ماهواره پلانک اثر مفناطیسی کهکشان راه شیری را ضبط کرد

محققان با پردازش نور قطبش یافته بازتاب از غبار بین ستاره ای کهکشان راه شیری توانستند تصویری از میدان مغناطیسی این کهکشان تولید کنند.تصویر اثر مغناطیسی کهکشان راه شیری توسط حسگر های ماهواره پلانک تهیه شده است. ماهواره پلانک اثر مفناطیسی کهکشان راه شیری را ضبط کرد

این حسگرها عملکردی مشابه عینک های آفتابی پولاریزه دارند. ویژگی پولاریزاسیون یا قطبش یافتگی نور، ویژگی منحصر به فردی است که اطلاعات ارزشمندی را در باره رخداد های به وقوع پیوسته در مسیر پرتو نور در اختیار می گذارد. نور را می توان به صورت مجموعه ای از میدان های الکترونی و مغناطیسی توصیف کرد که در راستا هایی با زوایای مناسب نسبت به هم نوسان دارند. این میدان ها در تمام راستا ها قابلیت نوسان دارند، اما زمانی که در راستای مشخصی نوسان کنند، می گوییم پرتو نور قطبش یافته است. برای مثال زمانی که پرتو نور از روی سطحی مانند آیینه بازتابش می کند، قطبش می یابد. محققان با استفاده از فیلتر های خاصی می توانند این پرتو های قطبش یافته را جذب کرده و به اطلاعات ارزشمندی که درباره مسیر تابش پرتو ها در آن ها ذخیره شده، دست یابند.

در تصویری که توسط ماهواره پلانک به دست آمده است، ساختارهای عظیمی در میدان مغناطیسی کهکشان به چشم می خورد که ماهیت آن ها برای محققان نامشخص است.

گزارش کامل این تحقیقات در شماره اخیر نشریه Astronomy & Astrophysics و در قالب چهار مقاله مجزا منتشر شده است.

منبع:ایرنا