اولین اسکنر پزشکی اشعه X به فضا ارسال می شود

محققان آمریکایی مرکز پیشرفت علم در فضا (CASIS) اولین اسکنر پزشکی را به زودی به ایستگاه فضایی بین المللی ارسال می کنند. اولین اسکنر پزشکی اشعه X به فضا ارسال می شود

به گزارش گروه اخبار علمی ایرنا از ناسا، تمام شرایط جسمی فضانوردان مانند تراکم استخوان ها، میزان باروری، سطح فاکتورهای خونی و عملکرد تمام ارگان ها، قبل و بعد از سفر بررسی می شود تا اطلاعات جامعی در مورد تاثیر فضا بر سلامتی حاصل شود؛ ولی تابحال هیچ فناوری وجود نداشته که تعیین کند در طول سفر و به طور همزمان چه اتفاقی در بدن فضانوردان رخ می دهد.

محققان مرکز پیشرفت علم در فضا (CASIS) قصد دارند که اولین اسکنر پزشکی را همراه با فضانوردان ارسال کنند تا وضعیت بدن به طور لحظه ای و در طول سفر و زمانی که فضانوردان در یک مدار خاص قرار دارند، بررسی شود.

استخوان ها به ازای هر ماه سفر فضایی، یک تا دو درصد از جرم خود را از دست می دهند. ماهیچه ها نیز یکی از ارگان های آسیب پذیر در شرایط گرانشی پایین هستند.

بنابراین هیچ فضانوردی اجازه ندارد بیشتر از شش ماه در سفر فضایی باشد.

در مطالعات قبلی چند موش به مدت ۹۱ روز به ایستگاه فضایی بین المللی فرستاده شدند. موش ها پس از بازگشت به زمین دچار کم خونی شده بودند و قدرت باروری آنان از بین رفته بود.

ایستگاه فضایی تابحال هیچ منبع تشعشعی را تجربه نکرده است و این اولین بار است که یک اسکنر اشعه X در آن قرار می گیرد. توسعه این دستگاه که Bone Densitometer نام دارد، دو سال زمان برده است.

طرز استفاده و تعمیر این دستگاه به فضانوردان آموزش داده می شود تا هیچ خطری فضانوردان و ایستگاه فضایی را تهدید نکند.

تمام سیم های اسکنر های معمولی با پی وی سی احاطه شده اند. این مواد زمانی که گرم می شوند، یک گاز سمی تولید می کنند که در فضای بسته بسیار خطرناک است.

محققان در ساخت Bone Densitometer بجای پی وی سی از تفلون استفاده کرده اند و تمام قطعات ساخته شده از جنس قلع و روی، جای خود را به استیل داده اند.

این دستگاه تاشو است؛ یعنی زمانی که مورد استفاده قرار نمی گیرد جمع می شود و در گوشه ای قرار می گیرد.

قرار است اسکنر Bone Densitometer در اواخر ماه اگوست توسط محموله شرکت خصوصی آمریکایی SpaceX ارسال شود و ۲۰ موش به همراه آن به سفر شش ماهه ارسال شوند.

این پروژه علاوه بر مشاهده اثرات بی ورنی در بدن قرار است تغییرات سد خونی مغز را نیز در فضا بررسی کند تا اطلاعات مفیدی در زمینه مشکلات شناختی و بصری پس از پروازهای فضایی در اختیار دانشمندان قرار دهد.

نمونه اولیه این دستگاه که برای موش ها طراحی شده است، حاوی یک محفظه بسته است تا از پراکنده شده ادرار و مدفوع این جوندگان جلوگیری شود.

در حال حاضر به کمک تمرینات هدفدار و رژیم غذایی مناسب، تاثیرات مضر سفرهای فضایی تا حدی کاهش یافته است و محققان معتقدند که تکنولوژی اشعه X اطلاعات ارزشمندی را در زمینه سلامت فضانوردان در فضا دراختیار قرار می دهد و می توان این اثرات را به حداقل کاهش داد.

