کارگاه معرفی سامانه اطلاعاتی پایش فرآیند تولید محصولات کشاورزی با رویکرد محصول برنج امروز در محل سازمان فضایی ایران برگزار شد. پایش ماهواره‌یی تولید محصولات کشاورزی در کشور /ایجاد سامانه پیش‌بینی برف در سازمان فضایی

به گزارش خبرنگار علمی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، حمید فاضلی، قائم‌مقام سازمان فضایی ایران طی سخنانی در این مراسم با بیان این که پروژه ایجاد "سامانه اطلاعاتی اندازه‌گیری، تحقیق مدیریت و پایش اطلاعات سطح زیر کشت محصولات استراتژیک" بر اساس نیاز و تقاضای واحدهای مرتبط در وزارت جهاد کشاورزی در سال ۹۰ تحت پوشش سازمان فضایی ایران طراحی و به اجرا گذاشته شده است، تصریح کرد: هدف اصلی این پروژه بهبود نظام آمار کشاورزی از طریق طراحی و ایجاد یک سیستم اطلاعاتی پویا برای اندازه‌گیری سطح زیر کشت، پایش فرآیند تولید، اندازه‌گیری میزان تولید و تعیین پارامترهای مختلف بهره‌وری بوده است.

وی افزود: با توجه به اهمیت محصول برنج مطابق برنامه پیش‌بینی شده در مرحله اول یک سیستم آزمایشی برای محصول برنج در استان‌های گلستان، مازندران و گیلان ایجاد شد که می‌بایست در مراحل بعدی ضمن توسعه علمی و فنی سیستم و اجرای مجدد آن برای محصول برنج هر سال یک محصول استراتژیک دیگر به فهرست محصولات مورد پایش سامانه افزوده شود.

فاضلی در ادامه اظهار کرد: این پروژه بر اساس تلفیقی از فناوری‌های نوین سنجش از دور، توسعه سیستم‌های اطلاعاتی جغرافیایی، فناوری انتقال اطلاعات و علوم مربوط به شناخت و مدلسازی فرآیند تولید محصولات کشاورزی طراحی شده است.

در نتیجه اجرای این پروژه سطح زیر کشت محصولات برنج اندازه‌گیری شده و رشد و تولید محصول برنج از ابتدا تا انتهای فصل رشد را مورد پالایش قرار گرفته و نقشه‌های ۱۰ روزه‌ مربوط به شاخص‌های تولید محصول برنج تولید می‌شود.

فاضلی خاطرنشان کرد: هم اکنون مرحله اول این پروژه با موفقیت به پایان رسیده و نتایج کاهش فرآیند تولید محصول برنج در استانهای شمالی کشور به صورت نقشه ایجاد و در یک سامانه اطلاعاتی سازماندهی و آماده بهره‌برداری آزمایشی به وسیله مدیران و کارشناسان در بخش‌های مختلف ستادی و اجرایی، کشاورزی شده است.

به گفته قائم‌مقام سازمان فضایی ایران ورودی‌های این سامانه مشتمل بر هزار و ۸۰۰ لایه اطلاعاتی در دو گروه اصلی و فرعی با قابلیت تفکیک به استان، شهرستان و دهستان است.

وی خروجی‌های اصلی این سامانه را شامل نقشه سطح زیر کشت برنج و نقشه عملکرد و تولید برنج عنوان کرد و گفت: همچنین خروجی‌های فرعی این سامانه نیز شامل نقشه‌های دوره‌ای (۱۰ روزه) مربوط به مصرف آب، نقشه‌های دوره‌ای مقدار زیست توده، نقشه‌های طول دوره رشد، نقشه‌های دوره‌ای تنش‌های محیطی، نقشه شاخص‌های موثر در رشد و نقشه‌های روزانه پارامترهای هواشناسی است.

قائم‌مقام سازمان فضایی ایران تصریح کرد: گاهی تلقی می‌شود که بیشتر تلاش‌های این سازمان صرف دستیابی به فضا و ساخت و پرتاب ماهواره شده است اما هدف اصلی ما از پرتاب ماهواره ایجاد پهنای باند است و همچنین در ماهواره‌های سنجش از راه دور نیز که درمدارهای پایین‌تر پرتاب می‌شوند در نظر داریم که اطلاعات بیشتری دریافت کنیم.

وی افزود: به عنوان نمونه برای این که ما اطلاعات پایش تولید برنج را به دست آ‌وریم این اطلاعات به سختی و با واسطه و قیمت‌های بالا از کشورهای خارجی به ما ارائه می‌شد که در این راستا باید تلاش کنیم به مدار دست یابیم و خود اطلاعات را دریافت کنیم.

