تولد ستارگان جدید در لبه کهکشان راه شیری

برای نخستین بار اخترشناسان آمریکایی موفق به کشف ستارگان جدید در یک جریان عظیم گازی، جاری شده توسط ابرهای ماژلانی شدند که تا لبه کهکشان راه شیری کشیده شده است. تولد ستارگان جدید در لبه کهکشان راه شیری

ابرهای ماژلانی (Magellanic Clouds) دو کهکشان درخشان در اطراف کهکشان راه شیری که با چشم غیرمسلح قابل مشاهده‌اند، دارای فرآیند فعال شکل‌گیری ستاره‌ای هستند.

ابر ماژلانی بزرگ در فاصله ۱۶۰ هزار سال نوری از زمین و ابر ماژلانی کوچک در فاصله ۲۰۰ هزار سال نوری از زمین و ۷۵ هزار سال نوری از ابر ماژلانی بزرگ قرار دارد.

جریان بلند گازی که تا پشت دو کهکشان امتداد دارد، جریان ماژلانی (Magellanic Stream) و یک جزء گازی کوچک‌تر که منجر به شکل‌گیری ابرهای ماژلانی شده است، بازوی پیشرو (Leading Arm) نامیده می‌شوند و این رشته گازی غول پیکر از ابتدای بازوی پیشرو تا انتهای جریان ماژلانی بیش از نیم میلیون سال نوری از فضا را در بر می‌گیرد.

اخترشناسان دانشگاه ایالتی کانکتیکات جنوبی برای نخستین‌بار موفق به کشف شواهدی از تولد ستارگان جدید در دم غول‌پیکر گازی این دو کهکشان شده‌اند که دنباله آن تا لبه کهکشان راه شیری امتداد پیدا کرده و باعث ایجاد درخشش تازه در راه شیری شده است.

این ستارگان تازه متولد شده، بینش جدیدی درخصوص وقایع صورت گرفته در ابتدای شکل‌گیری کائنات در اختیار محققان قرار می‌دهد.

به گفته «دیوید نیدو» از محققان دانشگاه میشیگان، این نتایج نخستین شواهد معتبر از ستارگان مرتبط با جزء گازی Leading Arm محسوب می‌شود.

نتایج این کشف در مجله Astrophysical Journal Letters منتشر شده است.

منبع:ایسنا