اولین انتقال کوانتومی از طریق فضا با موفقیت انجام شد

محققان دانشگاه پادوای ایتالیا موفق به ارسال اطلاعات کوانتومی به فضا شدند.این دستاورد راه را برای ماهواره های ارتباطی فوق امن هموار می کند. اولین انتقال کوانتومی از طریق فضا با موفقیت انجام شد

فناوری های مشابه در حال حاضر با استفاده از کابل فیبر نوری اجرا شده است ولی اتصال به شبکه جهانی مستلزم ماهواره هایی است که اطلاعات کوانتومی را به صورت باریکه (beam)، بین مسیرهای دور منتقل کنند.

محققان ایتالیایی برای بررسی نحوه انتقال اطلاعات کوانتومی که بر پایه کابل فیبر نوری قرار نداشته باشد، از ماهواره هایی استفاده کرده اند که سطح آن پوشیده از آیینه هایی با قدرت انعکاس فوق العاده است.

از این روش به طور معمول برای بازتاب مجدد باریکه های لیزر به زمین استفاده می شود. مدت زمانی که طول می کشد تا پرتو ها به زمین بازگردند، متاثر از تغییرات گرانش است.

انتقال اطلاعات از طریق لینک های کوانتومی، امن ترین و در عین حال پیچیده ترین روش برای انتقال اطلاعات است. هرگونه تلاش برای رمزگشایی کلید ها در ارتباطات کوانتومی به راحتی قابل تشخیص است و این رمزگشایی اطلاعات را به گونه ای تغییر می دهد که امکان سرقت و استراق سمع به کلی از بین می رود.

تیم تحقیقاتی دانشگاه پادوا در سال ۲۰۰۷ اولین باریکه را با استفاده از روش ˈMLROˈ به فضا ارسال کرد و مدتی بعد فوتون ها را در چهار حالت کوانتومی مختلف آماده کرد و به فضا فرستاد. این گروه موفق به دریافت بیت های اطلاعات کوانتومی شد. این بیت های کوانتومی ˈکیوبیتˈ نام دارد. این اطلاعات از ماهواره ای به فاصله ۲۶۰۰ کیلومتری زمین بازتاب پیدا کرده بود که رکورد ارسال اطلاعات کوانتومی در فاصه ۱۴۴ کیلومتری روی سطح زمین را شکست.

محققان در تلاشند تا اطلاعات کوانتومی را با استفاده از فوتون، بسته های انرژی، منتقل کنند.

تامین هزینه های مالی مهمترین چالش در آزمایش انتقال اطلاعات کوانتومی است.

چین اعلام کرده است که اولین ماهواره کوانتومی خود را در سال ۲۰۱۶ پرتاب می کند.

منبع:ایرنا

انتشار اولین عکس‌های کاسینی از قلب حلقه‌های زحل انتشار اولین عکس‌های کاسینی از قلب حلقه‌های زحل کاوشگر کاسینی اولین بخش از داده‌های گردآوری شده طی اولین شیرجه‌اش در میان اتمسفر سیاره زحل را به زمین ارسال کرد.

قرار گرفتن شش فضانورد در مدار مریخ تا سال ۲۰۲۸ قرار گرفتن شش فضانورد در مدار مریخ تا سال ۲۰۲۸ اقدام ویژه ناسا برای سکونت در بیرون از کره خاکی اعلام شد.

تاریخچه اکتشافات مهم نجوم تاریخچه اکتشافات مهم نجوم نجوم مطالعه مواد و مقدمه‌ای است درباره فرآیند بوجود آمدن آنچه در آنسوی جو زمین بوده و آسمان و کهکشان‌ها را شامل می‌شود.

ارسال نخستین کاوشگر به سیاره پروکسیما بی تا سال ۲۰۴۰ ارسال نخستین کاوشگر به سیاره پروکسیما بی تا سال ۲۰۴۰ پروکسیما بی، یک سیاره فرا خورشیدی است که شباهت‌های بسیاری به زمین دارد.

اولین فضاپیمای باری چین در آزمایشگاه فضایی این کشور پهلو گرفت اولین فضاپیمای باری چین در آزمایشگاه فضایی این کشور پهلو گرفت مرکز کنترل هوافضای پکن اعلام کرد: اولین فضاپیمای باری چین موفق شد در اولین آزمایشگاه فضایی در حال چرخش این کشور پهلو بگیرد.

پرتاب بعدی اسپیس‌ ایکس، آغاز عصری جدید پرتاب بعدی اسپیس‌ ایکس، آغاز عصری جدید وزارت دفاع آمریکا برای نخستین بار ازاسپیس‌ایکسبرای یک مأموریت استفاده خواهد کرد. در این مأموریت، اسپیس‌ایکس یک ماهواره‌ی جاسوسی دولتی را برایدفتر ملی شناسایی (NRO) در مدار قرار خواهد داد.

آغاز مأموریت خودکشی فضاپیمای «کاسینی» آغاز مأموریت خودکشی فضاپیمای «کاسینی» ناسا فضاپیمای «کاسینی» را برای انجام آخرین مأموریت آن و سقوط بر روی زحل، به سمت این سیاره پرتاب کرد.

دو کهکشان‌ مارپیچی دوردست دو کهکشان‌ مارپیچی دوردست ناسا تصویری از دو کهکشان مارپیچی در حال چرخش در فاصله ۵۵ میلیون سال نوری از زمین منتشر کرده است.

رویترز: تیم فضایی روسی – آمریکایی به ایستگاه فضایی بین المللی رسید رویترز: تیم فضایی روسی – آمریکایی به ایستگاه فضایی بین المللی رسید دو فضانورد روسی و آمریکایی که امروز با پرتاب موشک سایوز راهی ایستگاه فضایی بین المللی شده بودند، دقایقی پیش به مقصد رسیدند .

اولین فضاپیمای بدون سرنشین چین به فضا پرتاب شد اولین فضاپیمای بدون سرنشین چین به فضا پرتاب شد چین نخستین فضاپیمای بدون سرنشین خود را با استفاده از موشک مارس ۷ به فضا پرتاب کرد .

چین و روسیه دو فضاپیما پرتاب کردند چین و روسیه دو فضاپیما پرتاب کردند منابع خبری از پرتاب موفقیت آمیز دو فضاپیمای مجزا توسط چین و روسیه خبر دادند. فضاپیمای روسیه عازم ایستگاه فضایی بین‌المللی و فضاپیمای چین عازم ایستگاه فضایی این کشور شد.

بیابان ها و مریخ مسکونی می شوند! بیابان ها و مریخ مسکونی می شوند! یکی از موسسان شرکت اپل پیش بینی های جالبی درباره آینده فناوری مطرح کرده است بر اساس این پیش بینی ها زندگی شهری در بیابانها امکانپذیر می شود.