موتور فضاپیمای قدیمی ناسا روشن شد

محققان پس از ۲۷ سال موفق شدند موتورهای کاوشگر خورشیدی ISEE-۳ ناسا را بار دیگر روشن کنند. موتور فضاپیمای قدیمی ناسا روشن شد

کاوشگر خورشیدی ISEE-۳ ناسا سال ۱۹۷۸ با هدف بررسی بادهای خورشیدی به فضا پرتاب و به عنوان نخستین فضاپیما در یکی از نقاط لاگرانژی - بین زمین و خورشید - مستقر شد.

پس از کامل کردن این مأموریت، در سال ۱۹۸۲ راهی مأموریت ملاقات با دنباله‌دار۲۱P/Giacobini–Zinner و سپس دنباله‌دار هالی شد، اما بدلیل پاسخ ندادن فضاپیما به دستورات ارسالی از سوی مرکز کنترل زمینی، ارتباط با ISEE-۳ قطع شد.

به تازگی گروهی از محققان علوم فضایی در پروژه ISEE-۳ Reboot از طریق رصدخانه رادیویی آرسیبو (Arecibo) در پورتوریکو اقدام به رهگیری مسیر حرکت فضاپیما کرده و موفق به برقراری ارتباط دو سویه با کاوشگر خورشیدی شدند.

موتورهای فضاپیما که از سال ۱۹۸۷ روشن نشده بودند، در تاریخ دوم ژوئیه (۱۱ تیر) پس از ۲۷ سال بار دیگر روشن شده و تعداد دورهای چرخش موتور از ۱۹.۱۶ به ۱۹.۷۶ دور بر دقیقه (RPM) افزایش پیدا کرد که برای قرار دادن فضاپیما در مسیر اصلاح شده کافی است.

گام بعدی محققان، تغییر مسیر فضاپیما اعلام شده است که طبق برنامه‌ریزی هفتم ژوئیه (۱۶ تیر) انجام خواهد شد؛ این تغییر مسیر برای برقراری ارتباط کامل فضاپیما با زمین و بررسی نحوه عملکرد ۱۳ ابزار علمی آن ضروری است.

منبع:ایسنا