تصاویر خارق‌العاده از زیباترین و بی‌نظیرترین انفجار ستاره‌یی

دگرگونی باشکوه یک ستاره در تصاویر خارق‌العاده یک انفجار ستاره‌یی در فاصله ۲۰ هزار سال نوری به نمایش در آمد.این انیمیشن ، یک انفجار عظیم را از سوی ستاره قرمز رنگ V۸۳۸ Monocerotis در صورت فلکی تک‌شاخ ثبت کرده است. تصاویر خارق‌العاده از زیباترین و بی‌نظیرترین انفجار ستاره‌یی

این ستاره پیش از انفجار به اندازه‌ای بزرگ شد که به یکی از بزرگترین ستاره‌های مشاهده شده توسط ستاره‌شناسان تبدیل شده و ۶۰۰ هزار برابر نور بیشتری از خورشید تولید می‌کرد.

V۸۳۸ در زمان انفجار یک پژواک نوری در حال گسترش را تولید کرد که غبار کیهانی اطرافش را روشن کرده و زیباترین تصاویر رصد شده توسط تلسکوپ فضایی هابل تا به امروز را بوجود آورد.

در این تصاویر از مجموعه‌ای از تصاویر ثبت شده توسط تلسکوپ هابل در سال ۲۰۰۲ تا ۲۰۰۶ استفاده شده که در آن زمان ستاره V۸۳۸ Monocerotis یک تلالو ستاره‌ای بسیار درخشان را که تا آن روز دانشمندان ندیده بودند، از خود تولید کرده بود.

چنین تلالو ستاره‌یی، بسیار بی‌نظیر بود چرا که ابرنواخترها و نواخترها به طور معمول، ماده‌ای را در فضا منتشر می‌کنند که آنها را از دید پنهان می‌کند.

در حالیکه این تصاویر به نمایش انتشار ماده توسط ستاره V۸۳۸ در فضا می‌پردازند، آنچه در حقیقت در حال نمایش آن است یک پژواک نوری متحرک از تلالو درخشان به سمت بیرون بوده که یک میلیون برابر درخشش خورشید است.

به گفته ناسا، نور این تلالو در زمان پژواک با حلقه‌های متوالی دورتر در مجموعه پیچیده غبار محیطی بین‌ستاره‌ای که اطراف ستاره را گرفته است،‌ منعکس می‌شود.

ساختارهای شبیه گرداب در ستاره در این تصاویر قابل مشاهده هستند و ممکن است با آثار میدانهای مغناطیسی فضای بین ستاره‌ای ایجاد شده باشند.

دانشمندان هنوز نمی‌دانند چه چیز باعث این انفجار شده است. آنها در ابتدا پیش‌بینی کرده بودند که ستاره‌شناسان در حال تماشای یک ابرنواختر یا پالس نوری یک ستاره در حال مرگ هستند.

اما این نظریه‌ها پس از کشف اینکه V۸۳۸ احتمالا یک ستاره جوان بوده،‌ رد شدند.

مقاله‌ای با مشارکت محققان رصدخانه نیروی دریایی آمریکا، دانشگاه آریزونا و سازمان فضایی اروپا نتیجه گرفت: این ویژگیها در ترکیب با درخشش بسیار زیاد و رفتار انفجاری غیرعادی نشان می‌دهند که ستاره V۸۳۸ Monocerotis نوع ناشناخته‌ای از انفجار ستاره‌یی است که هیچ توضیح رضایت‌بخش فیزیکی در مورد آن وجود ندارد.

ستاره V۸۳۸ Monocerotis در فاصله ۲۰ هزار سال نوری در صورت‌فلکی تک‌شاخ قرار داشته و پژواک نوری به تصویر درآمده از قطری حدود شش سال نوری برخوردار است.

مراحل انفجار ستاره‌ای در فاصله ۲۰ هزار سال نوری

منبع:ایسنا

ارسال نخستین کاوشگر به سیاره پروکسیما بی تا سال ۲۰۴۰ ارسال نخستین کاوشگر به سیاره پروکسیما بی تا سال ۲۰۴۰ پروکسیما بی، یک سیاره فرا خورشیدی است که شباهت‌های بسیاری به زمین دارد.

