رد احتمال وجود حیات در سیاره مریخ

دانشمندان دانشگاه پرینستون با بررسی صدها دهانه در مریخ مدعی شده‌اند که به دلیل سردی بیش از حد هوا، هیچ‌گاه در این سیاره حیات وجود نداشته است. رد احتمال وجود حیات در سیاره مریخ

آنها بر این باورند که بسترهای رود باستانی بر روی سیاره سرخ با دوره‌های کوتاه گرم پس از فورانهای آتشفشانی، برخورد شهاب‌سنگها و تغییرات در مدار بوجود آمده بودند.

اما این دوره‌ها به اندازه کافی طولانی نبودند تا به موجودات اجازه رشد بدهند.

محققان به بررسی ده‌ها دهانه در منطقه ۳.۶ میلیارد ساله Aeolis Dorsa در نزدیکی محل فرود کاوشگر کنجکاوی پرداختند.

یافته‌های این دانشمندان نشان می‌دهد که فشار جوی بر مریخ برای گرم کردن سطح آن در دماهای بالاتر از انجماد در زمان جریان یافتن آب بر روی سیاره کافی نبوده است.

آنها توضیحات دانشمندان در مورد برخورداری سیاره سرخ از آب مایع که در اثر جو متراکم غنی از گازهای گلخانه‌ای آن بوجود آمده، به چالش کشیده‌اند.

کارشناسان سیاره‌ای، تصاویر دیجیتال وضوح بالای ۳۱۶ دهانه کوچک را که توسط مدارگرد اکتشافی مریخ ثبت شده بودند، برای بررسی فشار جوی در زمان شکل‌گیری این دهانه‌ها تحلیل کردند.

به گفته محققان، حرارت و تنش زیاد بر جسمی که در یک جو ضخیم نفوذ می‌کند، باعث از هم پاشیدن آن می‌شود. اما اگر جو رقیقتر باشد، اجسام کوچک می‌توانند به سطح برسند.

دکتر ادوین کایت از دانشگاه پرینستون در نیوجرسی اظهار کرد، اینکه یک شهاب‌سنگ در زمان عبور از جو مریخ سالم مانده و یک دهانه را تشکیل دهد، به تراکم هوایی که باید به آن نفوذ کند، بستگی دارد.

از این رو اندازه کوچکترین دهانه‌های موجود در رسوبات رودخانه مریخ، اطلاعاتی را در مورد فشار جوی سیاره در زمان جریان داشتن یک رود بر روی آن در اختیار قرار می‌دهند.

محققان اندازه دهانه‌ها را با چندین شبیه سازی رایانه‌ای برای طیف وسیعی از فشارهای جوی مقایسه کردند و به این نتیجه رسیدند که فشار جوی مریخ احتمالا بسیار بیشتر از امروز، اما باز هم کمتر از میزان لازم برای گرم نگهداشتن سطح در دمای بالاتر از انجماد بوده است.

در عوض جریان مایع در سطح مریخ باید در یک دوره زمانی نسبتا کوتاه شکل گرفته باشد که زمان کافی برای شرایط گرم و مرطوب طولانی‌مدت مورد نیاز به منظور شکل‌گیری حیات محسوب نمی‌شود.

به گفته دکتر کایت، در صورت صحت این یافته‌ها، احتمال یک جو غنی از گازهای گلخانه‌ای و آب، رد شده و میانگین درجه حرارت مریخ در بلند مدت احتمالا زیر نقطه انجماد بوده است.

منبع:ایسنا

عکس روز ناسا / کهکشانی بزرگتر از راه شیری عکس روز ناسا / کهکشانی بزرگتر از راه شیری عکس روز نشنال جئوگرافی به کهکشانی بزرگتر از راه شیری به نام NGC ۶۷۴۴ اختصاص یافته است.

تسلط ابرهای طوفانی بر تسلط ابرهای طوفانی بر "مشتری" + عکس تصاویری که اخیرا از سوی ناسا منتشر شده است، حکایت از وقوع طوفانی عظیم و وسیع در سیاره مشتری دارد.

پرتاب موفقیت آمیز موشک ماهواره بر در نیوزیلند پرتاب موفقیت آمیز موشک ماهواره بر در نیوزیلند نیوزیلند پس از چند بار تاخیر با پرتاب موفقیت آمیز موشک ماهواره بر 'الکترون' به باشگاه انحصاری رقابت فضایی پیوست.

دنیای آهن و نیکل سرگردان در فضا؛ناسا این سیارک را به زمین نمی آورد دنیای آهن و نیکل سرگردان در فضا؛ناسا این سیارک را به زمین نمی آورد ناسا بررسی دقیقی سیارکی را دنبال می کند که اگر روزی به زمین منتقل شود اقتصاد دنیا سقوط می کند.

رونمایی از مریخ‌نورد جدید ناسا رونمایی از مریخ‌نورد جدید ناسا ناسا طرح‌ها و تصاویر مفهومی از نسل آینده مریخ نوردها را به نمایش گذاشت. نسل جدید این ربات‌ها فوق‌العاده به نظر می‌رسند و این ربات جدید "مریخ‌نورد ۲۰۲۰" نام خواهد داشت.

روسیه ماهواره نظامی به فضا فرستاد روسیه ماهواره نظامی به فضا فرستاد روسیه در چارچوب برنامه های گسترش توان دفاعی و نظارت ماهواره ای این کشور یک دستگاه ماهواره پیشرفته نظامی به فضا فرستاد.

با پرتابگر اپسکو؛ماهواره مکعب دانشجویی به فضا پرتاب می شود با پرتابگر اپسکو؛ماهواره مکعب دانشجویی به فضا پرتاب می شود رئیس سازمان فضایی ایران از موافقت سازمان همکاریهای فضایی آسیا و اقیانوسیه (اپسکو) برای پرتاب ماهواره دانشجویی مکعب ایرانی به فضا خبر داد.

ماموریت اضطراری در ایستگاه فضایی انجام شد؛راهپیمایی ۲ ساعت و ۴۶ دقیقه‌ای در فضا ماموریت اضطراری در ایستگاه فضایی انجام شد؛راهپیمایی ۲ ساعت و ۴۶ دقیقه‌ای در فضا فضانوردان مستقر در ایستگاه فضایی بین‌المللی موفق شدند ماموریت اضطراری خود را با موفقیت انجام دهند.

قزاقستان موشک فضاپیما می‌سازد قزاقستان موشک فضاپیما می‌سازد قزاقستان که همکاری‌های گسترده فضایی با روسیه دارد در آینده‌ای نزدیک همراه این کشور برای ساخت یک موشک فضاپیما با تازه ترین فناوری‌ها اقدام می‌کند.