ضرورت تجهیز ماهواره ها به سنجش گرهای اقیانوس شناسی

رییس پژوهشگاه ملی اقیانوس شناسی و علوم جوی گفت:با توجه به پیشرفت علم اقیانوس شناسی در کشور، تجهیز ماهواره ها به سنجش گرهای اقیانوس شناسی یک ضرورت است. ضرورت تجهیز ماهواره ها به سنجش گرهای اقیانوس شناسی

وحید چگینی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار علمی ایرنا اظهار کرد: اگر بخواهیم در زمینه اقیانوس شناسی به طور گسترده فعالیت کنیم نیاز به ابزارهای پیشرفته و به روز داریم که یکی از آنها استفاده از ماهواره است.

وی افزود:با نصب سنجش گرهای اقیانوس شناسی بر روی ماهواره ها می توان مناطق اقیانوسی، دریایی، ساحلی، پراکنش آبسنگ های مرجانی، پارامترهای دمای سطحی آب، کلروفیل a ، جریان های دریایی و برخی امواج بلند را شناسایی و بررسی کرد.

وی ادامه داد:برخی ماهواره ها مانند ماهواره مادیس به سنجش گر اقیانوس شناسی مجهز است و پارامترهای اقیانوسی را شناسایی می کند.

چگینی گفت:در دیداری که با مسئولان ارشد سازمان فضایی کشور داشتم این موضوع که سنجش گرهای اقیانوسی بر روی ماهواره های کشور نصب شود مطرح و مورد استقبال قرار گرفت.

وی افزود: قرار شد شرایطی فراهم شود تا مسوولان سازمان فضایی کشور و پژوهشگاه ملی اقیانوس شناسی و علوم جوی جلسات مشترک بیشتری داشته باشند تا موضوع به طور کامل و از ابعاد مختلف مورد بررسی قرار گیرد.

چگینی گفت:همچنین پژوهشگاه ملی اقیانوس شناسی و علوم جوی آمادگی دارد تا در طراحی سنجش گرها برای به کارگیری در ماهواره ها با سازمان فضایی همکاری کند.

وی اظهار کرد:مسوولان سازمان فضایی پیشنهاد را پذیرفتند و قرار شد این موضوع را در جلسات دیگر مطرح کنند و هم اینکه از پژوهشگاه ملی اقیانوس شناسی بازدید داشته باشند.

چگینی گفت: ایران در زمینه علم ماهواره و فضا پیشرفت های خوبی کرده است بنابراین با کمی همکاری می توان از این فناوری به نفع تحقیقات اقیانوسی در کشور استفاده کرد و از آنجا که پژوهشگاه ملی اقیانوس شناسی و علوم جوی وارد مقوله علوم جوی شده می توانیم با سازمان فضایی کشور همکاری های خوبی داشته باشیم.

منبع:ایرنا