اولین اسکنر پزشکی اشعه X به فضا ارسال می شود

محققان آمریکایی مرکز پیشرفت علم در فضا (CASIS) اولین اسکنر پزشکی را به زودی به ایستگاه فضایی بین المللی ارسال می کنند. اولین اسکنر پزشکی اشعه X به فضا ارسال می شود

به گزارش گروه اخبار علمی ایرنا از ناسا، تمام شرایط جسمی فضانوردان مانند تراکم استخوان ها، میزان باروری، سطح فاکتورهای خونی و عملکرد تمام ارگان ها، قبل و بعد از سفر بررسی می شود تا اطلاعات جامعی در مورد تاثیر فضا بر سلامتی حاصل شود؛ ولی تابحال هیچ فناوری وجود نداشته که تعیین کند در طول سفر و به طور همزمان چه اتفاقی در بدن فضانوردان رخ می دهد.

محققان مرکز پیشرفت علم در فضا (CASIS) قصد دارند که اولین اسکنر پزشکی را همراه با فضانوردان ارسال کنند تا وضعیت بدن به طور لحظه ای و در طول سفر و زمانی که فضانوردان در یک مدار خاص قرار دارند، بررسی شود.

استخوان ها به ازای هر ماه سفر فضایی، یک تا دو درصد از جرم خود را از دست می دهند. ماهیچه ها نیز یکی از ارگان های آسیب پذیر در شرایط گرانشی پایین هستند.

بنابراین هیچ فضانوردی اجازه ندارد بیشتر از شش ماه در سفر فضایی باشد.

در مطالعات قبلی چند موش به مدت ۹۱ روز به ایستگاه فضایی بین المللی فرستاده شدند. موش ها پس از بازگشت به زمین دچار کم خونی شده بودند و قدرت باروری آنان از بین رفته بود.

ایستگاه فضایی تابحال هیچ منبع تشعشعی را تجربه نکرده است و این اولین بار است که یک اسکنر اشعه X در آن قرار می گیرد. توسعه این دستگاه که Bone Densitometer نام دارد، دو سال زمان برده است.

طرز استفاده و تعمیر این دستگاه به فضانوردان آموزش داده می شود تا هیچ خطری فضانوردان و ایستگاه فضایی را تهدید نکند.

تمام سیم های اسکنر های معمولی با پی وی سی احاطه شده اند. این مواد زمانی که گرم می شوند، یک گاز سمی تولید می کنند که در فضای بسته بسیار خطرناک است.

محققان در ساخت Bone Densitometer بجای پی وی سی از تفلون استفاده کرده اند و تمام قطعات ساخته شده از جنس قلع و روی، جای خود را به استیل داده اند.

این دستگاه تاشو است؛ یعنی زمانی که مورد استفاده قرار نمی گیرد جمع می شود و در گوشه ای قرار می گیرد.

قرار است اسکنر Bone Densitometer در اواخر ماه اگوست توسط محموله شرکت خصوصی آمریکایی SpaceX ارسال شود و ۲۰ موش به همراه آن به سفر شش ماهه ارسال شوند.

این پروژه علاوه بر مشاهده اثرات بی ورنی در بدن قرار است تغییرات سد خونی مغز را نیز در فضا بررسی کند تا اطلاعات مفیدی در زمینه مشکلات شناختی و بصری پس از پروازهای فضایی در اختیار دانشمندان قرار دهد.

نمونه اولیه این دستگاه که برای موش ها طراحی شده است، حاوی یک محفظه بسته است تا از پراکنده شده ادرار و مدفوع این جوندگان جلوگیری شود.

در حال حاضر به کمک تمرینات هدفدار و رژیم غذایی مناسب، تاثیرات مضر سفرهای فضایی تا حدی کاهش یافته است و محققان معتقدند که تکنولوژی اشعه X اطلاعات ارزشمندی را در زمینه سلامت فضانوردان در فضا دراختیار قرار می دهد و می توان این اثرات را به حداقل کاهش داد.

روبات روسی به فضا می رود روبات روسی به فضا می رود روسیه روبات ویژه ای را طراحی می کند تا برای انجام ماموریت های تعریف شده در ایستگاه فضایی بین المللی بکار گرفته شود.

فعال‌سازی دوباره سه ماهواره مرموز توسط روسیه فعال‌سازی دوباره سه ماهواره مرموز توسط روسیه ماهواره‌های روسی که در سال ۲۰۱۳ به مدار پایینی زمین پرتاب شدند، باری دیگر فعال شدند درحالی که هنوز هیچ‌کس خبر ندارد کاربری این ماهواره‌ها چیست .

ماموریت اضطراری؛فضانوردان رایانه خراب را در فضا تعویض می کنند ماموریت اضطراری؛فضانوردان رایانه خراب را در فضا تعویض می کنند فردا دو فضانورد در فضای خارجی ایستگاه فضایی بین المللی ماموریتی اضطراری انجام خواهند داد تا یک رایانه خراب را جایگزین کنند.

اسپیس ایکس مأموریتی متفاوت برای موشک فالکون ۹ در نظر دارد اسپیس ایکس مأموریتی متفاوت برای موشک فالکون ۹ در نظر دارد مأموریت‌های فضایی فراوانی در سالیان گذشته انجام شده است؛ اما به‌تازگی برنامه‌ای متفاوت توسطاسپیس ایکسو شرکت الیزیوم در حال انجام است.

سرنوشت ما و جهان هستی در پایان دنیا چه خواهد بود؟ سرنوشت ما و جهان هستی در پایان دنیا چه خواهد بود؟ پایان دنیا همواره یکی از چالش‌برانگیزترین موضوعات مورد بحث در فیزیک بوده وبه‌تازگی ارتباطی میان این موضوع و سیاه‌چاله‌ها کشف شده است.

شناسایی قمر سومین سیاره کوتوله منظومه شمسی شناسایی قمر سومین سیاره کوتوله منظومه شمسی دانشمندان با استفاده از آرشیوه تصاویر تلسکوپ فضایی هابل موفق به شناسایی قمر سومین سیاره کوتوله منظومه شمسی شدند.