منظومه ماهواره های آسیایی در مدار لئو قرار می گیرد

معاون آموزشی سازمان همکاری های فضایی آسیا و اقیانوسیه ˈاپسکوˈ ازپروژه ساخت منظومه ماهواره ها از سوی دانشگاه های عضو این سازمان خبر داد و گفت:در این پروژه هفت ماهواره سنجش از دور به صورت شبکه در مدار لئو قرار می گیرند. منظومه ماهواره های آسیایی در مدار لئو قرار می گیرد

احمد طالب زاده روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار علمی ایرنا با بیان اینکه این پروژه تا سه سال آینده به پایان می رسد،افزود: قرار است دانشگاه های کشورهای عضو اپسکو این هفت ماهواره را به صورت جداگانه طراحی و تولید کنند.

مدار لئو یا مدار پایین دستی به مداری با ارتفاع کمتر از چهار هزارو ۵۰۰ متر اطلاق می شود.

معاون آموزشی سازمان همکاری های فضایی آسیا و اقیانوسیه گفت:قرار است تا مراکز آموزشی هرکدام از کشورهای جمهوری اسلامی ایران، پاکستان، اندونزی و تایلند یک ماهواره و دانشگاه ها و مراکز آموزشی چین سه ماهواره از هفت ماهواره این منظومه را بسازند.

طالب زاده در خصوص ویژگی های تعریف شده برای ماهواره ایرانی گفت:ماهواره ساخت ایران ۵۰ تا ۶۰ کیلوگرم وزن دارد و تصویر برداری از سطح کره زمین را به عهده دارد. این تصویر برداری به منظور شناسایی بلایای طبیعی مانند سیل، زلزله و خشکسالی انجام می شود.

معاون آموزشی سازمان همکاری های فضایی آسیا و اقیانوسیه تاکید کرد: قرار است تمامی مراحل طراحی، پرتاب و آزمایش این پروژه با هماهنگی و همکاری کشورهای عضو اپسکو انجام گیرد.

وی درباره ویژگی این پروژه گفت:با انجام چنین پروژه ای نیاز کشورهای عضو در زمینه سنجش بلایای طبیعی مانند سیل و زلزله و دیگر موارد با صرف کمترین هزینه مرتفع می شود.

طالب زاده در باره دانشگاه ایرانی شرکت کننده در این پروژه گفت: رابط ایران در سازمان اپسکو سازمان فضایی است، از این رو انتخاب دانشگاه شرکت کننده در این طرح به عهده این سازمان است.

وی افزود: برخی از کشورهای عضو این پروژه نیز در حال انتخاب دانشگاه سازنده ماهواره هستند.

***ایران عضو کلیدی سازمان اپسکو

معاون آموزشی سازمان همکاری های فضایی آسیا و اقیانوسیه تاریخچه تشکیل این سازمان را سال ۲۰۰۸ عنوان کرد و گفت: ایران عضو تاثیرگذار و کلیدی در سازمان اپسکو محسوب می شود.

سازمان همکاری های فضایی آسیا و اقیانوسیه با ۱۱ عضو فعالیت های خود را دنبال می کند و مقر این سازمان در چین است.

طالب زاده خاطرنشان کرد: فلسفه تشکیل سازمان اپسکو انجام پروژه های فضایی به صورت مشترک و تبادل اطلاعات بین کارشناسان کشورهاست.

***تعریف ۱۲ پروژه در سازمان اپسکو

طالب زاده از تعریف ۱۲ پروژه در سازمان همکاری های فضایی آسیا و اقیانوسیه خبر داد و گفت: انجام پروژه های مشترک به صورت موفق در سازمان همکاری های فضایی کشورهای اروپایی (ESA) تجربه شده است.

وی علت انجام فعالیت های فضایی مشترک را هزینه بر بودن این پروژه ها عنوان کرد و گفت: پروژه های فضایی تعریف شده در سازمان همکاریهای فضایی آسیا و اقیانوسیه (اپسکو) براساس نیاز کشورهای عضو و با توجه به قابلیت های مالی و فنی آن ها انجام می گیرد.

وی درباره ویژگی های اجرای این پروژه گفت:هرکشور یک استاندارد و روش انجام کار خاص خود را دارد که با انجام پروژه های مشترک این روش ها به محققان دیگر کشورها منتقل می شود.

