تصاویر خارق‌العاده از نمایش باشکوه کهکشانی در رقابت عکاسان نجومی ۲۰۱۴

مسیر حرکت ستارگان بر فراز Giant’s Causeway در ایرلند شمالی، ابرهای غبار که توسط تابشهای کیهانی با فاصله هزاران سال نوری به اشکال عظیم‌الجثه تبدیل شده‌اند و بارش‌های درخشان شهاب‌سنگ در آسمان دود گرفته اندونزی بر فراز کوه برومو، تنها برخی از تصاویر خارق‌العاده‌ای هستند که در رقابت سالانه عکاسان نجومی ۲۰۱۴ شرکت کرده‌اند. تصاویر خارق‌العاده از نمایش باشکوه کهکشانی در رقابت عکاسان نجومی ۲۰۱۴

به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، این رقابت که توسط رصدخانه سلطنتی گرینویچ با همکاری مجله آسمان شب بی‌بی‌سی برگزار می‌شود، امسال ششمین سال خود را گذراند که در آن بیش از ۲۵۰۰ عکاس آماتور و حرفه‌ای از سراسر جهان ثبت‌نام کرده‌اند.

فهرست تصاویر منتخب بیش از ۱۲۰ مورد هستند که در آن میان می‌توان به نمایش باشکوه رقص شفق قطبی بر فراز ابرها از پنجره یک پرواز فراآتلانتیکی بین لندن و نیویورک و صحنه زیبای بازتاب کهکشان راه شیری در رود مار در پارک ملی گراند تتون وایومینگ اشاره کرد.

یک تصویر دیگر به نمایش جمعیتی از تماشاچیان وحشت‌زده پرداخته که از میان بخارهای آبفشان Old Faithful در پارک ملی یلواستون در حال مشاهده نمایش جذاب خورشید گرفتگی هستند.

این عکاسان همچنین تصاویری را از منظومه شمسی، کهکشان و حتی ورای آن ثبت کرده‌اند.

در میان این تصاویر یک صحنه نادر از سیاره مشتری در طول روز وجود دارد که پیش از آنکه طی همترازی نجومی در پشت ماه قرار بگیرد، ثبت شده است. گرمای سوزان سحابی هلال در گردابی به رنگ آبی و قرمز و مهد کودک بزرگ ستاره‌ای سحابی اوریون در فاصله ۱۳۵۰ سال نوری که خانه ستارگان در مراحل مختلف زندگی خود هستند، از دیگر موارد ثبت شده در این رقابت به شمار می‌روند.

داوران این رقابت شامل دکتر مگی آدرین پوکوک، دانشمند فضا و مجری تلویزیون، کریس بریملی، سردبیر مجله آسمان شب و دکتر مارک کوکوالا، ستاره‌شناس عمومی رصدخانه سلطنتی هستند.

برندگان چهار گروه و سه جایزه ویژه در روز ۱۷ سپتامبر (۲۶ شهریور) اعلام شده و نمایشگاهی از تصاویر برنده در روز بعد در رصدخانه سلطنتی افتتاح خواهد شد.

تصویر «مرکز سحابی قلب» اثر ایوان ادر، از لهستان

تصویر «عجب!» از شفق قطبی روی ساحلSteinsvik اثر تامی ریچاردسن از نروژ

تصویر «تماشای دنباله‌دار پن استارز توسط پدر و پسر» اثر کریس کوک از آمریکا

تصویر «خورشیدگرفتگی و Old Faithful» اثر رابرت هوول از آمریکا