ساخت عایق های چند لایه فضایی با استاندارد ناسا در کشور

مجری طرح ماهواره دانشگاه صنعتی امیرکبیر (AUTsat) از راه اندازی نخستین کارگاه ساخت عایق‌های چند لایه و آزمایشگاه سیستم‌های حرارتی و کنترل ارتعاشات در راستای طرح‌های ماهواره‌یی کشور در این دانشگاه خبر داد. ساخت عایق های چند لایه فضایی با استاندارد ناسا در کشور

دکتر سید مصطفی صفوی همامی، عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی امیرکبیر در گفت‌وگو با خبرنگار فناوری ایسنا درباره آخرین وضعیت ساخت ماهواره دانشگاه صنعتی امیرکبیر گفت: طرح ماهواره دانشگاه صنعتی امیرکبیر که با همکاری ۵۵ دانشجوی کارشناسی ارشد و دکتری و ۱۴ استاد دانشگاه در حال اجراست به مراحل نهایی طراحی مدل فضایی رسیده که با توجه به این که این ماهواره باید در مدارهایی بالاتر از مدار ماهواره های پرتاب شده قبلی کشور مستقر شویم در انتظار ساخت نسل بعدی پرتاب‌گرها (ماهواره بر سیمرغ) هستیم.

وی خاطرنشان کرد: محققان دانشگاه صنعتی امیرکبیر همچنین در پروژه ماهواره ناهید با سازمان فضایی ایران همکاری دارند که ساخت پنج زیرسیستم ماهواره به دانشگاه محول شده است.

صفوی در ادامه از راه‌اندازی اتاق تمیز، کارگاه ساخت عایق‌های چند لایه و آزمایشگاه‌های سیستم‌های حرارتی، تعیین و کنترل وضعیت و ارتعاشات به عنوان برخی دیگر از دستاوردهای دانشگاه در حوزه فضایی یاد کرد که علاوه بر تامین نیازهای پژوهشی و آزمایشگاهی دانشگاه صنعتی امیرکبیر در زمینه پروژه‌های ماهواره‌یی به سایر طرح های ماهواره‌یی کشور نیز ارائه خدمت می‌کنند.

عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی امیرکبیر خاطرنشان کرد: کارگاه ساخت عایق‌های چند لایه که برای نخستین بار در کشور در این دانشگاه راه‌اندازی شده از قابلیت انتخاب و تهیه مواد اولیه مناسب برای ساخت این قبیل عایق‌ها بر اساس استانداردهای فضایی ناسا و طراحی و ساخت نصب این قبیل عایق‌ها حتی با پیچیده‌ترین هندسه در محیطی مجهز به سیستم فشار مثبت به منظور جلوگیری از ورود آلودگی برخوردار است.

وی تصریح کرد: اتاق تمیز دانشگاه به مساحت ۱۱۷ متر مربع شامل شش متر مربع فضا در کلاس ۱۰۰۰، شش متر مربع فضا در کلاس ۱۰ هزار و ۹۵ متر مربع فضا در کلاس ۱۰۰ هزار برخوردار است. در مجموع، آزمایشگاه‌های راه‌اندازی شده در دانشگاه از زیرساخت‌های لازم برای تست و آزمایش محموله‌های فضایی و ماهواره از لحاظ مقاومت در برابر شوک و ارتعاش و حرارت برخوردارند.

منبع:ایسنا