ارسال نخستین کاوشگر به سیاره پروکسیما بی تا سال ۲۰۴۰ ارسال نخستین کاوشگر به سیاره پروکسیما بی تا سال ۲۰۴۰ پروکسیما بی، یک سیاره فرا خورشیدی است که شباهت‌های بسیاری به زمین دارد.

پرتاب بعدی اسپیس‌ ایکس، آغاز عصری جدید پرتاب بعدی اسپیس‌ ایکس، آغاز عصری جدید وزارت دفاع آمریکا برای نخستین بار ازاسپیس‌ایکسبرای یک مأموریت استفاده خواهد کرد. در این مأموریت، اسپیس‌ایکس یک ماهواره‌ی جاسوسی دولتی را برایدفتر ملی شناسایی (NRO) در مدار قرار خواهد داد.

آغاز مأموریت خودکشی فضاپیمای «کاسینی» آغاز مأموریت خودکشی فضاپیمای «کاسینی» ناسا فضاپیمای «کاسینی» را برای انجام آخرین مأموریت آن و سقوط بر روی زحل، به سمت این سیاره پرتاب کرد.

دو کهکشان‌ مارپیچی دوردست دو کهکشان‌ مارپیچی دوردست ناسا تصویری از دو کهکشان مارپیچی در حال چرخش در فاصله ۵۵ میلیون سال نوری از زمین منتشر کرده است.

رویترز: تیم فضایی روسی – آمریکایی به ایستگاه فضایی بین المللی رسید رویترز: تیم فضایی روسی – آمریکایی به ایستگاه فضایی بین المللی رسید دو فضانورد روسی و آمریکایی که امروز با پرتاب موشک سایوز راهی ایستگاه فضایی بین المللی شده بودند، دقایقی پیش به مقصد رسیدند .

اولین فضاپیمای بدون سرنشین چین به فضا پرتاب شد اولین فضاپیمای بدون سرنشین چین به فضا پرتاب شد چین نخستین فضاپیمای بدون سرنشین خود را با استفاده از موشک مارس ۷ به فضا پرتاب کرد .

چین و روسیه دو فضاپیما پرتاب کردند چین و روسیه دو فضاپیما پرتاب کردند منابع خبری از پرتاب موفقیت آمیز دو فضاپیمای مجزا توسط چین و روسیه خبر دادند. فضاپیمای روسیه عازم ایستگاه فضایی بین‌المللی و فضاپیمای چین عازم ایستگاه فضایی این کشور شد.

بیابان ها و مریخ مسکونی می شوند! بیابان ها و مریخ مسکونی می شوند! یکی از موسسان شرکت اپل پیش بینی های جالبی درباره آینده فناوری مطرح کرده است بر اساس این پیش بینی ها زندگی شهری در بیابانها امکانپذیر می شود.

پیشرفت فناوری تهیه اولین عکس از یک سیاه چاله را ممکن کرد پیشرفت فناوری تهیه اولین عکس از یک سیاه چاله را ممکن کرد فضانوردان با استفاده از یک تلسکوپ پیشرفته موسوم به Event Horizon توانسته‌اند عکسی تهیه کنند که به احتمال زیاد مربوط به یک سیاه چاله فضایی است.

حرکت بیش از ۲ میلیون ستاره در کهکشان حرکت بیش از ۲ میلیون ستاره در کهکشان ​آژانس فضایی اروپا فیلمی از حرکت بیش از دو میلیون ستاره در کهکشان منتشر کرده است.

تاخیر در آغاز ماموریت های اولیه مریخ نورد ناسا تاخیر در آغاز ماموریت های اولیه مریخ نورد ناسا به نظر می‌رسد مأموریت‌های فضایی ناسا در پروژه‌ی فتح مریخ با چالش‌های متعددی همراه شده است.

ترامپ به دنبال حفر معدن و استخراج منابع کره ماه ترامپ به دنبال حفر معدن و استخراج منابع کره ماه اگرچه در بودجه پیشنهادی دولت ترامپ برای سال ۲۰۱۸ از سهم وزارت انرژی و برخی نهادهای دیگر کاسته شده، اما بودجه ناسا تنها یک درصد کمتر شده است .