ماهواره آمریکایی در پایان ماموریتش با سطح کره ماه برخورد کرد

مسئولان سازمان فضانوردی آمریکا (ناسا) اعلام کردند، ماهواره ای که ماموریت آن ترسیم نقشه ای از غبار و گاز های کره ماه بود ماموریت خود را به پایان رساند و طبق برنامه از پیش تعیین شده با برخورد به سطح کره ماه متلاشی شد. ماهواره آمریکایی در پایان ماموریتش با سطح کره ماه برخورد کرد

ماهواره «لونار اتمسفر اند داستانفرومنت اکسپلورر» که به طور خلاصه «لادی» نامیده می شد در ارتفاعی پائین پرواز کرد تا نحوه اوج گرفتن غبار را در سطح ماه و گازهای فضای اطراف ماه را اندازه گیری کند.

مسئولان ناسا برنامه ریزی کرده بودند که این ماهواره بعد از ارسال آخرین بسته اطلاعات خود به سطح ماه برخورد کند و نابود شود.

سرعت این ماهواره پیش از نابود شدنش به پنج هزار و ۷۹۰ کیلومتر در ساعت رسید بنابراین پیش بینی می شود این ماهواره نه تنها متلاشی شده بلکه قطعات آن بر اثر شدت برخورد به سطح ماه، به بخار تبدیل شده است.

ریک ایلفک پژوهشگر ارشد مرکز ایمس در ایالت کالیفرنیا گفت: برخورد دادن در چنین سرعتی ماموریتی بسیار دشوار است.

ماهواره لادی روز ششم سپتامبر از ویرجینیا به مدار ماه فرستاده شده بود که در ماه اکتبر به مدار خود رسید.

قرار است ناسا محل برخورد ماهواره با سطح ماه را به منظور تصویربرداری از آن جستجو کند.

دانشمندان علاوه بر درک بهتر ماه قصد دارند از اطلاعاتی که ماهواره لادی ارائه کرده است به منظور استفاده از آن در بررسی فضای اطراف سیاره های بدون جو مانند سیاره یخ زده پلوتون بهره برداری کنند.

قرار است ماهواره دیگر ناسا سال آینده به پلوتون برسد.

منبع:ایرنا