اسامی ۴ ماهواره آماده پرتاب/ امکان اندازه‌گیری جزر و مد سطح دریای خزر

قائم مقام سازمان فضایی ایران از پرتاب چهار ماهواره ایرانی تا پایان سال جاری خبر داد و گفت: هم اکنون ماهواره های شریف‌ ست، فجر، تدبیر و ناهید قابلیت پرتاب را دارند و در دستور کار پرتاب قرار گرفته اند. اسامی ۴ ماهواره آماده پرتاب/ امکان اندازه‌گیری جزر و مد سطح دریای خزر

به گزارش خبرنگار مهر، حمید فاضلی صبح امروز دوشنبه در حاشیه مراسم رونمایی از سامانه اطلاعاتی سطح زیر کشت محصولات استراتژیک با استفاده از ماهواره های سنجش از دور اظهار داشت: سازمان فضایی در تلاش است برای نشان دادن تاثیرگذاری در ارتقاء سطح زندگی مردم و ایجاد رفاه در وضعیت معیشت و سلامت هموطنان ماهواره هایی را طراحی و در مدار زمین استقرار دهد. بدین ترتیب این ماهواره ها می توانند در سطح زندگی مردم با توجه به ویژگی هایی که دارند موثر واقع شوند. برای مثال از ماهواره های سنجش از دور برای پایش اطلاعات تولیدی و نیز اطلاعات مربوط به اندازه گیری محیطی استفاده خواهیم کرد.

وی ادامه داد: با راه اندازی سامانه اطلاعاتی اندازه گیری سطح زیرکشت محصولات استراتژیک از امروز اطلاعات تولید محصول برنج که تاکنون به سختی دریافت می شد، با استفاده از فناوری های ساخت داخل به مرحله عملیاتی رسیده است. بر این اساس، اطلاعات مربوط به اندازه‌گیری محصولات برنج، چای و پنبه در سه استان کشور به راحتی قابل پایش و کنترل است.

فاضلی با بیان اینکه امروزه در اروپا کشاورزان برای دریافت اطلاعات مزارع خودشان بیش از ۱۰ یورو پرداخت می کنند، افزود: با ایجاد این سامانه هر کشاورز برای هر هکتار مبلغ هزار تومان پرداخت خواهد کرد.

قائم مقام سازمان فضایی ایران با بیان اینکه با اجرای این سامانه ۱۳۰ هزار هکتار برنج زیر کشت با استفاده از ماهواره های سنجش از دور پیش‌بینی و ارزیابی خسارت می شود، گفت: کنترل آفت و عوامل خسارت‌زا و نیز تضمین تولید برنج از جمله اهداف این سامانه اطلاعاتی است.

وی با بیان اینکه این پروژه از سال ۹۰ در دستور کار قرار گرفته است، تصریح کرد: مدیریت بحران کشور در شرایط بحران با ماهواره های سنجش از دور از جمله اهداف بلندمدت ایجاد این مدل سامانه ها در سازمان فضایی ایران است. بر این اساس، میزان مدیریت چرخه آب، میزان مدیریت برق و وضعیت رودهای مرزی از دیگر مواردی است که در آینده نزدیک از این سامانه خروجی خواهیم گرفت.

در همین حال، تصاویر پیش‌روی و پس‌روی سطح دریای خزر را با استفاده از ماهواره سنجش از دور در اختیار مسئولان قرار داده ایم که این پروژه در مرکز فضایی البرز به اجرا درآمده است.

فاضلی با بیان اینکه با اجرای سامانه مدیریت اطلاعات سطح زیرکشت کشاورزی ۸۰ تا ۹۰ درصد خسارت وارده به محصولات قابل پیش بینی خواهد بود و هر ۱۰ روز یکبار اطلاعات مربوط به توده محصول، میزان آب رسانی، استرس های حرارتی و دمایی و آسیب های آفت قابل پیش‌بینی خواهد بود.

قائم مقام سازمان فضایی ایران با اشاره به اینکه تاکنون دانش در اختیار برخی کشورهای اروپایی بود، اضافه کرد: این کشورها نیاز ما به اطلاعات خام ماهواره ای را نیز در اختیارمان قرار نمی دادند و بر این اساس با بومی سازی این فناوری در کشور دیگر نیاز به اتکاء به مدل‌های خارجی نخواهیم داشت.

وی در همین حال رفع چندگانگی آمارهای فرآیند تولید محصول، برنامه ریزی برای خرید محصولات و نیز حذف روش های سنتی در تولید محصولات استراتژیک را از دیگر ویژگی های مهم اجرای این سامانه برشمرد.

چهار ماهواره ایرانی در دستور پرتاب

فاضلی در جمع خبرنگاران از پرتاب چهار ماهواره ایرانی تا پایان سال خبر داد و گفت: هم اکنون ماهواره های شریف ست، فجر و تدبیر روی میز کار قرار دارند و نیز ماهواره ناهید با ماهواره‌بر سفیر ۱-B قابلیت پرتاب را دارد که پیش بینی می شود امسال و تا اواخر سال این ماهواره‌ها در نوبت پرتاب قرار گیرند.

قائم مقام سازمان فضایی ایران با بیان اینکه برنامه های پرتاب برای هفته جهانی فضا نیز در دستور کار است، بیان کرد: هم اکنون در حال هماهنگی در زمینه پایگاه پرتاب و ایستگاه های زمینی ماهواره ای هستیم.

روبات روسی به فضا می رود روبات روسی به فضا می رود روسیه روبات ویژه ای را طراحی می کند تا برای انجام ماموریت های تعریف شده در ایستگاه فضایی بین المللی بکار گرفته شود.

فعال‌سازی دوباره سه ماهواره مرموز توسط روسیه فعال‌سازی دوباره سه ماهواره مرموز توسط روسیه ماهواره‌های روسی که در سال ۲۰۱۳ به مدار پایینی زمین پرتاب شدند، باری دیگر فعال شدند درحالی که هنوز هیچ‌کس خبر ندارد کاربری این ماهواره‌ها چیست .

ماموریت اضطراری؛فضانوردان رایانه خراب را در فضا تعویض می کنند ماموریت اضطراری؛فضانوردان رایانه خراب را در فضا تعویض می کنند فردا دو فضانورد در فضای خارجی ایستگاه فضایی بین المللی ماموریتی اضطراری انجام خواهند داد تا یک رایانه خراب را جایگزین کنند.

اسپیس ایکس مأموریتی متفاوت برای موشک فالکون ۹ در نظر دارد اسپیس ایکس مأموریتی متفاوت برای موشک فالکون ۹ در نظر دارد مأموریت‌های فضایی فراوانی در سالیان گذشته انجام شده است؛ اما به‌تازگی برنامه‌ای متفاوت توسطاسپیس ایکسو شرکت الیزیوم در حال انجام است.

سرنوشت ما و جهان هستی در پایان دنیا چه خواهد بود؟ سرنوشت ما و جهان هستی در پایان دنیا چه خواهد بود؟ پایان دنیا همواره یکی از چالش‌برانگیزترین موضوعات مورد بحث در فیزیک بوده وبه‌تازگی ارتباطی میان این موضوع و سیاه‌چاله‌ها کشف شده است.

شناسایی قمر سومین سیاره کوتوله منظومه شمسی شناسایی قمر سومین سیاره کوتوله منظومه شمسی دانشمندان با استفاده از آرشیوه تصاویر تلسکوپ فضایی هابل موفق به شناسایی قمر سومین سیاره کوتوله منظومه شمسی شدند.