ثبت تصویری نادر از حلقه نامزدی کیهان

ستاره‌شناسان موفق به ثبت تصویری نادر از یک سحابی شدند که بسیار شبیه به یک حلقه نامزدی است. ثبت تصویری نادر از حلقه نامزدی کیهان

این تصویر که با استفاده از تلسکوپ بسیار بزرگ سازمان فضایی اروپا در شیلی ثبت شده، نمایشگر شکل‌گیری سحابی سیاره‌ای PN A۶۶ ۳۳ در پی انفجار لایه‌های بیرونی یک ستاره پیر است.

این حباب از روی تصادف با یک ستاره در پیش‌زمینه آن هم‌تراز شده و شباهت زیادی به یک حلقه نامزدی الماس‌نشان پیدا کرده است.

به گفته سازمان فضایی اروپا، این جواهر کیهانی به شکل غیرمنتظره‌ای متقارن بوده و تقریبا بصورت کروی در آسمان ظاهر شده است.

سحابی کروی PN A۶۶ ۳۳ که معمولا Abell ۳۳ خوانده می‌شود، در حدود ۲۵۰۰ سال نوری از زمین فاصله دارد.

کاملا کروی بودن برای این اجسام غیرعادی است، معمولا چیزی تقارن آنها را بهم زده و باعث نمایش شکلهای غیرمنظم توسط سحابی‌های سیاره‌ای می‌شود.

ستاره همسایه HD ۸۳۵۳۵ در پیش‌زمینه سحابی و بین زمین و این جسم سماوی قرار گرفته است.

بیشتر ستارگان دارای جرم مشابه خورشید، حیات خود را به شکل کوتوله‌های سفید –اجسام متراکم کوچک داغ که طی میلیاردها سال خنک می‌شوند- پایان می‌دهند.

در مسیر مرحله پایانی حیات خود، ستارگان جوهای خود را به فضا فرستاده و سحابی‌های سیار ه‌ای ایجاد می‌کنند که شامل ابرهای درخشان رنگی گاز در اطراف بقایای درخشان و کوچک ستاره است.

بقایای جد ستاره‌ای Abell ۳۳ که در مسیر تبدیل به یک کوتوله سفید است، در درون سحابی به شکل یک مروارید سفید کوچک قابل مشاهده است.

این بقایا هنوز درخشان و روشنتر از خورشید بوده و به اندازه کافی از خود تابشهای فرابنفش منتشر می‌کند تا حباب جو بیرون رانده اطرافش را درخشان سازد.

سحابی Abell ۳۳ تنها یکی از ۸۶ جسم حاضر در کاتالوگ سحابی سیاره‌ای Abell است.

سحابی Abell ۳۳ در مرکز تصویر

منبع:ایسنا

عکس روز ناسا / کهکشانی بزرگتر از راه شیری عکس روز ناسا / کهکشانی بزرگتر از راه شیری عکس روز نشنال جئوگرافی به کهکشانی بزرگتر از راه شیری به نام NGC ۶۷۴۴ اختصاص یافته است.

تسلط ابرهای طوفانی بر تسلط ابرهای طوفانی بر "مشتری" + عکس تصاویری که اخیرا از سوی ناسا منتشر شده است، حکایت از وقوع طوفانی عظیم و وسیع در سیاره مشتری دارد.

پرتاب موفقیت آمیز موشک ماهواره بر در نیوزیلند پرتاب موفقیت آمیز موشک ماهواره بر در نیوزیلند نیوزیلند پس از چند بار تاخیر با پرتاب موفقیت آمیز موشک ماهواره بر 'الکترون' به باشگاه انحصاری رقابت فضایی پیوست.

دنیای آهن و نیکل سرگردان در فضا؛ناسا این سیارک را به زمین نمی آورد دنیای آهن و نیکل سرگردان در فضا؛ناسا این سیارک را به زمین نمی آورد ناسا بررسی دقیقی سیارکی را دنبال می کند که اگر روزی به زمین منتقل شود اقتصاد دنیا سقوط می کند.

رونمایی از مریخ‌نورد جدید ناسا رونمایی از مریخ‌نورد جدید ناسا ناسا طرح‌ها و تصاویر مفهومی از نسل آینده مریخ نوردها را به نمایش گذاشت. نسل جدید این ربات‌ها فوق‌العاده به نظر می‌رسند و این ربات جدید "مریخ‌نورد ۲۰۲۰" نام خواهد داشت.

روسیه ماهواره نظامی به فضا فرستاد روسیه ماهواره نظامی به فضا فرستاد روسیه در چارچوب برنامه های گسترش توان دفاعی و نظارت ماهواره ای این کشور یک دستگاه ماهواره پیشرفته نظامی به فضا فرستاد.

با پرتابگر اپسکو؛ماهواره مکعب دانشجویی به فضا پرتاب می شود با پرتابگر اپسکو؛ماهواره مکعب دانشجویی به فضا پرتاب می شود رئیس سازمان فضایی ایران از موافقت سازمان همکاریهای فضایی آسیا و اقیانوسیه (اپسکو) برای پرتاب ماهواره دانشجویی مکعب ایرانی به فضا خبر داد.

ماموریت اضطراری در ایستگاه فضایی انجام شد؛راهپیمایی ۲ ساعت و ۴۶ دقیقه‌ای در فضا ماموریت اضطراری در ایستگاه فضایی انجام شد؛راهپیمایی ۲ ساعت و ۴۶ دقیقه‌ای در فضا فضانوردان مستقر در ایستگاه فضایی بین‌المللی موفق شدند ماموریت اضطراری خود را با موفقیت انجام دهند.

قزاقستان موشک فضاپیما می‌سازد قزاقستان موشک فضاپیما می‌سازد قزاقستان که همکاری‌های گسترده فضایی با روسیه دارد در آینده‌ای نزدیک همراه این کشور برای ساخت یک موشک فضاپیما با تازه ترین فناوری‌ها اقدام می‌کند.