تصاویر خارق‌العاده از زیباترین و بی‌نظیرترین انفجار ستاره‌یی

دگرگونی باشکوه یک ستاره در تصاویر خارق‌العاده یک انفجار ستاره‌یی در فاصله ۲۰ هزار سال نوری به نمایش در آمد.این انیمیشن ، یک انفجار عظیم را از سوی ستاره قرمز رنگ V۸۳۸ Monocerotis در صورت فلکی تک‌شاخ ثبت کرده است. تصاویر خارق‌العاده از زیباترین و بی‌نظیرترین انفجار ستاره‌یی

این ستاره پیش از انفجار به اندازه‌ای بزرگ شد که به یکی از بزرگترین ستاره‌های مشاهده شده توسط ستاره‌شناسان تبدیل شده و ۶۰۰ هزار برابر نور بیشتری از خورشید تولید می‌کرد.

V۸۳۸ در زمان انفجار یک پژواک نوری در حال گسترش را تولید کرد که غبار کیهانی اطرافش را روشن کرده و زیباترین تصاویر رصد شده توسط تلسکوپ فضایی هابل تا به امروز را بوجود آورد.

در این تصاویر از مجموعه‌ای از تصاویر ثبت شده توسط تلسکوپ هابل در سال ۲۰۰۲ تا ۲۰۰۶ استفاده شده که در آن زمان ستاره V۸۳۸ Monocerotis یک تلالو ستاره‌ای بسیار درخشان را که تا آن روز دانشمندان ندیده بودند، از خود تولید کرده بود.

چنین تلالو ستاره‌یی، بسیار بی‌نظیر بود چرا که ابرنواخترها و نواخترها به طور معمول، ماده‌ای را در فضا منتشر می‌کنند که آنها را از دید پنهان می‌کند.

در حالیکه این تصاویر به نمایش انتشار ماده توسط ستاره V۸۳۸ در فضا می‌پردازند، آنچه در حقیقت در حال نمایش آن است یک پژواک نوری متحرک از تلالو درخشان به سمت بیرون بوده که یک میلیون برابر درخشش خورشید است.

به گفته ناسا، نور این تلالو در زمان پژواک با حلقه‌های متوالی دورتر در مجموعه پیچیده غبار محیطی بین‌ستاره‌ای که اطراف ستاره را گرفته است،‌ منعکس می‌شود.

ساختارهای شبیه گرداب در ستاره در این تصاویر قابل مشاهده هستند و ممکن است با آثار میدانهای مغناطیسی فضای بین ستاره‌ای ایجاد شده باشند.

دانشمندان هنوز نمی‌دانند چه چیز باعث این انفجار شده است. آنها در ابتدا پیش‌بینی کرده بودند که ستاره‌شناسان در حال تماشای یک ابرنواختر یا پالس نوری یک ستاره در حال مرگ هستند.

اما این نظریه‌ها پس از کشف اینکه V۸۳۸ احتمالا یک ستاره جوان بوده،‌ رد شدند.

مقاله‌ای با مشارکت محققان رصدخانه نیروی دریایی آمریکا، دانشگاه آریزونا و سازمان فضایی اروپا نتیجه گرفت: این ویژگیها در ترکیب با درخشش بسیار زیاد و رفتار انفجاری غیرعادی نشان می‌دهند که ستاره V۸۳۸ Monocerotis نوع ناشناخته‌ای از انفجار ستاره‌یی است که هیچ توضیح رضایت‌بخش فیزیکی در مورد آن وجود ندارد.

ستاره V۸۳۸ Monocerotis در فاصله ۲۰ هزار سال نوری در صورت‌فلکی تک‌شاخ قرار داشته و پژواک نوری به تصویر درآمده از قطری حدود شش سال نوری برخوردار است.

مراحل انفجار ستاره‌ای در فاصله ۲۰ هزار سال نوری

منبع:ایسنا

سرنوشت ما و جهان هستی در پایان دنیا چه خواهد بود؟ سرنوشت ما و جهان هستی در پایان دنیا چه خواهد بود؟ پایان دنیا همواره یکی از چالش‌برانگیزترین موضوعات مورد بحث در فیزیک بوده وبه‌تازگی ارتباطی میان این موضوع و سیاه‌چاله‌ها کشف شده است.

شناسایی قمر سومین سیاره کوتوله منظومه شمسی شناسایی قمر سومین سیاره کوتوله منظومه شمسی دانشمندان با استفاده از آرشیوه تصاویر تلسکوپ فضایی هابل موفق به شناسایی قمر سومین سیاره کوتوله منظومه شمسی شدند.

اولین ماهواره تمام الکتریکی اروپا به فضا رفت اولین ماهواره تمام الکتریکی اروپا به فضا رفت آژانس فضایی اروپا اولین ماهواره تمام برقی خود را از پایگاه فضایی آریان به فضا پرتاب کرد.

تصاویری از مریخ نورد جدید ناسا را ببینید تصاویری از مریخ نورد جدید ناسا را ببینید ناسا از اواخر سال ۲۰۱۶ مشغول ساخت مریخ نوردی است که شباهت زیادی به اتومبیل «بت موبیل» دارد. این مریخ نورد با انرژی خورشیدی کار می کند. همچنین دارای یک آزمایشگاه مخصوص خود است.

برخورد ۲ کهکشان به روایت ناسا! +تصاویر برخورد ۲ کهکشان به روایت ناسا! +تصاویر ناسا اطلاعات جالبی از روند برخورد دو کهکشان منتشر کرده است.

اولین ماهواره تمام الکتریکی اروپا به فضا می‌رود اولین ماهواره تمام الکتریکی اروپا به فضا می‌رود آژانس فضایی اروپا قصد دارد اولین موشک تمام برقی خود را از پایگاه فضایی آریان به فضا پرتاب کند.

برنامه بلند پروازانه فضایی؛چین شهاب سنگ شکار می کند برنامه بلند پروازانه فضایی؛چین شهاب سنگ شکار می کند چین قصد دارد در فضا شهاب سنگ شکار کند و به مدار ماه بفرستد. این کشور در مرحله بعد قصد دارد مواد معدنی شهاب سنگ ها را نیز استخراج کند.

ناسا تصاویری از سحابی ناسا تصاویری از سحابی "خرچنگ" منتشر کرد ناسا با تلفیق داده‌های دریافت شده از پنج تلسکوپ مختلف، جدیدترین تصاویر را از سحابی "خرچنگ" منتشر کرد.

فرود فضاپیمای محرمانه نیروی هوایی آمریکا پس از ۷۲۰ روز فرود فضاپیمای محرمانه نیروی هوایی آمریکا پس از ۷۲۰ روز نیروی هوایی آمریکا اعلام کرد، فضاپیمای بدون سرنشین X- ۳۷B روز یکشنبه در پایگاه فضایی کندی ناسا در فلوریدا در پی تکمیل ماموریت محرمانه‌ای در مدار زمین که حدود دو سال به طول انجامید، فرود آمده است.