ۶۸۸۸» اثر مارک هانسون از آمریکا

سرنوشت ما و جهان هستی در پایان دنیا چه خواهد بود؟ سرنوشت ما و جهان هستی در پایان دنیا چه خواهد بود؟ پایان دنیا همواره یکی از چالش‌برانگیزترین موضوعات مورد بحث در فیزیک بوده وبه‌تازگی ارتباطی میان این موضوع و سیاه‌چاله‌ها کشف شده است.

شناسایی قمر سومین سیاره کوتوله منظومه شمسی شناسایی قمر سومین سیاره کوتوله منظومه شمسی دانشمندان با استفاده از آرشیوه تصاویر تلسکوپ فضایی هابل موفق به شناسایی قمر سومین سیاره کوتوله منظومه شمسی شدند.

اولین ماهواره تمام الکتریکی اروپا به فضا رفت اولین ماهواره تمام الکتریکی اروپا به فضا رفت آژانس فضایی اروپا اولین ماهواره تمام برقی خود را از پایگاه فضایی آریان به فضا پرتاب کرد.

تصاویری از مریخ نورد جدید ناسا را ببینید تصاویری از مریخ نورد جدید ناسا را ببینید ناسا از اواخر سال ۲۰۱۶ مشغول ساخت مریخ نوردی است که شباهت زیادی به اتومبیل «بت موبیل» دارد. این مریخ نورد با انرژی خورشیدی کار می کند. همچنین دارای یک آزمایشگاه مخصوص خود است.

برخورد ۲ کهکشان به روایت ناسا! +تصاویر برخورد ۲ کهکشان به روایت ناسا! +تصاویر ناسا اطلاعات جالبی از روند برخورد دو کهکشان منتشر کرده است.

اولین ماهواره تمام الکتریکی اروپا به فضا می‌رود اولین ماهواره تمام الکتریکی اروپا به فضا می‌رود آژانس فضایی اروپا قصد دارد اولین موشک تمام برقی خود را از پایگاه فضایی آریان به فضا پرتاب کند.

برنامه بلند پروازانه فضایی؛چین شهاب سنگ شکار می کند برنامه بلند پروازانه فضایی؛چین شهاب سنگ شکار می کند چین قصد دارد در فضا شهاب سنگ شکار کند و به مدار ماه بفرستد. این کشور در مرحله بعد قصد دارد مواد معدنی شهاب سنگ ها را نیز استخراج کند.

ناسا تصاویری از سحابی ناسا تصاویری از سحابی "خرچنگ" منتشر کرد ناسا با تلفیق داده‌های دریافت شده از پنج تلسکوپ مختلف، جدیدترین تصاویر را از سحابی "خرچنگ" منتشر کرد.

فرود فضاپیمای محرمانه نیروی هوایی آمریکا پس از ۷۲۰ روز فرود فضاپیمای محرمانه نیروی هوایی آمریکا پس از ۷۲۰ روز نیروی هوایی آمریکا اعلام کرد، فضاپیمای بدون سرنشین X- ۳۷B روز یکشنبه در پایگاه فضایی کندی ناسا در فلوریدا در پی تکمیل ماموریت محرمانه‌ای در مدار زمین که حدود دو سال به طول انجامید، فرود آمده است.