منظومه ماهواره های آسیایی در مدار لئو قرار می گیرد

معاون آموزشی سازمان همکاری های فضایی آسیا و اقیانوسیه ˈاپسکوˈ ازپروژه ساخت منظومه ماهواره ها از سوی دانشگاه های عضو این سازمان خبر داد و گفت:در این پروژه هفت ماهواره سنجش از دور به صورت شبکه در مدار لئو قرار می گیرند. منظومه ماهواره های آسیایی در مدار لئو قرار می گیرد

احمد طالب زاده روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار علمی ایرنا با بیان اینکه این پروژه تا سه سال آینده به پایان می رسد،افزود: قرار است دانشگاه های کشورهای عضو اپسکو این هفت ماهواره را به صورت جداگانه طراحی و تولید کنند.

مدار لئو یا مدار پایین دستی به مداری با ارتفاع کمتر از چهار هزارو ۵۰۰ متر اطلاق می شود.

معاون آموزشی سازمان همکاری های فضایی آسیا و اقیانوسیه گفت:قرار است تا مراکز آموزشی هرکدام از کشورهای جمهوری اسلامی ایران، پاکستان، اندونزی و تایلند یک ماهواره و دانشگاه ها و مراکز آموزشی چین سه ماهواره از هفت ماهواره این منظومه را بسازند.

طالب زاده در خصوص ویژگی های تعریف شده برای ماهواره ایرانی گفت:ماهواره ساخت ایران ۵۰ تا ۶۰ کیلوگرم وزن دارد و تصویر برداری از سطح کره زمین را به عهده دارد. این تصویر برداری به منظور شناسایی بلایای طبیعی مانند سیل، زلزله و خشکسالی انجام می شود.

معاون آموزشی سازمان همکاری های فضایی آسیا و اقیانوسیه تاکید کرد: قرار است تمامی مراحل طراحی، پرتاب و آزمایش این پروژه با هماهنگی و همکاری کشورهای عضو اپسکو انجام گیرد.

وی درباره ویژگی این پروژه گفت:با انجام چنین پروژه ای نیاز کشورهای عضو در زمینه سنجش بلایای طبیعی مانند سیل و زلزله و دیگر موارد با صرف کمترین هزینه مرتفع می شود.

طالب زاده در باره دانشگاه ایرانی شرکت کننده در این پروژه گفت: رابط ایران در سازمان اپسکو سازمان فضایی است، از این رو انتخاب دانشگاه شرکت کننده در این طرح به عهده این سازمان است.

وی افزود: برخی از کشورهای عضو این پروژه نیز در حال انتخاب دانشگاه سازنده ماهواره هستند.

***ایران عضو کلیدی سازمان اپسکو

معاون آموزشی سازمان همکاری های فضایی آسیا و اقیانوسیه تاریخچه تشکیل این سازمان را سال ۲۰۰۸ عنوان کرد و گفت: ایران عضو تاثیرگذار و کلیدی در سازمان اپسکو محسوب می شود.

سازمان همکاری های فضایی آسیا و اقیانوسیه با ۱۱ عضو فعالیت های خود را دنبال می کند و مقر این سازمان در چین است.

طالب زاده خاطرنشان کرد: فلسفه تشکیل سازمان اپسکو انجام پروژه های فضایی به صورت مشترک و تبادل اطلاعات بین کارشناسان کشورهاست.

***تعریف ۱۲ پروژه در سازمان اپسکو

طالب زاده از تعریف ۱۲ پروژه در سازمان همکاری های فضایی آسیا و اقیانوسیه خبر داد و گفت: انجام پروژه های مشترک به صورت موفق در سازمان همکاری های فضایی کشورهای اروپایی (ESA) تجربه شده است.

وی علت انجام فعالیت های فضایی مشترک را هزینه بر بودن این پروژه ها عنوان کرد و گفت: پروژه های فضایی تعریف شده در سازمان همکاریهای فضایی آسیا و اقیانوسیه (اپسکو) براساس نیاز کشورهای عضو و با توجه به قابلیت های مالی و فنی آن ها انجام می گیرد.

وی درباره ویژگی های اجرای این پروژه گفت:هرکشور یک استاندارد و روش انجام کار خاص خود را دارد که با انجام پروژه های مشترک این روش ها به محققان دیگر کشورها منتقل می شود.

منبع:ایرنا