ارسال ویدیو از فضا با لیزر

ناسا به تازگی با موفقیت ویدیویی با تفکیک‌پذیری بالا را از ایستگاه فضایی بین‌المللی به زمین ارسال کرده است. ارسال ویدیو از فضا با لیزر

این آژانس در این فرآیند از نوعی ابزار ارتباطات لیزری استفاده کرده که می‌تواند شیوه برقراری ارتباطات در ماموریت‌های اعماق فضا در آینده را دستخوش انقلاب کند.

انتقال ویدیوی ۱۷۵ مگابیتی به نام «سلام دنیا»، فقط ۳.۵ ثانیه طول کشید و این میزان با انتقال داده با سرعت۵۰ مگابیت در ثانیه برابری می‌کند. چنین امری با استفاده از شیوه‌های سنتی بیش از ۱۰ دقیقه به طول می‌انجامد.

بنا بر اعلام ناسا، نمایش فناوری موسوم به OPALS بر انرژی لیزر برای رسیدن به نرخ داده بین ۱۰ و هزار برابر بالاتر از ارتباطات کنونی فضایی متمرکز شد. این ارتباطات به امواج رادیویی متکی هستند.

چون ایستگاه فضایی بین‌المللی در هر ساعت ۱۷ هزار و ۵۰۰ مایل حول زمین می‌چرخد، انتقال داده‌ها از آژانس به زمین مستلزم هدفگیری بی‌نهایت دقیقی است. برای دستیابی به چنین هدف‌گیری، OPAL روی یک چراغ لیزری قفل شد که توسط «آزمایشگاه تلسکوپ ارتباطات نوری» در «رصدخانه تیبل ماونتن» در کالیفرنیا ساطع شد.

منبع:ایسنا