ساخت عایق های چند لایه فضایی با استاندارد ناسا در کشور

مجری طرح ماهواره دانشگاه صنعتی امیرکبیر (AUTsat) از راه اندازی نخستین کارگاه ساخت عایق‌های چند لایه و آزمایشگاه سیستم‌های حرارتی و کنترل ارتعاشات در راستای طرح‌های ماهواره‌یی کشور در این دانشگاه خبر داد. ساخت عایق های چند لایه فضایی با استاندارد ناسا در کشور

دکتر سید مصطفی صفوی همامی، عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی امیرکبیر در گفت‌وگو با خبرنگار فناوری ایسنا درباره آخرین وضعیت ساخت ماهواره دانشگاه صنعتی امیرکبیر گفت: طرح ماهواره دانشگاه صنعتی امیرکبیر که با همکاری ۵۵ دانشجوی کارشناسی ارشد و دکتری و ۱۴ استاد دانشگاه در حال اجراست به مراحل نهایی طراحی مدل فضایی رسیده که با توجه به این که این ماهواره باید در مدارهایی بالاتر از مدار ماهواره های پرتاب شده قبلی کشور مستقر شویم در انتظار ساخت نسل بعدی پرتاب‌گرها (ماهواره بر سیمرغ) هستیم.

وی خاطرنشان کرد: محققان دانشگاه صنعتی امیرکبیر همچنین در پروژه ماهواره ناهید با سازمان فضایی ایران همکاری دارند که ساخت پنج زیرسیستم ماهواره به دانشگاه محول شده است.

صفوی در ادامه از راه‌اندازی اتاق تمیز، کارگاه ساخت عایق‌های چند لایه و آزمایشگاه‌های سیستم‌های حرارتی، تعیین و کنترل وضعیت و ارتعاشات به عنوان برخی دیگر از دستاوردهای دانشگاه در حوزه فضایی یاد کرد که علاوه بر تامین نیازهای پژوهشی و آزمایشگاهی دانشگاه صنعتی امیرکبیر در زمینه پروژه‌های ماهواره‌یی به سایر طرح های ماهواره‌یی کشور نیز ارائه خدمت می‌کنند.

عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی امیرکبیر خاطرنشان کرد: کارگاه ساخت عایق‌های چند لایه که برای نخستین بار در کشور در این دانشگاه راه‌اندازی شده از قابلیت انتخاب و تهیه مواد اولیه مناسب برای ساخت این قبیل عایق‌ها بر اساس استانداردهای فضایی ناسا و طراحی و ساخت نصب این قبیل عایق‌ها حتی با پیچیده‌ترین هندسه در محیطی مجهز به سیستم فشار مثبت به منظور جلوگیری از ورود آلودگی برخوردار است.

وی تصریح کرد: اتاق تمیز دانشگاه به مساحت ۱۱۷ متر مربع شامل شش متر مربع فضا در کلاس ۱۰۰۰، شش متر مربع فضا در کلاس ۱۰ هزار و ۹۵ متر مربع فضا در کلاس ۱۰۰ هزار برخوردار است. در مجموع، آزمایشگاه‌های راه‌اندازی شده در دانشگاه از زیرساخت‌های لازم برای تست و آزمایش محموله‌های فضایی و ماهواره از لحاظ مقاومت در برابر شوک و ارتعاش و حرارت برخوردارند.

منبع:ایسنا

انتشار اولین عکس‌های کاسینی از قلب حلقه‌های زحل انتشار اولین عکس‌های کاسینی از قلب حلقه‌های زحل کاوشگر کاسینی اولین بخش از داده‌های گردآوری شده طی اولین شیرجه‌اش در میان اتمسفر سیاره زحل را به زمین ارسال کرد.

قرار گرفتن شش فضانورد در مدار مریخ تا سال ۲۰۲۸ قرار گرفتن شش فضانورد در مدار مریخ تا سال ۲۰۲۸ اقدام ویژه ناسا برای سکونت در بیرون از کره خاکی اعلام شد.

تاریخچه اکتشافات مهم نجوم تاریخچه اکتشافات مهم نجوم نجوم مطالعه مواد و مقدمه‌ای است درباره فرآیند بوجود آمدن آنچه در آنسوی جو زمین بوده و آسمان و کهکشان‌ها را شامل می‌شود.

ارسال نخستین کاوشگر به سیاره پروکسیما بی تا سال ۲۰۴۰ ارسال نخستین کاوشگر به سیاره پروکسیما بی تا سال ۲۰۴۰ پروکسیما بی، یک سیاره فرا خورشیدی است که شباهت‌های بسیاری به زمین دارد.

اولین فضاپیمای باری چین در آزمایشگاه فضایی این کشور پهلو گرفت اولین فضاپیمای باری چین در آزمایشگاه فضایی این کشور پهلو گرفت مرکز کنترل هوافضای پکن اعلام کرد: اولین فضاپیمای باری چین موفق شد در اولین آزمایشگاه فضایی در حال چرخش این کشور پهلو بگیرد.

پرتاب بعدی اسپیس‌ ایکس، آغاز عصری جدید پرتاب بعدی اسپیس‌ ایکس، آغاز عصری جدید وزارت دفاع آمریکا برای نخستین بار ازاسپیس‌ایکسبرای یک مأموریت استفاده خواهد کرد. در این مأموریت، اسپیس‌ایکس یک ماهواره‌ی جاسوسی دولتی را برایدفتر ملی شناسایی (NRO) در مدار قرار خواهد داد.

آغاز مأموریت خودکشی فضاپیمای «کاسینی» آغاز مأموریت خودکشی فضاپیمای «کاسینی» ناسا فضاپیمای «کاسینی» را برای انجام آخرین مأموریت آن و سقوط بر روی زحل، به سمت این سیاره پرتاب کرد.

دو کهکشان‌ مارپیچی دوردست دو کهکشان‌ مارپیچی دوردست ناسا تصویری از دو کهکشان مارپیچی در حال چرخش در فاصله ۵۵ میلیون سال نوری از زمین منتشر کرده است.

رویترز: تیم فضایی روسی – آمریکایی به ایستگاه فضایی بین المللی رسید رویترز: تیم فضایی روسی – آمریکایی به ایستگاه فضایی بین المللی رسید دو فضانورد روسی و آمریکایی که امروز با پرتاب موشک سایوز راهی ایستگاه فضایی بین المللی شده بودند، دقایقی پیش به مقصد رسیدند .

اولین فضاپیمای بدون سرنشین چین به فضا پرتاب شد اولین فضاپیمای بدون سرنشین چین به فضا پرتاب شد چین نخستین فضاپیمای بدون سرنشین خود را با استفاده از موشک مارس ۷ به فضا پرتاب کرد .

چین و روسیه دو فضاپیما پرتاب کردند چین و روسیه دو فضاپیما پرتاب کردند منابع خبری از پرتاب موفقیت آمیز دو فضاپیمای مجزا توسط چین و روسیه خبر دادند. فضاپیمای روسیه عازم ایستگاه فضایی بین‌المللی و فضاپیمای چین عازم ایستگاه فضایی این کشور شد.

بیابان ها و مریخ مسکونی می شوند! بیابان ها و مریخ مسکونی می شوند! یکی از موسسان شرکت اپل پیش بینی های جالبی درباره آینده فناوری مطرح کرده است بر اساس این پیش بینی ها زندگی شهری در بیابانها امکانپذیر می شود.