پیش بینی سیل پنج ماه پیش از وقوع

محققان آمریکایی می گویند:با استفاده از اطلاعات ماهواره ای می توان پیش بینی وقوع سیل را از ۲ به پنج ماه افزایش داد. پیش بینی سیل پنج ماه پیش از وقوع

به گزارش ایرنا از ساینس، محققان دانشگاه کالیفرنیا تئوری خود را در سیل ویرانگر سال ۲۰۱۱ رودخانه میسوری در آمریکا آزمایش کردند و دریافتند با استفاده از اطلاعات ماهواره گریس (GRACE )ناسا می توان پنج ماه پیش از وقوع سیل هشدار داد.

این محققان می افزایند:پیش بینی سیل با تجزیه تحلیل اطلاعات ماهواره ای بسیار دقیق تر انجام می شود.

محققان در این مطالعه، میزان آبی را که در بستر یک رودخانه ماه ها پیش از وقوع سیل ذخیره می شد، اندازه گرفتند.

مطالعه موردی سیل سال ۲۰۱۱ رودخانه میسوری نشان داد که با ارزیابی مواردی از جمله میزان تجمع آب های زیرزمینی از طریق سامانه ماهواره ای GRACE می توان زمان هشدار بروز سیل های منطقه ای را از ۲ به پنج ماه پیش از وقوع افزایش داد.

در حال حاضر اندازه گیری جامع آب های زیرزمینی بخشی از مدل های پیش بینی نیستند و اکنون برای پیش بینی وقوع سیل، میزان جریان رودخانه و برخی از مقادیر بارش برف سنجیده می شود.

سیل یکی از پدیده های پیچیده و مخرب طبیعی است که هر ساله خسارات فراوانی را به دنبال دارد.

نتایج این مطالعه در مجله Nature Geoscience منتشر شده است.