نمای مریخ‌نورد «کنجکاوی» از زمین شیاردار

کاوشگر کنجکاوی مریخ به ناحیه‌ای رسیده که در آن، تصاویر مداری، علاقه دانشمندان را به قطعات زمین شیارداری که جهت همه آن‌ها به یک سمت است، به اوج رسانده است. نمای مریخ‌نورد «کنجکاوی» از زمین شیاردار +تصویر

نمای نزدیک از تعدادی از شیارها با دوربین راهبری این کاوشگر، با حضور کوهستان شارپ در پس‌زمینه، اهمیت ویژه‌ای پیدا کرده است. دامنه‌های پست‌تر این کوه لایه‌بندی‌شده، مقصد علمی طولانی‌مدت این ماموریت گزارش شده است.

این تصویر به صورت آنلاین در سایت http://www.jpl.nasa.gov/spaceimages/details.php?id=PIA17947 قابل مشاهده است.

صخره‌های برجسته‌شده در این تصویر، برونزدی به نام Junda هستند که کنجکاوی در طول رانندگی ۱۰۰ متری‌اش در تاریخ ۱۹ فوریه از کنار آن‌ها عبور کرد. سامانه مزبور در طول این مسافرت برای گرفتن تصاویر جزئی از این صحنه مکث کرد، سپس به مسافرت خود در آن روز خاتمه داد. مقصد بعدی «کیمبرلی» گزارش شده که در آنجا محققان، حرکت سیستم را برای انجام بررسی‌های علمی که بخشی از آن ویژگی‌های زمین شیاردار است، معلق می‌کنند.

«پروژه آزمایشگاه علمی مریخ» ناسا از کنجکاوی برای ارزیابی محیط‌های زیست‌پذیر باستانی و تغییرات عمده در شرایط محیطی مریخ استفاده می‌کند.

منبع:ایسنا