پرورش سبزیجات در فضا با پالس نوری

دانشمندان به دنبال پرورش سبزیجات مغذی در فضا با استفاده از پالس‌های نوری هستند. پرورش سبزیجات در فضا با پالس نوری

هم‌اکنون که انسان‌ به مستعمره کردن مریخ فکر می‌کند، پرسش‌هایی در خصوص چگونگی تغذیه‌ و سلامت وی مطرح است. در این راستا، ناسا به دنبال پرورش‌دادن سبزیجات در فضاست اما شیوه اطمینان از سلامت و کیفیت این غذاها و ارزش‌های غذایی‌ آن‌ها در مقایسه با غذاهای زمینی مشخص نیست.

یکی از جوانب جانبی مسافرت فضایی، قرارگرفتن در معرض تشعشع است که می‌تواند به بینایی فضانوردان آسیب برساند؛ بنابراین، محققان در مطالعاتشان همواره به دنبال افزایش تولید zeaxanthin، نوعی کارتینوئید شناخته‌شده برای تقویت سلامتی چشم، بوده‌اند.

گرچه فضانوردان می‌توانند zeaxanthin را در شکل قرص برای مبارزه با آسیب‌های چشم مصرف کنند، بدن انسان مواد غذایی را در غذاهای واقعی بهتر جذب می‌کند و دانشمندان نیز به دنبال تولید سبزی‌هایی با سطوح بالای zeaxanthin هستند.

مشکل مطالعات حاضر در رشددادن سبزیجات فضایی این است که آن‌ها روی مغذی‌بودن گیاهان متمرکز نشده‌اند و بیشتر روی مقدار و پرورش‌دادن سریع ‌آن‌ها در فضا تمرکز کرده‌اند.

گرچه مقدار بزرگ و سریع‌بودن رشد آن‌ها برای مزرعه‌داری فضایی مهم است، مغذی‌بودن نیز به عنوان مولفه‌ای اساسی، به ویژه با در نظرگرفتن بار دشواری که سفرهای فضایی روی بدن انسان وارد می‌کند، باید مهم تلقی شود.

محققان دانشگاه کلرادو با آگاهی از این نکته که گیاهان زمانی که تحت فشار هستند (به ویژه هنگامی که گیاهی نور خورشید را بیش از حد نیاز دریافت می‌کند) zeaxanthin تولید می‌کنند، مطالعاتشان را آغاز کردند. مولفه Zeaxanthin به عنوان یک مکانیسم دفاعی عمل می‌کند.

در آزمایش جدید از گیاهی به نام Arabidopsis به دلیل شباهت‌هایش با بسیاری از گیاهان خوردنی، استفاده شد. محققان این گیاه را در معرض پالس‌های نور شفاف روزانه قرار دادند و ارگانیسم نیز در پاسخ، zeaxanthin تولید کرد که آن‌ را برای مصرف مغذی‌تر می‌کرد.

محققان همچنین دریافتند تا زمانی که پالس‌های نوری کوتاه نگه داشته شوند، تمامی دیگر شرایط رشد برای گیاه ایده‌آل باقی می‌ماند.

منبع:ایسنا

ارسال نخستین کاوشگر به سیاره پروکسیما بی تا سال ۲۰۴۰ ارسال نخستین کاوشگر به سیاره پروکسیما بی تا سال ۲۰۴۰ پروکسیما بی، یک سیاره فرا خورشیدی است که شباهت‌های بسیاری به زمین دارد.

پرتاب بعدی اسپیس‌ ایکس، آغاز عصری جدید پرتاب بعدی اسپیس‌ ایکس، آغاز عصری جدید وزارت دفاع آمریکا برای نخستین بار ازاسپیس‌ایکسبرای یک مأموریت استفاده خواهد کرد. در این مأموریت، اسپیس‌ایکس یک ماهواره‌ی جاسوسی دولتی را برایدفتر ملی شناسایی (NRO) در مدار قرار خواهد داد.

آغاز مأموریت خودکشی فضاپیمای «کاسینی» آغاز مأموریت خودکشی فضاپیمای «کاسینی» ناسا فضاپیمای «کاسینی» را برای انجام آخرین مأموریت آن و سقوط بر روی زحل، به سمت این سیاره پرتاب کرد.

دو کهکشان‌ مارپیچی دوردست دو کهکشان‌ مارپیچی دوردست ناسا تصویری از دو کهکشان مارپیچی در حال چرخش در فاصله ۵۵ میلیون سال نوری از زمین منتشر کرده است.

رویترز: تیم فضایی روسی – آمریکایی به ایستگاه فضایی بین المللی رسید رویترز: تیم فضایی روسی – آمریکایی به ایستگاه فضایی بین المللی رسید دو فضانورد روسی و آمریکایی که امروز با پرتاب موشک سایوز راهی ایستگاه فضایی بین المللی شده بودند، دقایقی پیش به مقصد رسیدند .

اولین فضاپیمای بدون سرنشین چین به فضا پرتاب شد اولین فضاپیمای بدون سرنشین چین به فضا پرتاب شد چین نخستین فضاپیمای بدون سرنشین خود را با استفاده از موشک مارس ۷ به فضا پرتاب کرد .

چین و روسیه دو فضاپیما پرتاب کردند چین و روسیه دو فضاپیما پرتاب کردند منابع خبری از پرتاب موفقیت آمیز دو فضاپیمای مجزا توسط چین و روسیه خبر دادند. فضاپیمای روسیه عازم ایستگاه فضایی بین‌المللی و فضاپیمای چین عازم ایستگاه فضایی این کشور شد.

بیابان ها و مریخ مسکونی می شوند! بیابان ها و مریخ مسکونی می شوند! یکی از موسسان شرکت اپل پیش بینی های جالبی درباره آینده فناوری مطرح کرده است بر اساس این پیش بینی ها زندگی شهری در بیابانها امکانپذیر می شود.

پیشرفت فناوری تهیه اولین عکس از یک سیاه چاله را ممکن کرد پیشرفت فناوری تهیه اولین عکس از یک سیاه چاله را ممکن کرد فضانوردان با استفاده از یک تلسکوپ پیشرفته موسوم به Event Horizon توانسته‌اند عکسی تهیه کنند که به احتمال زیاد مربوط به یک سیاه چاله فضایی است.

حرکت بیش از ۲ میلیون ستاره در کهکشان حرکت بیش از ۲ میلیون ستاره در کهکشان ​آژانس فضایی اروپا فیلمی از حرکت بیش از دو میلیون ستاره در کهکشان منتشر کرده است.

تاخیر در آغاز ماموریت های اولیه مریخ نورد ناسا تاخیر در آغاز ماموریت های اولیه مریخ نورد ناسا به نظر می‌رسد مأموریت‌های فضایی ناسا در پروژه‌ی فتح مریخ با چالش‌های متعددی همراه شده است.

ترامپ به دنبال حفر معدن و استخراج منابع کره ماه ترامپ به دنبال حفر معدن و استخراج منابع کره ماه اگرچه در بودجه پیشنهادی دولت ترامپ برای سال ۲۰۱۸ از سهم وزارت انرژی و برخی نهادهای دیگر کاسته شده، اما بودجه ناسا تنها یک درصد کمتر شده است .