سامانه اطلاعاتی اندازه گیری، تحلیل مدیریت و پایش اطلاعات سطح زیر کشت محصولات استراتژیک روز دوشنبه در پژوهشگاه فضایی ایران افتتاح شد. سامانه اندازه گیری، تحلیل مدیریت و پایش اطلاعات سطح زیر کشت محصولات استراتژیک افتتاح شد

به گزارش خبرنگار علمی ایرنا، قائم مقام سازمان فضایی ایران در مراسم افتتاحیه این سامانه که در پژوهشگاه فضایی ایران برگزار شد گفت: پروژه ایجاد سامانه اطلاعاتی اندازه گیری، تحلیل مدیریت و پایش اطلاعات سطح زیر کشت محصولات استراتژیک براساس نیاز و تقاضای واحدهای مرتبط در وزارت جهاد کشاورزی در سال ۱۳۹۰ تحت پوشش سازمان فضایی ایران طراحی و به اجرا گذاشته شده است.

حمید فاضلی افزود: هدف اصلی این پروژه بهبود نظام آمار کشاورزی از طریق طراحی و ایجاد یک سیستم اطلاعاتی پویا برای اندازه گیری سطح زیر کشت، پایش فرآیند تولید، اندازه گیری میزان تولید و تعیین پارامترهای مختلف بهره وری بوده است.

وی با اشاره به اهمیت محصول برنج گفت: مطابق برنامه پیش بینی شده در مرحله اول یک سیستم آزمایشی برای محصول برنج در استان های گلستان، مازندران و گیلان ایجاد شده که باید در مرحله بعدی ضمن توسعه علمی و فنی سیستم و اجرای مجدد آن برای محصول برنج هر سال یک محصول استراتژیک دیگر به فهرست محصولات مورد پایش سامانه افزوده شود.

قائم مقام سازمان فضایی ایران گفت: این پروژه براساس تلفیقی از فناوری های نوین سنجش از دور، توسعه سیستم های اطلاعاتی، جغرافیایی، فناوری انتقال اطلاعات و علوم مربوط به شناخت و مدل سازی فرآیند تولید محصولات کشاورزی طراحی شده است.

فاضلی خاطرنشان کرد: در نتیجه اجرای این پروژه سطح زیرکشت محصول برنج اندازه گیری شده و رشد و تولید محصول برنج از ابتدا تا انتهای فصل رشد مورد پایش قرار گرفته و نقشه های ۱۰ روزه ای مربوط به شاخص های تولید محصول برنج تولید می شود.

وی افزود: اکنون مرحله اول این پروژه با موفقیت به پایان رسیده و نتایج پایش فرآیند تولید محصول برنج در استان های شمالی کشور در یک سامانه اطلاعاتی سازمان دهی و آماده بهره برداری آزمایشی در بخش های مختلف ستادی و اجرایی کشاورزی شده است.

قائم مقام سازمان فضایی ایران گفت: خروجی این سامانه مشتمل بر ۱۸۰۰ لایه اطلاعاتی در دو گروه اصلی و فرعی با قابلیت تفکیک به استان، شهرستان و دهستان است.

فاضلی گفت: خروجی های اصلی این سامانه شامل نقشه سطح زیر کشت برنج و نقشه عملکرد و تولید برنج است.

وی در مورد خروجی های فرعی این سامانه نیز به نقشه های دوره ای (۱۰روزه) مربوط به مصرف آب، نقشه های دوره ای مقدار زیست توده، نقشه های طول دوره رشد، نقشه های دوره ای تنش های محیطی، نقشه شاخص های موثر در رشد و نقشه های روزانه پارامترهای هواشناسی اشاره کرد.

قائم مقام سازمان فضایی ایران افزود: همچنین با استفاده از اطلاعات سنجش از راه دور می توانیم به مدیریت بحران کشور کمک کنیم بعنوان نمونه ما اکنون سامانه اطلاعات برق سنجی داریم که می تواند میزان برق را شناسایی کند.

قائم مقام سازمان فضایی ایران همچنین در جمع خبرنگاران گفت: گاها این گونه تلقی می شود که بیشتر تلاش های ما صرف دستیابی به هوا و ساخت ماهواره شده است اما هدف اصلی ما این است که ماهواره ها را مستقر کنیم تا برای ما پهنای باند ایجاد کنند.

فاضلی ادامه داد: ما همچنین از ماهواره های سنجش از راه دور که از مدارهای پایین تر پرتاب می شوند، قصد دریافت اطلاعات داریم چرا که بعنوان نمونه اطلاعات پایش برنج را با سختی و با واسطه و قیمت بالا از کشورهای خارجی بدست می آوردیم اما در حال حاضر اطلاعات مربوط به اندازه گیری ، مدیریت و پایش محصولات راهبردی کشاورزی را در سه استان فراهم کرده ایم.