موشک جدید صوتی ناسا به فضا پرتاب شد

در آزمایشی برای کاوش اجزای سازنده ماده در ابرهای غباری فضای بین‌ستاره‌ای، ناسا اخیرا یک موشک صوتی را با ارتفاع بالایی به فضا پرتاب کرد. موشک جدید صوتی ناسا به فضا پرتاب شد

این موشک حاوی محموله «طیف‌نگار ستاره‌ای با تفکیک‌پذیری بالای Echelle کلرادو» (CHESS) بود.

این سامانه دانشمندان را قادر می‌سازد جامع‌ترین مطالعه ابزاری از نوع خود را انجام دهند، تحقیقی که دیدگاه‌های جدیدی را درباره شکل‌گیری ستاره‌ای نوید می‌دهد.

محموله ابزاری CHESS با استفاده از موشک صوتی زیرمداری «بلک برانت IX» از طیف «موشک شن‌های سفید» در نیومکزیکو ارسال شد. این محموله به همراه طیف‌نگار آنبورد خود توسط دانشگاه کلرادو طراحی شده و در بالای جو زمین، نور فرابنفش از یک ستاره شفاف را بررسی می‌کند.

با تفسیر داده‌های شکارشده توسط این ابزار، محققان می‌توانند اتم‌ها و مولکول‌های ابرهای غباری را شکار کنند که نور در مسیر خود به سمت زمین از میان آن‌ها عبور کرده است. این اتم‌ها مواد خام و اجزای سازنده برای تولید ستارگان و سیارات هستند.

با آگاهی از نوع فرکانس‌های جذب‌شده توسط مولکول‌های خاص، دانشمندان امیدوارند بتوانند فرکانس‌های گم‌شده از نور فرابنفش جمع‌آوری‌شده را برای درک انواع ذره‌هایی که با آن مواجهند، تعیین کنند. چون کربن، اکسیژن و هیدروژن اجزای اساسی ستارگان و سیارات (در مقادیر به اندازه کافی) هستند، محققان امیدوارند فراوانی و توزیع چنین مولکول‌هایی را در درون ابرهای غباری مطالعه‌شده، اندازه‌گیری کنند.

با توانایی طیف‌نگار برای ارائه اندازه‌های جامع و دقیق از سرعت حرکت مولکول‌های شناسایی‌شده و میزان آشفتگی گاز، دانشمندان همچنین امیدوارند بتوانند ابر غباری را مشخص کرده و نشان دهند که آیا نامزدی احتمالی برای شکل‌گیری آتی ستاره‌ای است. شناسایی چنین مولفه‌هایی به عنوان کربن، اکسیژن، هیدروژن یا حتی مولکول‌های منوکسیدکربن به محققان امکان تعیین قدمت ابر را می‌دهد و به مطالعات بیشتر در مورد چگونگی شکل‌گیری ستاره‌ها از این ابرها کمک خواهد کرد.

منبع:ایسنا

انتشار اولین عکس‌های کاسینی از قلب حلقه‌های زحل انتشار اولین عکس‌های کاسینی از قلب حلقه‌های زحل کاوشگر کاسینی اولین بخش از داده‌های گردآوری شده طی اولین شیرجه‌اش در میان اتمسفر سیاره زحل را به زمین ارسال کرد.

قرار گرفتن شش فضانورد در مدار مریخ تا سال ۲۰۲۸ قرار گرفتن شش فضانورد در مدار مریخ تا سال ۲۰۲۸ اقدام ویژه ناسا برای سکونت در بیرون از کره خاکی اعلام شد.

تاریخچه اکتشافات مهم نجوم تاریخچه اکتشافات مهم نجوم نجوم مطالعه مواد و مقدمه‌ای است درباره فرآیند بوجود آمدن آنچه در آنسوی جو زمین بوده و آسمان و کهکشان‌ها را شامل می‌شود.

ارسال نخستین کاوشگر به سیاره پروکسیما بی تا سال ۲۰۴۰ ارسال نخستین کاوشگر به سیاره پروکسیما بی تا سال ۲۰۴۰ پروکسیما بی، یک سیاره فرا خورشیدی است که شباهت‌های بسیاری به زمین دارد.

اولین فضاپیمای باری چین در آزمایشگاه فضایی این کشور پهلو گرفت اولین فضاپیمای باری چین در آزمایشگاه فضایی این کشور پهلو گرفت مرکز کنترل هوافضای پکن اعلام کرد: اولین فضاپیمای باری چین موفق شد در اولین آزمایشگاه فضایی در حال چرخش این کشور پهلو بگیرد.

پرتاب بعدی اسپیس‌ ایکس، آغاز عصری جدید پرتاب بعدی اسپیس‌ ایکس، آغاز عصری جدید وزارت دفاع آمریکا برای نخستین بار ازاسپیس‌ایکسبرای یک مأموریت استفاده خواهد کرد. در این مأموریت، اسپیس‌ایکس یک ماهواره‌ی جاسوسی دولتی را برایدفتر ملی شناسایی (NRO) در مدار قرار خواهد داد.

آغاز مأموریت خودکشی فضاپیمای «کاسینی» آغاز مأموریت خودکشی فضاپیمای «کاسینی» ناسا فضاپیمای «کاسینی» را برای انجام آخرین مأموریت آن و سقوط بر روی زحل، به سمت این سیاره پرتاب کرد.

دو کهکشان‌ مارپیچی دوردست دو کهکشان‌ مارپیچی دوردست ناسا تصویری از دو کهکشان مارپیچی در حال چرخش در فاصله ۵۵ میلیون سال نوری از زمین منتشر کرده است.

رویترز: تیم فضایی روسی – آمریکایی به ایستگاه فضایی بین المللی رسید رویترز: تیم فضایی روسی – آمریکایی به ایستگاه فضایی بین المللی رسید دو فضانورد روسی و آمریکایی که امروز با پرتاب موشک سایوز راهی ایستگاه فضایی بین المللی شده بودند، دقایقی پیش به مقصد رسیدند .

اولین فضاپیمای بدون سرنشین چین به فضا پرتاب شد اولین فضاپیمای بدون سرنشین چین به فضا پرتاب شد چین نخستین فضاپیمای بدون سرنشین خود را با استفاده از موشک مارس ۷ به فضا پرتاب کرد .

چین و روسیه دو فضاپیما پرتاب کردند چین و روسیه دو فضاپیما پرتاب کردند منابع خبری از پرتاب موفقیت آمیز دو فضاپیمای مجزا توسط چین و روسیه خبر دادند. فضاپیمای روسیه عازم ایستگاه فضایی بین‌المللی و فضاپیمای چین عازم ایستگاه فضایی این کشور شد.

بیابان ها و مریخ مسکونی می شوند! بیابان ها و مریخ مسکونی می شوند! یکی از موسسان شرکت اپل پیش بینی های جالبی درباره آینده فناوری مطرح کرده است بر اساس این پیش بینی ها زندگی شهری در بیابانها امکانپذیر می شود.