نظارت روزانه بر سلامت فضانوردان ایستگاه فضایی بین‌المللی با یک قطره خون

سازمان فضایی اروپا (اسا) در حال ساخت یک آزمونگر پیش‌ساخت برای فضانوردان حاضر در ایستگاه فضایی بین‌المللی است که می‌تواند طی چند دقیقه از روی یک قطره خون آنها، بیماریشان را تشخیص دهد. نظارت روزانه بر سلامت فضانوردان ایستگاه فضایی بین‌المللی با یک قطره خون

دستگاه نهایی به ارائه بررسی‌های سریع بهداشتی برای تحقیقات علمی خواهد پرداخت.

قطره خون بر روی دستگاه قابل حملی قرار خواهد گرفت که روی یک دی‌وی‌دی کوچک دیسک مانند ساخته شده است. این دیسک با چرخش خود، پلاسما و خونابه را برای طیف گسترده‌ای از آزمایشات همزمان از هم جدا می‌کند.

بر روی زمین در حال حاضر دستگاههای زیادی به این منظور وجود دارد؛ برای مثال یک واحد آزمایشگاه خودکار می‌تواند بیماریهای مختلفی همچون بیماری‌های قلبی، سرطان پروستات، دیابت و بیماری کبدی را پوشش دهد.

دستگاه فضایی توسط شرکت ایرلندی Radisens Diagnostic ساخته شده که از سال ۲۰۱۱ در حال همکاری با اسا است.

مرحله اول همکاری این شرکت با اسا به ارزیابی تناسب دستگاه برای فضا پرداخته و در مرحله جدید قرار است پیش‌ساختهای عملی برای استفاده در ایستگاه فضایی و دیگر ماموریتهای فضایی سرنشین‌دار طراحی شود.

زندگی در حالت بی‌وزنی در شرایط محبوس در ایستگاه فضایی می‌تواند عواقب منفی زیادی با خود به همراه داشته باشد اما نظارتهای روزانه توسط کارشناسان پزشکی در زمین نیز محدود است.

سازمان فضایی اروپا به طرح شرکت Radisens برای تشخیص‌های روزانه از روی یک قطره خون در فضا علاقه‌مند شده است چرا که با آن می‌توان بر شاخص‌های فیزیولوژیکی فضانوردان بدون نیاز به انتقال نمونه‌های خون به زمین نظارت داشت.

منبع:ایسنا