سفرهای فضایی ارزان‌تر آینده با موتور جدید موشک

یک دانشمند انگلیسی موتور جدیدی ابداع کرده که ممکن است بتواند سفرهای فضایی آینده را ارزان‌تر کند. سفرهای فضایی ارزان‌تر آینده با موتور جدید موشک

به گزارش سرویس فناوری خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، ایده مهندس «آلان باند» موسوم به موتور موشکی هوا تنفسی سینرژیکی (Sabre) در زمان برخاست و در جریان صعود مانند یک موتور جت سنتی عمل کرده و سپس به یک موتور موشک قدرتمند هیدروژنی تبدیل می‌شود که می‌تواند فضاپیما را با سرعت ۲۵ ماخ در ورای جو زمین پیش براند.

این قابلیت به فضاپیما اجازه می‌دهد مانند یک هواپیما عمل کرده و پس از ورود مجدد به جو زمین، در یک فرودگاه عادی فرود بیاید.

فضاپیمای مورد استفاده در این ماموریت – Skylon – نیز به همان اندازه موتور، انقلابی است. Skylon با استفاده از ماده فوق سبک ساخته شده و در اصل یک مخزن عظیم هیدروژن خواهد بود که با کاهش وزن فضاپیما، ورود مجدد آن به زمین را آسان می‌کند.

به گفته باند، نتیجه حاصله یک فضاپیما با هزینه ۵۰۰ میلیون پوند خواهد بود که برای هر ماموریت تنها سه میلیون پوند نیاز داشته، توسط ۵۰ خدمه زمینی اجرایی شده و می‌تواند سفر بازگشت را پس از دو روز به همراه محموله انجام دهد.

وی افزود: Sabre یک موتور موشک است که برای تامین نیروی پرواز تک مرحله‌ای فضاپیما به فضا و ارائه دسترسی قابل اعتماد، پاسخگو و مقرون به صرفه با سرعت پنج برابر سرعت صوت طراحی شده است.

تلاشهای پیش از این برای طراحی سیستمهای رانش تک مرحله‌ای به مدار بیشتر به این دلیل وزن یک اکسیدکننده آنبرد ناموفق بوده که برای موتورهای موشک رایج مورد نیاز است.

Sabre اولین موتوری است که در دو حالت موشک – اول در حالت هواتنفسی و سپس در حالت رایج موشکی - اجرایی می‌شود.

در حالت هواتنفسی، موتور هوا را به عنوان یک منبع اکسیژن به درون کشیده تا با سوخت هیدروژن مایع درون محفظه احتراق موشک بسوزد. سپس با ورود فضاپیما به فضای ماورای جو، موتور تغییر حالت داده و از اکسیژن مایع آنبرد استفاده می‌کند.

در هر دو حالت، رانش توسط محفظه احتراق و نازلها تولید می‌شود. این امر توسط ترکیب عواملی از موشک و فناوری توربین گازی ممکن می‌شود.

رویکرد فوق به خودروهای با موتور Sabre اجازه می‌دهد از حمل بیش از ۲۵۰ تن اکسیدکننده آنبرد در مسیر خود به فضا نجات یافته و همچنین نیاز به دور انداختن مرحله اول موشک در پی پایان یافتن این اکسیدکننده‌ها را حذف خواهد کرد.

انتشار اولین عکس‌های کاسینی از قلب حلقه‌های زحل انتشار اولین عکس‌های کاسینی از قلب حلقه‌های زحل کاوشگر کاسینی اولین بخش از داده‌های گردآوری شده طی اولین شیرجه‌اش در میان اتمسفر سیاره زحل را به زمین ارسال کرد.

قرار گرفتن شش فضانورد در مدار مریخ تا سال ۲۰۲۸ قرار گرفتن شش فضانورد در مدار مریخ تا سال ۲۰۲۸ اقدام ویژه ناسا برای سکونت در بیرون از کره خاکی اعلام شد.

تاریخچه اکتشافات مهم نجوم تاریخچه اکتشافات مهم نجوم نجوم مطالعه مواد و مقدمه‌ای است درباره فرآیند بوجود آمدن آنچه در آنسوی جو زمین بوده و آسمان و کهکشان‌ها را شامل می‌شود.

ارسال نخستین کاوشگر به سیاره پروکسیما بی تا سال ۲۰۴۰ ارسال نخستین کاوشگر به سیاره پروکسیما بی تا سال ۲۰۴۰ پروکسیما بی، یک سیاره فرا خورشیدی است که شباهت‌های بسیاری به زمین دارد.

اولین فضاپیمای باری چین در آزمایشگاه فضایی این کشور پهلو گرفت اولین فضاپیمای باری چین در آزمایشگاه فضایی این کشور پهلو گرفت مرکز کنترل هوافضای پکن اعلام کرد: اولین فضاپیمای باری چین موفق شد در اولین آزمایشگاه فضایی در حال چرخش این کشور پهلو بگیرد.

پرتاب بعدی اسپیس‌ ایکس، آغاز عصری جدید پرتاب بعدی اسپیس‌ ایکس، آغاز عصری جدید وزارت دفاع آمریکا برای نخستین بار ازاسپیس‌ایکسبرای یک مأموریت استفاده خواهد کرد. در این مأموریت، اسپیس‌ایکس یک ماهواره‌ی جاسوسی دولتی را برایدفتر ملی شناسایی (NRO) در مدار قرار خواهد داد.

آغاز مأموریت خودکشی فضاپیمای «کاسینی» آغاز مأموریت خودکشی فضاپیمای «کاسینی» ناسا فضاپیمای «کاسینی» را برای انجام آخرین مأموریت آن و سقوط بر روی زحل، به سمت این سیاره پرتاب کرد.

دو کهکشان‌ مارپیچی دوردست دو کهکشان‌ مارپیچی دوردست ناسا تصویری از دو کهکشان مارپیچی در حال چرخش در فاصله ۵۵ میلیون سال نوری از زمین منتشر کرده است.

رویترز: تیم فضایی روسی – آمریکایی به ایستگاه فضایی بین المللی رسید رویترز: تیم فضایی روسی – آمریکایی به ایستگاه فضایی بین المللی رسید دو فضانورد روسی و آمریکایی که امروز با پرتاب موشک سایوز راهی ایستگاه فضایی بین المللی شده بودند، دقایقی پیش به مقصد رسیدند .

اولین فضاپیمای بدون سرنشین چین به فضا پرتاب شد اولین فضاپیمای بدون سرنشین چین به فضا پرتاب شد چین نخستین فضاپیمای بدون سرنشین خود را با استفاده از موشک مارس ۷ به فضا پرتاب کرد .

چین و روسیه دو فضاپیما پرتاب کردند چین و روسیه دو فضاپیما پرتاب کردند منابع خبری از پرتاب موفقیت آمیز دو فضاپیمای مجزا توسط چین و روسیه خبر دادند. فضاپیمای روسیه عازم ایستگاه فضایی بین‌المللی و فضاپیمای چین عازم ایستگاه فضایی این کشور شد.

بیابان ها و مریخ مسکونی می شوند! بیابان ها و مریخ مسکونی می شوند! یکی از موسسان شرکت اپل پیش بینی های جالبی درباره آینده فناوری مطرح کرده است بر اساس این پیش بینی ها زندگی شهری در بیابانها امکانپذیر می شود.