ایران برای ساخت ماهواره از کشورهای آسیایی بهره می‌گیرد

معاون سازمان همکاریهای فضایی آسیا – اقیانوسیه، توسعه پایدار فناوری فضایی را نیازمند همکاری و سرمایه گذاری مشترک کشورها عنوان کرد و گفت: در این زمینه ایران از تجربیات کشورهای آسیایی برای ساخت ماهواره و دستیابی به تکنولوژی های فضایی بهره می برد. ایران برای ساخت ماهواره از کشورهای آسیایی بهره می‌گیرد

احمد طالب زاده در گفتگو با خبرنگار مهر، با اشاره به حضور تاثیرگذار ایران در سازمان همکاریهای فضایی آسیا- اقیانوسیه (اپسکو) اظهار داشت: انتقال تجربیات کشورهای عضو اپسکو برای توسعه پایدار فناوری فضایی و تعریف فعالیتهای مشترک از جمله برنامه های مدنظر این سازمان است.

وی با بیان اینکه اپسکو سازمانی بین دولتی است که به بحث گسترده فضا به عنوان یک مبحث جمعی میان کشورها اعتقاد دارد گفت: فناوری فضایی به دلیل گستردگی، در توان یک کشور به تنهایی نیست و به لحاظ دقت تکنولوژی و میزان سرمایه گذاری، مطلوب تر آن است که کشورها با سرمایه گذاری مشترک دور هم جمع شوند و پروژه های مشترک تعریف کنند.

طالب زاده با اشاره به اینکه در فضا مالکیت وجود ندارد و کشورها باید برای دستیابی به فناوریهای حوزه فضا و با تاکید بر منافع ملی دور هم جمع شوند، افزود: اپسکو تاسیس شده تا کشورها از ظرفیت و تجارب همدیگر استفاده کرده و با سرمایه گذاری مشترک، پروژه های اساسی انجام دهند.

رئیس اسبق سازمان فضایی، ایران را یکی از پایه گذاران و فعالان اپسکو دانست و گفت: مرکز سازمان اپسکو در چین است و چین یکی از قدرتهای فضایی دنیا است؛ در همین حال علاوه بر ایران، کشورهایی مانند ترکیه و تایلند که در فناوری فضایی حرفهایی برای گفتن دارند در این سازمان عضویت دارند.

وی با اشاره به تفاوت سطح استفاده از فناوریهای فضایی و برخورداری از تکنولوژِی فضایی در میان کشورهای عضو سازمان همکاریهای فضایی آسیا اقیانوسیه خاطرنشان کرد: ایران از تجربیات این کشورها برای ساخت ماهواره و دستیابی به تکنولوژیهای فضایی بهره خواهد برد.

طالب زاده با بیان اینکه ۴ سال از زمان تشکیل اپسکو می گذرد افزود: در این سالها، سمینارها و دوره های آموزشی بسیاری با هدف انتقال تجربه و دانش فنی و انتقال کار در متدها و رده بندی های مختلف برای کشورهای عضو این سازمان برگزار شده است.

وی با بیان اینکه انتقال روش های مختلف ساخت ماهواره و افزایش سطح آگاهی کشورها از جمله برنامه های در دست اقدام اپسکو است گفت: ایران در راستای بومی سازی دانش فضایی سایر کشورها و توسعه این فناوری برنامه های بسیاری در دست تهیه دارد.

معاون سازمان همکاریهای فضایی آسیا – اقیانوسیه بکارگیری توانایی مالی و تکنولوژی هر کشور را از دیگر اهداف اپسکو برشمرد و افزود: با استفاده از تکنولوژی فضا شاهد رفع نیاز کشورها و توسعه پایدار آنها خواهیم بود. در این راستا ایران به عنوان صاحبنظر و بازیگر مهم در منطقه آسیا، به دنبال تبیین و معرفی جایگاهش است چرا که ایران با توانی که در اختیار دارد می تواند در حوزه فناوری فضایی تعیین کننده باشد و ایفای نقش کند.

