ماهواره آمریکایی در پایان ماموریتش با سطح کره ماه برخورد کرد

مسئولان سازمان فضانوردی آمریکا (ناسا) اعلام کردند، ماهواره ای که ماموریت آن ترسیم نقشه ای از غبار و گاز های کره ماه بود ماموریت خود را به پایان رساند و طبق برنامه از پیش تعیین شده با برخورد به سطح کره ماه متلاشی شد. ماهواره آمریکایی در پایان ماموریتش با سطح کره ماه برخورد کرد

ماهواره «لونار اتمسفر اند داستانفرومنت اکسپلورر» که به طور خلاصه «لادی» نامیده می شد در ارتفاعی پائین پرواز کرد تا نحوه اوج گرفتن غبار را در سطح ماه و گازهای فضای اطراف ماه را اندازه گیری کند.

مسئولان ناسا برنامه ریزی کرده بودند که این ماهواره بعد از ارسال آخرین بسته اطلاعات خود به سطح ماه برخورد کند و نابود شود.

سرعت این ماهواره پیش از نابود شدنش به پنج هزار و ۷۹۰ کیلومتر در ساعت رسید بنابراین پیش بینی می شود این ماهواره نه تنها متلاشی شده بلکه قطعات آن بر اثر شدت برخورد به سطح ماه، به بخار تبدیل شده است.

ریک ایلفک پژوهشگر ارشد مرکز ایمس در ایالت کالیفرنیا گفت: برخورد دادن در چنین سرعتی ماموریتی بسیار دشوار است.

ماهواره لادی روز ششم سپتامبر از ویرجینیا به مدار ماه فرستاده شده بود که در ماه اکتبر به مدار خود رسید.

قرار است ناسا محل برخورد ماهواره با سطح ماه را به منظور تصویربرداری از آن جستجو کند.

دانشمندان علاوه بر درک بهتر ماه قصد دارند از اطلاعاتی که ماهواره لادی ارائه کرده است به منظور استفاده از آن در بررسی فضای اطراف سیاره های بدون جو مانند سیاره یخ زده پلوتون بهره برداری کنند.

قرار است ماهواره دیگر ناسا سال آینده به پلوتون برسد.

منبع:ایرنا

ماموریت اضطراری در ایستگاه فضایی انجام شد؛راهپیمایی ۲ ساعت و ۴۶ دقیقه‌ای در فضا ماموریت اضطراری در ایستگاه فضایی انجام شد؛راهپیمایی ۲ ساعت و ۴۶ دقیقه‌ای در فضا فضانوردان مستقر در ایستگاه فضایی بین‌المللی موفق شدند ماموریت اضطراری خود را با موفقیت انجام دهند.

قزاقستان موشک فضاپیما می‌سازد قزاقستان موشک فضاپیما می‌سازد قزاقستان که همکاری‌های گسترده فضایی با روسیه دارد در آینده‌ای نزدیک همراه این کشور برای ساخت یک موشک فضاپیما با تازه ترین فناوری‌ها اقدام می‌کند.

روبات روسی به فضا می رود روبات روسی به فضا می رود روسیه روبات ویژه ای را طراحی می کند تا برای انجام ماموریت های تعریف شده در ایستگاه فضایی بین المللی بکار گرفته شود.

فعال‌سازی دوباره سه ماهواره مرموز توسط روسیه فعال‌سازی دوباره سه ماهواره مرموز توسط روسیه ماهواره‌های روسی که در سال ۲۰۱۳ به مدار پایینی زمین پرتاب شدند، باری دیگر فعال شدند درحالی که هنوز هیچ‌کس خبر ندارد کاربری این ماهواره‌ها چیست .

ماموریت اضطراری؛فضانوردان رایانه خراب را در فضا تعویض می کنند ماموریت اضطراری؛فضانوردان رایانه خراب را در فضا تعویض می کنند فردا دو فضانورد در فضای خارجی ایستگاه فضایی بین المللی ماموریتی اضطراری انجام خواهند داد تا یک رایانه خراب را جایگزین کنند.

اسپیس ایکس مأموریتی متفاوت برای موشک فالکون ۹ در نظر دارد اسپیس ایکس مأموریتی متفاوت برای موشک فالکون ۹ در نظر دارد مأموریت‌های فضایی فراوانی در سالیان گذشته انجام شده است؛ اما به‌تازگی برنامه‌ای متفاوت توسطاسپیس ایکسو شرکت الیزیوم در حال انجام است.