همکاری ناسا و بوئینگ در ساخت موشکی با ماموریت سفر به مریخ

ناسا و شرکت بوئینگ قراردادی به ارزش ۲.۸ میلیارد دلار برای ساخت موشک غول‌پیکر SLS برای سفر به مریخ منعقد کردند. همکاری ناسا و بوئینگ در ساخت موشکی با ماموریت سفر به مریخ

سیستم پرتاب فضایی (SLS) برای انتقال فضاپیماها به مقاصد دوردست در منظومه شمسی مورد استفاده قرار خواهد گرفت؛ این موشک عظیم به ارتفاع ۱۱۷ متر و وزن ۲.۹۲ میلیون کیلوگرم، قادر به حمل محموله‌ای به وزن ۱۳۰ تن به فضا است.

به گفته محققان ناسا، سیستم SLS از انعطاف‌پذیری بالایی برخوردار بوده و امکان انتقال فضاپیماهای بزرگتر مجهز به ابزار علمی بسیار پیشرفته به عمق فضا را فراهم می‌کند.

ظرفیت اولیه این سیستم، ۷۷ تن در نظر گرفته شده است که در مرحله نهایی و تکامل یافته به ۱۴۳ تن افزایش پیدا می‌کند.

سیستم پرتاب فضایی (SLS) علاوه بر انتقال بار و فضانوردان به ایستگاه فضایی بین‌المللی (ISS)، در مأموریت‌های بین‌سیاره‌ای از جمله مأموریت سرنشین‌دار به سیاره سرخ نیز مورد استفاده قرار خواهد گرفت.

با کمک این سیستم، زمان انتقال فضاپیماها به نصف زمان کنونی کاهش پیدا می‌کند.

مراحل ساخت سیستم پرتاب فضایی آغاز شده و ناسا به تازگی قرارداد همکاری مشترکی به ارزش ۲.۸ میلیارد دلار با شرکت بوئینگ منعقد کرده است؛ نخستین پرواز آزمایشی این موشک برای سال ۲۰۱۷ برنامه‌ریزی شده است.

پیش‌بینی می‌شود از سیستم SLS برای اکتشافات جدید فضایی در منظومه شمسی از جمله سفر به یکی از قمرهای یخ‌زده مشتری، قمر انسلادوس سیاره زحل، سفر سرنشین‌دار به یک سیارک و مریخ استفاده شود.

منبع:ایسنا