منبع:مهر نیوز

ارسال نخستین کاوشگر به سیاره پروکسیما بی تا سال ۲۰۴۰ ارسال نخستین کاوشگر به سیاره پروکسیما بی تا سال ۲۰۴۰ پروکسیما بی، یک سیاره فرا خورشیدی است که شباهت‌های بسیاری به زمین دارد.

پرتاب بعدی اسپیس‌ ایکس، آغاز عصری جدید پرتاب بعدی اسپیس‌ ایکس، آغاز عصری جدید وزارت دفاع آمریکا برای نخستین بار ازاسپیس‌ایکسبرای یک مأموریت استفاده خواهد کرد. در این مأموریت، اسپیس‌ایکس یک ماهواره‌ی جاسوسی دولتی را برایدفتر ملی شناسایی (NRO) در مدار قرار خواهد داد.

آغاز مأموریت خودکشی فضاپیمای «کاسینی» آغاز مأموریت خودکشی فضاپیمای «کاسینی» ناسا فضاپیمای «کاسینی» را برای انجام آخرین مأموریت آن و سقوط بر روی زحل، به سمت این سیاره پرتاب کرد.

دو کهکشان‌ مارپیچی دوردست دو کهکشان‌ مارپیچی دوردست ناسا تصویری از دو کهکشان مارپیچی در حال چرخش در فاصله ۵۵ میلیون سال نوری از زمین منتشر کرده است.

رویترز: تیم فضایی روسی – آمریکایی به ایستگاه فضایی بین المللی رسید رویترز: تیم فضایی روسی – آمریکایی به ایستگاه فضایی بین المللی رسید دو فضانورد روسی و آمریکایی که امروز با پرتاب موشک سایوز راهی ایستگاه فضایی بین المللی شده بودند، دقایقی پیش به مقصد رسیدند .

اولین فضاپیمای بدون سرنشین چین به فضا پرتاب شد اولین فضاپیمای بدون سرنشین چین به فضا پرتاب شد چین نخستین فضاپیمای بدون سرنشین خود را با استفاده از موشک مارس ۷ به فضا پرتاب کرد .

چین و روسیه دو فضاپیما پرتاب کردند چین و روسیه دو فضاپیما پرتاب کردند منابع خبری از پرتاب موفقیت آمیز دو فضاپیمای مجزا توسط چین و روسیه خبر دادند. فضاپیمای روسیه عازم ایستگاه فضایی بین‌المللی و فضاپیمای چین عازم ایستگاه فضایی این کشور شد.

بیابان ها و مریخ مسکونی می شوند! بیابان ها و مریخ مسکونی می شوند! یکی از موسسان شرکت اپل پیش بینی های جالبی درباره آینده فناوری مطرح کرده است بر اساس این پیش بینی ها زندگی شهری در بیابانها امکانپذیر می شود.

پیشرفت فناوری تهیه اولین عکس از یک سیاه چاله را ممکن کرد پیشرفت فناوری تهیه اولین عکس از یک سیاه چاله را ممکن کرد فضانوردان با استفاده از یک تلسکوپ پیشرفته موسوم به Event Horizon توانسته‌اند عکسی تهیه کنند که به احتمال زیاد مربوط به یک سیاه چاله فضایی است.

حرکت بیش از ۲ میلیون ستاره در کهکشان حرکت بیش از ۲ میلیون ستاره در کهکشان ​آژانس فضایی اروپا فیلمی از حرکت بیش از دو میلیون ستاره در کهکشان منتشر کرده است.

تاخیر در آغاز ماموریت های اولیه مریخ نورد ناسا تاخیر در آغاز ماموریت های اولیه مریخ نورد ناسا به نظر می‌رسد مأموریت‌های فضایی ناسا در پروژه‌ی فتح مریخ با چالش‌های متعددی همراه شده است.

ترامپ به دنبال حفر معدن و استخراج منابع کره ماه ترامپ به دنبال حفر معدن و استخراج منابع کره ماه اگرچه در بودجه پیشنهادی دولت ترامپ برای سال ۲۰۱۸ از سهم وزارت انرژی و برخی نهادهای دیگر کاسته شده، اما بودجه ناسا تنها یک درصد کمتر شده است .