میدان مغناطیسی زمین ضعیف‌تر می‌شود

میدان مغناطیسی زمین، لایه‌ محافظ سیاره‌ ما از آسیب تشعشعات کیهانی است، اما در عین‌حال، معمایی بزرگ است که شدت و نوسان آن همواره دانشمندان را درگیر خود ساخته‌است. میدان مغناطیسی زمین ضعیف‌تر می‌شود

براساس گزارش همشهری به نقل از میل‌آنلاین، اکنون اولین مجموعه از تصاویر به‌دست آمده از گروه ماهواره‌های Swarm نشان می‌دهد که میدان مغناطیسی زمین درحال ضعیف‌تر شدن است.

این محاسبات جدید که در طول ۶ ماه گذشته انجام گرفته‌اند نشان می‌دهند که میدان مغناطیسی زمین به اندازه‌ای ناچیز اما پایدار رو به ضعیف‌شدن گذاشته‌است و بیشترین کاهش نیز در نیم‌کره غربی رخ داده‌است.

این گروه ماهواره‌ای که در نوامبر ۲۰۱۳ به فضا پرتاب شده‌اند، چشم‌اندازی بسیار دقیق را از میدان مغناطیسی زمین که ساکنان این سیاره را از گزند بمباران‌های کیهانی و ذرات باردار در امان نگه‌داشته، در اختیار دانشمندان قرار داده‌است.

در برخی از مناطق از قبیل اقیانوس هند جنوبی، شدت میدان مغناطیسی از ماه ژانویه به بعد، افزایش یافته‌است، اگرچه گرایش کلی این میدان رو به ضعیف شدن است. محاسبات جدید همچنین حرکات شمال این میدان را به سوی سیبری تایید می‌کنند.

این تغییرات به‌واسطه سیگنال‌های مغناطیسی منتشر شده از هسته زمین ایجاد می‌شوند. دانشمندان قصد دارند در طول ماه‌های آینده به مطالعه و تحلیل دیگر منابع مغناطیسی زمین از جمله گوشته، پوسته، اقیانوس‌ها، یونوسفیر و مگنتوسفیر بپردازند تا بتوانند میزان مشارکت هریک از آنها را در میدان مغناطیسی زمین تعیین کنند.

به این شکل با دستیابی به اطلاعات جدید درباره رویداد‌های مختلفی که تحت تاثیر میدان مغناطیسی قرار دارند، ممکن است علت تضعیف این میدان نیز مشخص شود.

به گفته آژانس فضایی اروپا، میدان مغناطیسی زمین به‌ویژه در بخش آتلانتیک جنوبی ضعیف است که این ضعف دشواری‌های زیادی، از جمله نقص فنی ماهواره‌ها را به‌دنبال داشته‌است. برخی از متخصصان براین باورند ضعیف شدن میدان مغناطیسی آغازگر پدیده وارونگی این میدان است،‌ پدیده‌ای که طی آن قطب شمال و جنوب میدان مغناطیسی جا‌به‌جا می‌شوند.

روبات روسی به فضا می رود روبات روسی به فضا می رود روسیه روبات ویژه ای را طراحی می کند تا برای انجام ماموریت های تعریف شده در ایستگاه فضایی بین المللی بکار گرفته شود.

فعال‌سازی دوباره سه ماهواره مرموز توسط روسیه فعال‌سازی دوباره سه ماهواره مرموز توسط روسیه ماهواره‌های روسی که در سال ۲۰۱۳ به مدار پایینی زمین پرتاب شدند، باری دیگر فعال شدند درحالی که هنوز هیچ‌کس خبر ندارد کاربری این ماهواره‌ها چیست .

ماموریت اضطراری؛فضانوردان رایانه خراب را در فضا تعویض می کنند ماموریت اضطراری؛فضانوردان رایانه خراب را در فضا تعویض می کنند فردا دو فضانورد در فضای خارجی ایستگاه فضایی بین المللی ماموریتی اضطراری انجام خواهند داد تا یک رایانه خراب را جایگزین کنند.

اسپیس ایکس مأموریتی متفاوت برای موشک فالکون ۹ در نظر دارد اسپیس ایکس مأموریتی متفاوت برای موشک فالکون ۹ در نظر دارد مأموریت‌های فضایی فراوانی در سالیان گذشته انجام شده است؛ اما به‌تازگی برنامه‌ای متفاوت توسطاسپیس ایکسو شرکت الیزیوم در حال انجام است.

سرنوشت ما و جهان هستی در پایان دنیا چه خواهد بود؟ سرنوشت ما و جهان هستی در پایان دنیا چه خواهد بود؟ پایان دنیا همواره یکی از چالش‌برانگیزترین موضوعات مورد بحث در فیزیک بوده وبه‌تازگی ارتباطی میان این موضوع و سیاه‌چاله‌ها کشف شده است.

شناسایی قمر سومین سیاره کوتوله منظومه شمسی شناسایی قمر سومین سیاره کوتوله منظومه شمسی دانشمندان با استفاده از آرشیوه تصاویر تلسکوپ فضایی هابل موفق به شناسایی قمر سومین سیاره کوتوله منظومه شمسی شدند.