به گفته فاضلی سازمان فضایی ایران می‌تواند با استفاده از اطلاعات سنجش از دور به مدیریت بحران کشور کمک کند و در حال حاضر یک سامانه اطلاعات برف‌سنجی ایجاد شده است که می‌تواند میزان برف را پیش‌بینی کند.

قائم مقام سازمان فضایی ایران در خاتمه خاطرنشان کرد: ما آمادگی داریم که در بحث استفاده از ماهواره‌های سنجش از راه دور دانش خود را ترویج دهیم و در این حوزه قراردادهایی را با دیگر حوزه‌ها منعقد شده است تا آنها بتوانند از خدمات فضایی استفاده کنند.

ارسال نخستین کاوشگر به سیاره پروکسیما بی تا سال ۲۰۴۰ ارسال نخستین کاوشگر به سیاره پروکسیما بی تا سال ۲۰۴۰ پروکسیما بی، یک سیاره فرا خورشیدی است که شباهت‌های بسیاری به زمین دارد.

پرتاب بعدی اسپیس‌ ایکس، آغاز عصری جدید پرتاب بعدی اسپیس‌ ایکس، آغاز عصری جدید وزارت دفاع آمریکا برای نخستین بار ازاسپیس‌ایکسبرای یک مأموریت استفاده خواهد کرد. در این مأموریت، اسپیس‌ایکس یک ماهواره‌ی جاسوسی دولتی را برایدفتر ملی شناسایی (NRO) در مدار قرار خواهد داد.

آغاز مأموریت خودکشی فضاپیمای «کاسینی» آغاز مأموریت خودکشی فضاپیمای «کاسینی» ناسا فضاپیمای «کاسینی» را برای انجام آخرین مأموریت آن و سقوط بر روی زحل، به سمت این سیاره پرتاب کرد.

دو کهکشان‌ مارپیچی دوردست دو کهکشان‌ مارپیچی دوردست ناسا تصویری از دو کهکشان مارپیچی در حال چرخش در فاصله ۵۵ میلیون سال نوری از زمین منتشر کرده است.

رویترز: تیم فضایی روسی – آمریکایی به ایستگاه فضایی بین المللی رسید رویترز: تیم فضایی روسی – آمریکایی به ایستگاه فضایی بین المللی رسید دو فضانورد روسی و آمریکایی که امروز با پرتاب موشک سایوز راهی ایستگاه فضایی بین المللی شده بودند، دقایقی پیش به مقصد رسیدند .

اولین فضاپیمای بدون سرنشین چین به فضا پرتاب شد اولین فضاپیمای بدون سرنشین چین به فضا پرتاب شد چین نخستین فضاپیمای بدون سرنشین خود را با استفاده از موشک مارس ۷ به فضا پرتاب کرد .

چین و روسیه دو فضاپیما پرتاب کردند چین و روسیه دو فضاپیما پرتاب کردند منابع خبری از پرتاب موفقیت آمیز دو فضاپیمای مجزا توسط چین و روسیه خبر دادند. فضاپیمای روسیه عازم ایستگاه فضایی بین‌المللی و فضاپیمای چین عازم ایستگاه فضایی این کشور شد.

بیابان ها و مریخ مسکونی می شوند! بیابان ها و مریخ مسکونی می شوند! یکی از موسسان شرکت اپل پیش بینی های جالبی درباره آینده فناوری مطرح کرده است بر اساس این پیش بینی ها زندگی شهری در بیابانها امکانپذیر می شود.

پیشرفت فناوری تهیه اولین عکس از یک سیاه چاله را ممکن کرد پیشرفت فناوری تهیه اولین عکس از یک سیاه چاله را ممکن کرد فضانوردان با استفاده از یک تلسکوپ پیشرفته موسوم به Event Horizon توانسته‌اند عکسی تهیه کنند که به احتمال زیاد مربوط به یک سیاه چاله فضایی است.

حرکت بیش از ۲ میلیون ستاره در کهکشان حرکت بیش از ۲ میلیون ستاره در کهکشان ​آژانس فضایی اروپا فیلمی از حرکت بیش از دو میلیون ستاره در کهکشان منتشر کرده است.

تاخیر در آغاز ماموریت های اولیه مریخ نورد ناسا تاخیر در آغاز ماموریت های اولیه مریخ نورد ناسا به نظر می‌رسد مأموریت‌های فضایی ناسا در پروژه‌ی فتح مریخ با چالش‌های متعددی همراه شده است.

ترامپ به دنبال حفر معدن و استخراج منابع کره ماه ترامپ به دنبال حفر معدن و استخراج منابع کره ماه اگرچه در بودجه پیشنهادی دولت ترامپ برای سال ۲۰۱۸ از سهم وزارت انرژی و برخی نهادهای دیگر کاسته شده، اما بودجه ناسا تنها یک درصد کمتر شده است .