سیاره یاب پلاتو در جستجوی سیاره هایی شبیه زمین

سازمان فضایی اروپا (اسا) تلسکوپ سیاره یاب پلاتو را در سال ۲۰۲۴ با یک موشک سایوز به فضا می فرستد تا سیاره های شبیه به کره زمین را در خارج منظومه شمسی جستجو کند. سیاره یاب پلاتو در جستجوی سیاره هایی شبیه زمین

این پروژه حاصل چند سال پژوهش آژانس فضایی اروپا است و تخمین زده می شود با در نظرگرفتن کمک های سخت افزاری کشورهای درگیر، هزینه پرتاب این تلسکوپ به یک میلیارد یورو برسد.

به گفته دان پالاکو مدیر کنسرسیوم علمی پلاتو این تلسکوپ به طور مشخص به جستجوی سیاره های خاکی در محدوده قابل سکونت خواهد پرداخت.

محدوده قابل سکونت مدارهای اطراف یک ستاره هستند که فاصله شان با ستاره ، اجازه وجود آب مایع را بدهد.

آقای پالاکو گفته که پلاتو نخستین تلاش ما برای یافتن سیاره های قابل سکونت است که بدور ستاره هایی مانند خورشید در حال گردش بوده و در فاصله ای از ما باشند که بتوانیم امکان حیات را در آنها با دقت زیاد بررسی کنیم.

اخترشناسان تاکنون بیش از هزار سیاره را بیرون منظومه شمسی شناسایی کرده اند ، اما هیچکدام آنها ویژگی هایی مانند کره زمین به لحاظ اندازه و فاصله از خورشید خود را ندارند.

بعلاوه برای بررسی ویژگی های سیاره های کوچکی که تاکنون کشف شده اند تکنولوژی ما کافی نیست. پلاتو این وضعیت را عوض خواهد کرد ، به ما امکان خواهد داد سیاره هایی را با این مشخصات شناسایی و وجود آنها را اثبات کنیم که بتوانیم جو آنها را برای یافتن حیات مطالعه کنیم.

پلاتو در واقع ترکیبی از ۳۴ تلسکوپ است که روی یک ماهواره نصب شده و قرار است نیمی از آسمان را رصد کند.

این تلسکوپ فضایی تنها به دنبال سیاره ها نخواهد بود ، بلکه در جستجوی روشن ترین و نزدیک ترین ستاره ها هم خواهد گشت.

نورستارگان وقتی اندکی کمتر می شود می تواند نشانه این باشد که سیاره ای از مقابلشان عبور کرده است ، بنابراین مطالعه ستارگان بخش مهمی از ماموریت پلاتو خواهد بود.

پلاتو سومین پروژه از برنامه نگاه کیهانی سازمان فضایی اروپاست ، برنامه ای که اولویت های این سازمان را تعیین می کند.

پروژه نخست این آژانس یک خورشید گرد است ، تلسکوپی که در مدار خورشید قرار می گیرد و این ستاره را بررسی خواهد کرد. این پروژه در سال ۲۰۱۷ راه اندازی خواهد شد.

پروژه دوم یوکلید نام دارد ، تلسکوپی که در سال ۲۰۱۲۰ برای تحقیق در مورد انرژی تاریک به فضا پرتاب خواهد شد.

منبع:ایرنا

سرنوشت ما و جهان هستی در پایان دنیا چه خواهد بود؟ سرنوشت ما و جهان هستی در پایان دنیا چه خواهد بود؟ پایان دنیا همواره یکی از چالش‌برانگیزترین موضوعات مورد بحث در فیزیک بوده وبه‌تازگی ارتباطی میان این موضوع و سیاه‌چاله‌ها کشف شده است.

شناسایی قمر سومین سیاره کوتوله منظومه شمسی شناسایی قمر سومین سیاره کوتوله منظومه شمسی دانشمندان با استفاده از آرشیوه تصاویر تلسکوپ فضایی هابل موفق به شناسایی قمر سومین سیاره کوتوله منظومه شمسی شدند.

اولین ماهواره تمام الکتریکی اروپا به فضا رفت اولین ماهواره تمام الکتریکی اروپا به فضا رفت آژانس فضایی اروپا اولین ماهواره تمام برقی خود را از پایگاه فضایی آریان به فضا پرتاب کرد.

تصاویری از مریخ نورد جدید ناسا را ببینید تصاویری از مریخ نورد جدید ناسا را ببینید ناسا از اواخر سال ۲۰۱۶ مشغول ساخت مریخ نوردی است که شباهت زیادی به اتومبیل «بت موبیل» دارد. این مریخ نورد با انرژی خورشیدی کار می کند. همچنین دارای یک آزمایشگاه مخصوص خود است.

برخورد ۲ کهکشان به روایت ناسا! +تصاویر برخورد ۲ کهکشان به روایت ناسا! +تصاویر ناسا اطلاعات جالبی از روند برخورد دو کهکشان منتشر کرده است.

اولین ماهواره تمام الکتریکی اروپا به فضا می‌رود اولین ماهواره تمام الکتریکی اروپا به فضا می‌رود آژانس فضایی اروپا قصد دارد اولین موشک تمام برقی خود را از پایگاه فضایی آریان به فضا پرتاب کند.

برنامه بلند پروازانه فضایی؛چین شهاب سنگ شکار می کند برنامه بلند پروازانه فضایی؛چین شهاب سنگ شکار می کند چین قصد دارد در فضا شهاب سنگ شکار کند و به مدار ماه بفرستد. این کشور در مرحله بعد قصد دارد مواد معدنی شهاب سنگ ها را نیز استخراج کند.

ناسا تصاویری از سحابی ناسا تصاویری از سحابی "خرچنگ" منتشر کرد ناسا با تلفیق داده‌های دریافت شده از پنج تلسکوپ مختلف، جدیدترین تصاویر را از سحابی "خرچنگ" منتشر کرد.

فرود فضاپیمای محرمانه نیروی هوایی آمریکا پس از ۷۲۰ روز فرود فضاپیمای محرمانه نیروی هوایی آمریکا پس از ۷۲۰ روز نیروی هوایی آمریکا اعلام کرد، فضاپیمای بدون سرنشین X- ۳۷B روز یکشنبه در پایگاه فضایی کندی ناسا در فلوریدا در پی تکمیل ماموریت محرمانه‌ای در مدار زمین که حدود دو سال به طول انجامید، فرود آمده است.