پرورش سبزیجات در فضا با پالس نوری

دانشمندان به دنبال پرورش سبزیجات مغذی در فضا با استفاده از پالس‌های نوری هستند. پرورش سبزیجات در فضا با پالس نوری

هم‌اکنون که انسان‌ به مستعمره کردن مریخ فکر می‌کند، پرسش‌هایی در خصوص چگونگی تغذیه‌ و سلامت وی مطرح است. در این راستا، ناسا به دنبال پرورش‌دادن سبزیجات در فضاست اما شیوه اطمینان از سلامت و کیفیت این غذاها و ارزش‌های غذایی‌ آن‌ها در مقایسه با غذاهای زمینی مشخص نیست.

یکی از جوانب جانبی مسافرت فضایی، قرارگرفتن در معرض تشعشع است که می‌تواند به بینایی فضانوردان آسیب برساند؛ بنابراین، محققان در مطالعاتشان همواره به دنبال افزایش تولید zeaxanthin، نوعی کارتینوئید شناخته‌شده برای تقویت سلامتی چشم، بوده‌اند.

گرچه فضانوردان می‌توانند zeaxanthin را در شکل قرص برای مبارزه با آسیب‌های چشم مصرف کنند، بدن انسان مواد غذایی را در غذاهای واقعی بهتر جذب می‌کند و دانشمندان نیز به دنبال تولید سبزی‌هایی با سطوح بالای zeaxanthin هستند.

مشکل مطالعات حاضر در رشددادن سبزیجات فضایی این است که آن‌ها روی مغذی‌بودن گیاهان متمرکز نشده‌اند و بیشتر روی مقدار و پرورش‌دادن سریع ‌آن‌ها در فضا تمرکز کرده‌اند.

گرچه مقدار بزرگ و سریع‌بودن رشد آن‌ها برای مزرعه‌داری فضایی مهم است، مغذی‌بودن نیز به عنوان مولفه‌ای اساسی، به ویژه با در نظرگرفتن بار دشواری که سفرهای فضایی روی بدن انسان وارد می‌کند، باید مهم تلقی شود.

محققان دانشگاه کلرادو با آگاهی از این نکته که گیاهان زمانی که تحت فشار هستند (به ویژه هنگامی که گیاهی نور خورشید را بیش از حد نیاز دریافت می‌کند) zeaxanthin تولید می‌کنند، مطالعاتشان را آغاز کردند. مولفه Zeaxanthin به عنوان یک مکانیسم دفاعی عمل می‌کند.

در آزمایش جدید از گیاهی به نام Arabidopsis به دلیل شباهت‌هایش با بسیاری از گیاهان خوردنی، استفاده شد. محققان این گیاه را در معرض پالس‌های نور شفاف روزانه قرار دادند و ارگانیسم نیز در پاسخ، zeaxanthin تولید کرد که آن‌ را برای مصرف مغذی‌تر می‌کرد.

محققان همچنین دریافتند تا زمانی که پالس‌های نوری کوتاه نگه داشته شوند، تمامی دیگر شرایط رشد برای گیاه ایده‌آل باقی می‌ماند.

منبع:ایسنا

عکس روز ناسا / کهکشانی بزرگتر از راه شیری عکس روز ناسا / کهکشانی بزرگتر از راه شیری عکس روز نشنال جئوگرافی به کهکشانی بزرگتر از راه شیری به نام NGC ۶۷۴۴ اختصاص یافته است.

تسلط ابرهای طوفانی بر تسلط ابرهای طوفانی بر "مشتری" + عکس تصاویری که اخیرا از سوی ناسا منتشر شده است، حکایت از وقوع طوفانی عظیم و وسیع در سیاره مشتری دارد.

پرتاب موفقیت آمیز موشک ماهواره بر در نیوزیلند پرتاب موفقیت آمیز موشک ماهواره بر در نیوزیلند نیوزیلند پس از چند بار تاخیر با پرتاب موفقیت آمیز موشک ماهواره بر 'الکترون' به باشگاه انحصاری رقابت فضایی پیوست.

دنیای آهن و نیکل سرگردان در فضا؛ناسا این سیارک را به زمین نمی آورد دنیای آهن و نیکل سرگردان در فضا؛ناسا این سیارک را به زمین نمی آورد ناسا بررسی دقیقی سیارکی را دنبال می کند که اگر روزی به زمین منتقل شود اقتصاد دنیا سقوط می کند.

رونمایی از مریخ‌نورد جدید ناسا رونمایی از مریخ‌نورد جدید ناسا ناسا طرح‌ها و تصاویر مفهومی از نسل آینده مریخ نوردها را به نمایش گذاشت. نسل جدید این ربات‌ها فوق‌العاده به نظر می‌رسند و این ربات جدید "مریخ‌نورد ۲۰۲۰" نام خواهد داشت.

روسیه ماهواره نظامی به فضا فرستاد روسیه ماهواره نظامی به فضا فرستاد روسیه در چارچوب برنامه های گسترش توان دفاعی و نظارت ماهواره ای این کشور یک دستگاه ماهواره پیشرفته نظامی به فضا فرستاد.

با پرتابگر اپسکو؛ماهواره مکعب دانشجویی به فضا پرتاب می شود با پرتابگر اپسکو؛ماهواره مکعب دانشجویی به فضا پرتاب می شود رئیس سازمان فضایی ایران از موافقت سازمان همکاریهای فضایی آسیا و اقیانوسیه (اپسکو) برای پرتاب ماهواره دانشجویی مکعب ایرانی به فضا خبر داد.

ماموریت اضطراری در ایستگاه فضایی انجام شد؛راهپیمایی ۲ ساعت و ۴۶ دقیقه‌ای در فضا ماموریت اضطراری در ایستگاه فضایی انجام شد؛راهپیمایی ۲ ساعت و ۴۶ دقیقه‌ای در فضا فضانوردان مستقر در ایستگاه فضایی بین‌المللی موفق شدند ماموریت اضطراری خود را با موفقیت انجام دهند.

قزاقستان موشک فضاپیما می‌سازد قزاقستان موشک فضاپیما می‌سازد قزاقستان که همکاری‌های گسترده فضایی با روسیه دارد در آینده‌ای نزدیک همراه این کشور برای ساخت یک موشک فضاپیما با تازه ترین فناوری‌ها اقدام می‌کند.