کشف سیاره‌ای به اندازه زمین با بالاترین قابلیت میزبانی حیات تاکنون

دانشمندان با استفاده از داده‌های تلسکوپ فضایی کپلر، برای نخستین بار، یک سیاره فراخورشیدی به اندازه زمین را در ناحیه زیست‌پذیر ستاره میزبانش کشف کرده‌اند. کشف سیاره‌ای به اندازه زمین با بالاترین قابلیت میزبانی حیات تاکنون

سیاره جدید که با نام Kepler-۱۸۶f غسل تعمید داده شده، حول یک ستاره کوتوله قرمزرنگ در فاصله ۴۹۰ سال نوری از زمین می‌چرخد. این جرم کیهانی در صورت فلکی ماکیان قرار دارد و اندازه آن فقط ۱۰ درصد بزرگ‌تر از زمین گزارش شده است. سیاره جدید می‌تواند دارای آب مایع باشد که برای وجود حیات ضروری است.

این نخستین سیاره به اندازه زمین است که در یک ناحیه زیست‌پذیر حول ستاره دیگری شناسایی شده است.

این جرم آسمانی نخستین سیاره زمین‌مانندی نیست که کشف شده و همچنین اولین سیاره‌ای نیست که در منطقه زیست‌پذیر (ناحیه‌ای حول یک ستاره که دمای یک سیاره در آن در طیفی است که آب مایع می‌تواند در آن وجود داشته باشد) واقع شده است؛ با این حال، سیاره‌های زمین‌مانندی که تاکنون در چنین ناحیه‌ای کشف شده‌اند، بسیار بزرگ‌تر از زمین هستند و به طور مثال، سیاره Kepler-۶۲f پیشین که بیشترین شباهت را به زمین داشت، حدود ۴۰ درصد از زمین بزرگ‌تر است.

این در حالی است که سیاره جدید فقط ۱.۱۱ برابر اندازه زمین است و سال آن ۱۳۰ روزه اعلام شده است. این سیاره در ناحیه زیست‌پذیر ستاره کوتوله Kepler-۱۸۶ واقع شده و اندازه ستاره میزبان نصف اندازه خورشید است.

بر اساس اطلاعات تیم علمی ناسا، سیاره Kepler-۱۸۶f فقط یک سوم انرژی خود را از ستاره مزبور دریافت می‌کند و شفافیت ظهر آن به اندازه روشنایی یک ساعت پیش از غروب آفتاب زمین است. گرچه اندازه این سیاره بر دانشمندان روشن است، اما ترکیب آن هنوز یک معماست و ناسا مدعی است که بر اساس تحقیقات پیشین، سیاره‌ای به اندازه Kepler-۱۸۶f باید صخره‌ای باشد.

هنوز درباره وجود واقعی حیات یا حتی آب در این سیاره اطلاعی در دست نیست.

سیاره جدید یکی از هزار سیاره‌ای است که توسط کاوشگر بدون سرنشین کپلر کشف شده و جزئیات آن در مجله Science منتشر شده است.

منبع:ایسنا

ارسال نخستین کاوشگر به سیاره پروکسیما بی تا سال ۲۰۴۰ ارسال نخستین کاوشگر به سیاره پروکسیما بی تا سال ۲۰۴۰ پروکسیما بی، یک سیاره فرا خورشیدی است که شباهت‌های بسیاری به زمین دارد.

پرتاب بعدی اسپیس‌ ایکس، آغاز عصری جدید پرتاب بعدی اسپیس‌ ایکس، آغاز عصری جدید وزارت دفاع آمریکا برای نخستین بار ازاسپیس‌ایکسبرای یک مأموریت استفاده خواهد کرد. در این مأموریت، اسپیس‌ایکس یک ماهواره‌ی جاسوسی دولتی را برایدفتر ملی شناسایی (NRO) در مدار قرار خواهد داد.

آغاز مأموریت خودکشی فضاپیمای «کاسینی» آغاز مأموریت خودکشی فضاپیمای «کاسینی» ناسا فضاپیمای «کاسینی» را برای انجام آخرین مأموریت آن و سقوط بر روی زحل، به سمت این سیاره پرتاب کرد.

دو کهکشان‌ مارپیچی دوردست دو کهکشان‌ مارپیچی دوردست ناسا تصویری از دو کهکشان مارپیچی در حال چرخش در فاصله ۵۵ میلیون سال نوری از زمین منتشر کرده است.

رویترز: تیم فضایی روسی – آمریکایی به ایستگاه فضایی بین المللی رسید رویترز: تیم فضایی روسی – آمریکایی به ایستگاه فضایی بین المللی رسید دو فضانورد روسی و آمریکایی که امروز با پرتاب موشک سایوز راهی ایستگاه فضایی بین المللی شده بودند، دقایقی پیش به مقصد رسیدند .

اولین فضاپیمای بدون سرنشین چین به فضا پرتاب شد اولین فضاپیمای بدون سرنشین چین به فضا پرتاب شد چین نخستین فضاپیمای بدون سرنشین خود را با استفاده از موشک مارس ۷ به فضا پرتاب کرد .

چین و روسیه دو فضاپیما پرتاب کردند چین و روسیه دو فضاپیما پرتاب کردند منابع خبری از پرتاب موفقیت آمیز دو فضاپیمای مجزا توسط چین و روسیه خبر دادند. فضاپیمای روسیه عازم ایستگاه فضایی بین‌المللی و فضاپیمای چین عازم ایستگاه فضایی این کشور شد.

بیابان ها و مریخ مسکونی می شوند! بیابان ها و مریخ مسکونی می شوند! یکی از موسسان شرکت اپل پیش بینی های جالبی درباره آینده فناوری مطرح کرده است بر اساس این پیش بینی ها زندگی شهری در بیابانها امکانپذیر می شود.

پیشرفت فناوری تهیه اولین عکس از یک سیاه چاله را ممکن کرد پیشرفت فناوری تهیه اولین عکس از یک سیاه چاله را ممکن کرد فضانوردان با استفاده از یک تلسکوپ پیشرفته موسوم به Event Horizon توانسته‌اند عکسی تهیه کنند که به احتمال زیاد مربوط به یک سیاه چاله فضایی است.

حرکت بیش از ۲ میلیون ستاره در کهکشان حرکت بیش از ۲ میلیون ستاره در کهکشان ​آژانس فضایی اروپا فیلمی از حرکت بیش از دو میلیون ستاره در کهکشان منتشر کرده است.

تاخیر در آغاز ماموریت های اولیه مریخ نورد ناسا تاخیر در آغاز ماموریت های اولیه مریخ نورد ناسا به نظر می‌رسد مأموریت‌های فضایی ناسا در پروژه‌ی فتح مریخ با چالش‌های متعددی همراه شده است.

ترامپ به دنبال حفر معدن و استخراج منابع کره ماه ترامپ به دنبال حفر معدن و استخراج منابع کره ماه اگرچه در بودجه پیشنهادی دولت ترامپ برای سال ۲۰۱۸ از سهم وزارت انرژی و برخی نهادهای دیگر کاسته شده، اما بودجه ناسا تنها یک درصد کمتر شده است .