آغاز ساخت مریخ‌نورد جدید ناسا

کار ساخت سومین مریخ‌نورد ناسا با هدف بررسی پوسته، گوشته و هسته سیاره‌سرخ به زودی آغاز خواهد شد. آغاز ساخت مریخ‌نورد جدید ناسا

مأموریت اصلی کاوشگر سه پا InSight تعیین جامد یا مایع بودن هسته مریخ و علت فقدان صفحات تکتونیکی بر روی پوسته این سیاره عنوان شده است.

این کاوشگر ۴۲۵ میلیون دلاری علاوه بر بهره‌مندی از بازوهای رباتیک و دو ابزار جدید شامل «آزمایش لرزه‌ای برای ساختار داخلی» و «جریان حرارت و خواص فیزیکی»، مجهز به لرزه‌سنج و میله حفاری است که امکان نفوذ به عمق ۲.۷ تا ۴.۵ متری و بررسی ساختار داخلی پوسته، گوشته و هسته مریخ را فراهم می‌کند.

در طول ۷۲۰ روز مأموریت در سیاره سرخ، مریخ‌نورد InSight برای نخستین‌بار اطلاعات جدیدی از ساختار داخلی این سیاره تهیه و در اختیار محققان قرار خواهد داد.

تیم علمی بین‌المللی شامل محققانی از کشورهای اتریش، بلژیک، کانادا، فرانسه، آلمان، ژاپن، لهستان، اسپانیا، سوئیس و انگلیس با محققان آزمایشگاه پیشرانش جت (JPL) ناسا در این پروژه همکاری می‌کنند.

ناسا در حال حاضر چهار سایت فرود ایمن را برای این کاوشگر در نظر گرفته است که عمدتا صاف، دارای سنگ‌های اندک و شیب بسیار کم هستند؛ اما سایت نهایی فرود با استفاده از نتایج مطالعات صورت گرفته توسط مدارگرد اکتشافی مریخ (MRO) تعیین خواهد شد.

طبق برنامه‌ریزی صورت گرفته، مریخ‌نورد جدید ناسا ماه مارس ۲۰۱۶ از پایگاه نیروی هوایی واندنبرگ در کالیفرنیا به فضا پرتاب شده و شش ماه بعد بر سطح این سیاره فرود خواهد آمد.

اطلاعات جمع‌آوری شده توسط مریخ‌نورد InSight به انجام سفر سرنشین‌دار به مریخ در دهه ۲۰۳۰ میلادی کمک خواهد کرد.