تاسیس پمپ بنزین در فضا/ تأمین سوخت سفر به ماه

دانش پژوهان قصد دارند پمپ بنزینی را برای فضا بسازند تا موشک ها بتوانند سوخت مورد نیاز خود را در آنجا تامین کنند. تاسیس پمپ بنزین در فضا/ تأمین سوخت سفر به ماه

دانشمندان اکنون برنامه هایی برای ایجاد یک بارانداز سوخت در مدار زمین دارند که بر اساس آن قرار است یک پمپ بنزین در فضایی بین زمین، ماه و خورشید قرار بگیرد تا تعادل گرانشی آن نیز حفظ شود.

اجرامی در این نقاط قرار دارند در جای خود حفظ می شوند و همان موقعیت نسبی را با زمین و ماه نگه می دارند.

به این ترتیب، ماموریت های آینده به ماه به زودی در کنار یک بارانداز سوخت یعنی جایی بین زمین و ماه پهلو می گیرد، سوخت مورد نیاز موشک خود را تامین کرده و سفر خود را به سوی سطح ماه ادامه می دهد.

مهندسان دانشگاه فناوری ماساچوست (MIT ) می گویند قرار گرفتن پمپ بنزین در مدار، نیاز به حمل سوخت اضافی از زمین را از بین می برد و وقتی فضاپیما سوخت کمتری به همراه داشته باشد می تواند محموله های بیشتر دیگری از جمله تجهیزات علمی بزرگ تر با خود حمل کند.

دانشمندان ایده شناور سازی یک سایت ذخیره سازی را در مدار زمین مطرح کرده اند.

فضاپیماهایی که به سوی ماه می روند می توانند سوخت پشتیبان و احتمالی با خود ببرند و در بازگشت به سوی زمین اگر به این سوخت نیازی نداشته باشند می توانند آن را در این پمپ بنزین بریزند.

در طول زمان، ذخیره سوختی این پمپ افزایش می یابد. در این حالت اگر در آینده ماموریت بزرگی به ماه صورت گیرد، موشک نیازی به ذخیره سوختی زیادی نخواهد داشت و در نتیجه می تواند محموله های بزرگ تری را با خود ببرد.

این فضاپیماها می توانند در کنار این پمپ بنزین مداری توقف کرده و سوخت مورد نیاز خود را برای فرود بر روی ماه بردارند.

طی چند دهه اخیر، دانشمندان طرح های مختلفی را برای تامین سوخت فضاپیماها مطرح کرده اند از جمله ساخت یک ایستگاه تولید سوخت بر روی ماه ،ارسال مخازن سوخت به این قمر و پمپ بنزین های شناور . اما اکثر این ایده ها هزینه های گزافی در پی داشته و نیازمند سرمایه گذاری های بلند مدت است.

محققان MIT  دو طرح کم هزینه برای این پمپ بنزین شناور عرضه کرده اند که هزینه های بلند مدت ندارد.

هر دو طرح، از این مزیت سود می برند که هر فضاپیما در ماموریت به ماه یک محموله از سوخت احتمالی که فقط در مواقع ضروری استفاده می شود با خود می برد.

در اغلب موارد، این سوخت پشتیبان بی استفاده مانده و اغلب بر روی ماه رها می شود و یا در زمان بازگشت فضاپیما به اتمسفر زمین، سوزانده می شود.

محققان MIT پیشنهاد کرده اند که این سوخت احتمالی ماموریت های پیشین برای تامین سوخت فضاپیماهای بعدی استفاده شود.

منبع:خبرگزاری مهر

ماموریت اضطراری در ایستگاه فضایی انجام شد؛راهپیمایی ۲ ساعت و ۴۶ دقیقه‌ای در فضا ماموریت اضطراری در ایستگاه فضایی انجام شد؛راهپیمایی ۲ ساعت و ۴۶ دقیقه‌ای در فضا فضانوردان مستقر در ایستگاه فضایی بین‌المللی موفق شدند ماموریت اضطراری خود را با موفقیت انجام دهند.

قزاقستان موشک فضاپیما می‌سازد قزاقستان موشک فضاپیما می‌سازد قزاقستان که همکاری‌های گسترده فضایی با روسیه دارد در آینده‌ای نزدیک همراه این کشور برای ساخت یک موشک فضاپیما با تازه ترین فناوری‌ها اقدام می‌کند.

روبات روسی به فضا می رود روبات روسی به فضا می رود روسیه روبات ویژه ای را طراحی می کند تا برای انجام ماموریت های تعریف شده در ایستگاه فضایی بین المللی بکار گرفته شود.

فعال‌سازی دوباره سه ماهواره مرموز توسط روسیه فعال‌سازی دوباره سه ماهواره مرموز توسط روسیه ماهواره‌های روسی که در سال ۲۰۱۳ به مدار پایینی زمین پرتاب شدند، باری دیگر فعال شدند درحالی که هنوز هیچ‌کس خبر ندارد کاربری این ماهواره‌ها چیست .

ماموریت اضطراری؛فضانوردان رایانه خراب را در فضا تعویض می کنند ماموریت اضطراری؛فضانوردان رایانه خراب را در فضا تعویض می کنند فردا دو فضانورد در فضای خارجی ایستگاه فضایی بین المللی ماموریتی اضطراری انجام خواهند داد تا یک رایانه خراب را جایگزین کنند.

اسپیس ایکس مأموریتی متفاوت برای موشک فالکون ۹ در نظر دارد اسپیس ایکس مأموریتی متفاوت برای موشک فالکون ۹ در نظر دارد مأموریت‌های فضایی فراوانی در سالیان گذشته انجام شده است؛ اما به‌تازگی برنامه‌ای متفاوت توسطاسپیس ایکسو شرکت الیزیوم در حال انجام است.