منبع:ایرنا

ارسال نخستین کاوشگر به سیاره پروکسیما بی تا سال ۲۰۴۰ ارسال نخستین کاوشگر به سیاره پروکسیما بی تا سال ۲۰۴۰ پروکسیما بی، یک سیاره فرا خورشیدی است که شباهت‌های بسیاری به زمین دارد.

پرتاب بعدی اسپیس‌ ایکس، آغاز عصری جدید پرتاب بعدی اسپیس‌ ایکس، آغاز عصری جدید وزارت دفاع آمریکا برای نخستین بار ازاسپیس‌ایکسبرای یک مأموریت استفاده خواهد کرد. در این مأموریت، اسپیس‌ایکس یک ماهواره‌ی جاسوسی دولتی را برایدفتر ملی شناسایی (NRO) در مدار قرار خواهد داد.

آغاز مأموریت خودکشی فضاپیمای «کاسینی» آغاز مأموریت خودکشی فضاپیمای «کاسینی» ناسا فضاپیمای «کاسینی» را برای انجام آخرین مأموریت آن و سقوط بر روی زحل، به سمت این سیاره پرتاب کرد.

دو کهکشان‌ مارپیچی دوردست دو کهکشان‌ مارپیچی دوردست ناسا تصویری از دو کهکشان مارپیچی در حال چرخش در فاصله ۵۵ میلیون سال نوری از زمین منتشر کرده است.

رویترز: تیم فضایی روسی – آمریکایی به ایستگاه فضایی بین المللی رسید رویترز: تیم فضایی روسی – آمریکایی به ایستگاه فضایی بین المللی رسید دو فضانورد روسی و آمریکایی که امروز با پرتاب موشک سایوز راهی ایستگاه فضایی بین المللی شده بودند، دقایقی پیش به مقصد رسیدند .

اولین فضاپیمای بدون سرنشین چین به فضا پرتاب شد اولین فضاپیمای بدون سرنشین چین به فضا پرتاب شد چین نخستین فضاپیمای بدون سرنشین خود را با استفاده از موشک مارس ۷ به فضا پرتاب کرد .

چین و روسیه دو فضاپیما پرتاب کردند چین و روسیه دو فضاپیما پرتاب کردند منابع خبری از پرتاب موفقیت آمیز دو فضاپیمای مجزا توسط چین و روسیه خبر دادند. فضاپیمای روسیه عازم ایستگاه فضایی بین‌المللی و فضاپیمای چین عازم ایستگاه فضایی این کشور شد.

بیابان ها و مریخ مسکونی می شوند! بیابان ها و مریخ مسکونی می شوند! یکی از موسسان شرکت اپل پیش بینی های جالبی درباره آینده فناوری مطرح کرده است بر اساس این پیش بینی ها زندگی شهری در بیابانها امکانپذیر می شود.

پیشرفت فناوری تهیه اولین عکس از یک سیاه چاله را ممکن کرد پیشرفت فناوری تهیه اولین عکس از یک سیاه چاله را ممکن کرد فضانوردان با استفاده از یک تلسکوپ پیشرفته موسوم به Event Horizon توانسته‌اند عکسی تهیه کنند که به احتمال زیاد مربوط به یک سیاه چاله فضایی است.

حرکت بیش از ۲ میلیون ستاره در کهکشان حرکت بیش از ۲ میلیون ستاره در کهکشان ​آژانس فضایی اروپا فیلمی از حرکت بیش از دو میلیون ستاره در کهکشان منتشر کرده است.

تاخیر در آغاز ماموریت های اولیه مریخ نورد ناسا تاخیر در آغاز ماموریت های اولیه مریخ نورد ناسا به نظر می‌رسد مأموریت‌های فضایی ناسا در پروژه‌ی فتح مریخ با چالش‌های متعددی همراه شده است.

ترامپ به دنبال حفر معدن و استخراج منابع کره ماه ترامپ به دنبال حفر معدن و استخراج منابع کره ماه اگرچه در بودجه پیشنهادی دولت ترامپ برای سال ۲۰۱۸ از سهم وزارت انرژی و برخی نهادهای دیگر کاسته شده، اما بودجه ناسا تنها یک درصد کمتر شده است .