تولد ستارگان جدید در لبه کهکشان راه شیری

برای نخستین بار اخترشناسان آمریکایی موفق به کشف ستارگان جدید در یک جریان عظیم گازی، جاری شده توسط ابرهای ماژلانی شدند که تا لبه کهکشان راه شیری کشیده شده است. تولد ستارگان جدید در لبه کهکشان راه شیری

ابرهای ماژلانی (Magellanic Clouds) دو کهکشان درخشان در اطراف کهکشان راه شیری که با چشم غیرمسلح قابل مشاهده‌اند، دارای فرآیند فعال شکل‌گیری ستاره‌ای هستند.

ابر ماژلانی بزرگ در فاصله ۱۶۰ هزار سال نوری از زمین و ابر ماژلانی کوچک در فاصله ۲۰۰ هزار سال نوری از زمین و ۷۵ هزار سال نوری از ابر ماژلانی بزرگ قرار دارد.

جریان بلند گازی که تا پشت دو کهکشان امتداد دارد، جریان ماژلانی (Magellanic Stream) و یک جزء گازی کوچک‌تر که منجر به شکل‌گیری ابرهای ماژلانی شده است، بازوی پیشرو (Leading Arm) نامیده می‌شوند و این رشته گازی غول پیکر از ابتدای بازوی پیشرو تا انتهای جریان ماژلانی بیش از نیم میلیون سال نوری از فضا را در بر می‌گیرد.

اخترشناسان دانشگاه ایالتی کانکتیکات جنوبی برای نخستین‌بار موفق به کشف شواهدی از تولد ستارگان جدید در دم غول‌پیکر گازی این دو کهکشان شده‌اند که دنباله آن تا لبه کهکشان راه شیری امتداد پیدا کرده و باعث ایجاد درخشش تازه در راه شیری شده است.

این ستارگان تازه متولد شده، بینش جدیدی درخصوص وقایع صورت گرفته در ابتدای شکل‌گیری کائنات در اختیار محققان قرار می‌دهد.

به گفته «دیوید نیدو» از محققان دانشگاه میشیگان، این نتایج نخستین شواهد معتبر از ستارگان مرتبط با جزء گازی Leading Arm محسوب می‌شود.

نتایج این کشف در مجله Astrophysical Journal Letters منتشر شده است.

منبع:ایسنا

ماموریت اضطراری در ایستگاه فضایی انجام شد؛راهپیمایی ۲ ساعت و ۴۶ دقیقه‌ای در فضا ماموریت اضطراری در ایستگاه فضایی انجام شد؛راهپیمایی ۲ ساعت و ۴۶ دقیقه‌ای در فضا فضانوردان مستقر در ایستگاه فضایی بین‌المللی موفق شدند ماموریت اضطراری خود را با موفقیت انجام دهند.

قزاقستان موشک فضاپیما می‌سازد قزاقستان موشک فضاپیما می‌سازد قزاقستان که همکاری‌های گسترده فضایی با روسیه دارد در آینده‌ای نزدیک همراه این کشور برای ساخت یک موشک فضاپیما با تازه ترین فناوری‌ها اقدام می‌کند.

روبات روسی به فضا می رود روبات روسی به فضا می رود روسیه روبات ویژه ای را طراحی می کند تا برای انجام ماموریت های تعریف شده در ایستگاه فضایی بین المللی بکار گرفته شود.

فعال‌سازی دوباره سه ماهواره مرموز توسط روسیه فعال‌سازی دوباره سه ماهواره مرموز توسط روسیه ماهواره‌های روسی که در سال ۲۰۱۳ به مدار پایینی زمین پرتاب شدند، باری دیگر فعال شدند درحالی که هنوز هیچ‌کس خبر ندارد کاربری این ماهواره‌ها چیست .

ماموریت اضطراری؛فضانوردان رایانه خراب را در فضا تعویض می کنند ماموریت اضطراری؛فضانوردان رایانه خراب را در فضا تعویض می کنند فردا دو فضانورد در فضای خارجی ایستگاه فضایی بین المللی ماموریتی اضطراری انجام خواهند داد تا یک رایانه خراب را جایگزین کنند.

اسپیس ایکس مأموریتی متفاوت برای موشک فالکون ۹ در نظر دارد اسپیس ایکس مأموریتی متفاوت برای موشک فالکون ۹ در نظر دارد مأموریت‌های فضایی فراوانی در سالیان گذشته انجام شده است؛ اما به‌تازگی برنامه‌ای متفاوت توسطاسپیس ایکسو شرکت الیزیوم در حال انجام است.