رقابت روسیه با آمریکا در اعزام فضانورد به سیاره مریخ

روسیه طرح‌های خود را برای ساخت یک موشک ابرسنگین حامل که فضانوردانش را به مریخ خواهد برد، اعلام کرد.این موشک رقیب جدیدی برای «سیستم پرتاب فضایی» (SLS) ناسا بوده و قرار است در دو نسخه برای حمل ۷۰ و ۱۳۰ تن بار به مدار ارائه شود. رقابت روسیه با آمریکا در اعزام فضانورد به سیاره مریخ

بنا بر اعلام اولگ اوستاپنکو، رئیس آژانس فضایی فدرال روسیه (راسکوموس)، ساخت مرحله اول ابرموشک روسیه که قادر به حمل ۸۰ تن است، هم‌اکنون در حال انجام است. همزمان، ناسا اعلام کرده نخستین پرواز آزمایشی طرح کوچک‌تر SLS برای سال ۲۰۱۷ برنامه‌ریزی شده است. سال گذشته، روسیه اعلام کرد تا سال ۲۰۳۰ موشک‌های غول‌پیکر جدیدی را برای پرواز‌های سرنشین‌دار به ماه و مریخ ارائه خواهد کرد؛ این همان سالی است که ناسا به دنبال فتح مریخ است.

روس‌ها به دنبال ارائه طرح‌هایی برای موشک ابرسنگین و احیای پرتابگر Energia هستند. این پرتابگر، موشکی با بالاترین مدل موشک محموله است که تاکنون در روسیه ساخته شده اما این پروژه ۲۰ سال پیش و طی بحران اقتصادی این کشور متوقف شد.

روسیه فقط مریخ را هدف قرار نداده بلکه ماه نیز جزء اهداف همیشگی این کشور بوده است. هم‌اکنون روسیه طرح‌هایی برای پرتاب سه فضاپیمای ماه، دو سامانه به سطح این قمر و یکی نیز به مدار آن، تا پایان دهه جاری میلادی در دست دارد.

این کشور همچنین تا سال ۲۰۴۰، به دنبال ایجاد پایگاهی در ماه برای ماموریت‌های طولانی‌مدت به این قمر طبیعی زمین است. روسیه معتقد است ماه، تنها منبع واقعی برای دستیابی به آب، مواد معدنی و دیگر منابع برای ماموریت‌های فضایی آینده است.

منبع:ایسنا