پرتاب بعدی اسپیس‌ ایکس، آغاز عصری جدید پرتاب بعدی اسپیس‌ ایکس، آغاز عصری جدید وزارت دفاع آمریکا برای نخستین بار ازاسپیس‌ایکسبرای یک مأموریت استفاده خواهد کرد. در این مأموریت، اسپیس‌ایکس یک ماهواره‌ی جاسوسی دولتی را برایدفتر ملی شناسایی (NRO) در مدار قرار خواهد داد.

آغاز مأموریت خودکشی فضاپیمای «کاسینی» آغاز مأموریت خودکشی فضاپیمای «کاسینی» ناسا فضاپیمای «کاسینی» را برای انجام آخرین مأموریت آن و سقوط بر روی زحل، به سمت این سیاره پرتاب کرد.

دو کهکشان‌ مارپیچی دوردست دو کهکشان‌ مارپیچی دوردست ناسا تصویری از دو کهکشان مارپیچی در حال چرخش در فاصله ۵۵ میلیون سال نوری از زمین منتشر کرده است.

رویترز: تیم فضایی روسی – آمریکایی به ایستگاه فضایی بین المللی رسید رویترز: تیم فضایی روسی – آمریکایی به ایستگاه فضایی بین المللی رسید دو فضانورد روسی و آمریکایی که امروز با پرتاب موشک سایوز راهی ایستگاه فضایی بین المللی شده بودند، دقایقی پیش به مقصد رسیدند .

اولین فضاپیمای بدون سرنشین چین به فضا پرتاب شد اولین فضاپیمای بدون سرنشین چین به فضا پرتاب شد چین نخستین فضاپیمای بدون سرنشین خود را با استفاده از موشک مارس ۷ به فضا پرتاب کرد .

چین و روسیه دو فضاپیما پرتاب کردند چین و روسیه دو فضاپیما پرتاب کردند منابع خبری از پرتاب موفقیت آمیز دو فضاپیمای مجزا توسط چین و روسیه خبر دادند. فضاپیمای روسیه عازم ایستگاه فضایی بین‌المللی و فضاپیمای چین عازم ایستگاه فضایی این کشور شد.

بیابان ها و مریخ مسکونی می شوند! بیابان ها و مریخ مسکونی می شوند! یکی از موسسان شرکت اپل پیش بینی های جالبی درباره آینده فناوری مطرح کرده است بر اساس این پیش بینی ها زندگی شهری در بیابانها امکانپذیر می شود.

پیشرفت فناوری تهیه اولین عکس از یک سیاه چاله را ممکن کرد پیشرفت فناوری تهیه اولین عکس از یک سیاه چاله را ممکن کرد فضانوردان با استفاده از یک تلسکوپ پیشرفته موسوم به Event Horizon توانسته‌اند عکسی تهیه کنند که به احتمال زیاد مربوط به یک سیاه چاله فضایی است.

حرکت بیش از ۲ میلیون ستاره در کهکشان حرکت بیش از ۲ میلیون ستاره در کهکشان ​آژانس فضایی اروپا فیلمی از حرکت بیش از دو میلیون ستاره در کهکشان منتشر کرده است.

تاخیر در آغاز ماموریت های اولیه مریخ نورد ناسا تاخیر در آغاز ماموریت های اولیه مریخ نورد ناسا به نظر می‌رسد مأموریت‌های فضایی ناسا در پروژه‌ی فتح مریخ با چالش‌های متعددی همراه شده است.

ترامپ به دنبال حفر معدن و استخراج منابع کره ماه ترامپ به دنبال حفر معدن و استخراج منابع کره ماه اگرچه در بودجه پیشنهادی دولت ترامپ برای سال ۲۰۱۸ از سهم وزارت انرژی و برخی نهادهای دیگر کاسته شده، اما بودجه ناسا تنها یک درصد کمتر شده است .